Autor Wątek: Kingdom Rush  (Przeczytany 623 razy)

Offline cQ

Kingdom Rush
« dnia: 2011 08 06, 08:42:23 »
Witam,
Ostatnio natrafilem na ciekawy tytul. Tak jak w tytule, gierka zwie sie Kingdom Rush. Jest w przegladarce a oto link:

http://armorgames.com/play/12141/kingdom-rush

Jesli ktos gral w tower defense odrazu pozna, ze mechanika ogolna jest zaczerpnieta z tej gry. Dodano jednak wiele smaczkow, a wszystko osadzono w basniowej krainie magii i miecza. Mnie osobiscie gierka bardzo wciagnela.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline dejw999

Odp: Kingdom Rush
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 08 06, 09:43:26 »
fajne to to. przeszedłem juz z 3 dni temu :P bardzo fajna odskocznia i zabijacz czasu:) no i tryb wyzwań;p

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 08 06, 10:11:10 »
Tez juz skonczylem :> jeszcze tylko kilka wyzwan :>
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 08 06, 17:21:15 »
wow, fajna gra. co budowac na gargi?

Online Kox_Rox

« Odpowiedź #4 dnia: 2011 08 06, 18:55:27 »
U mnie po wczytaniu sie logo armor games, pokazuje sie szary ekran.. ;_;
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline mwojok88

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 08 06, 19:24:12 »
u mnie tez byl szary ekran jeszcze raz odpalilem link i dziala ;]

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 08 06, 19:37:05 »
Przeszedłem w pracy zanim powstał post. Na latające budujesz wieżyczki magów i wieżyczki zwykłe. Wieżyczki zwykłe w ogóle generalnie są bardzo przydatne, ale - uwaga - dopiero po pierwszym lvl-upie. Nie ma co tego trzymać na 1 lvlu, jak przechodziłem to priorytetem na samym początku była pierwsza rozbudowa zwykłych strzelających wieżyczek i dopiero reszta. :)

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 08 06, 19:53:29 »
Wlasnie w tej grze duzo zalezy od poziomu - wlasciwie na kazdy poziom jest inna taktyka

Jak ida trolle to magowie i artyleria
Jak ida bandyci i mocniejsi to magowie
Jak ida worgi to luki luki i luki
Jak ida pajaki to luki i rycerze

Jednym slowem sa rozne taktyki ale jedno jest pewne - Mag z teleportem i drugi mag z przywolancem to 2 najlepsze wieze :D
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 08 06, 20:22:27 »
a na te sniezne? jakie to sie robi upierdliwe, sigh. :D

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 08 06, 20:31:21 »
Sniezne wilki ?
Najmocniejsi rycerze z supportem z magow
Ethanoll o ocllo

Offline cQ

« Odpowiedź #10 dnia: 2011 08 08, 08:28:28 »
Generalnie przeszedlem cala gre rozwijajac lucznikow tanki i magow. Zasada prosta, znalezc dobre miejsce do tankowania i ostrzelac lucznikami lub magami. Wszystko co nosi zbroje walic magia.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. (Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 08 08, 09:20:16 »
Ja z kolei pod koniec doceniłem siłę artylerii. Nie musi być tego dużo, ale dwie, max 3 na mapie mądrze rozmieszczone robią pogrom :) Magom warto rozwinąć ostatnie rozwinięcie w tym drzewku - wtedy dają slowa przy trafieniu, jest dużo łatwiej i wtedy nie potrzeba ich tak dużo nawet.

Offline cQ

« Odpowiedź #12 dnia: 2011 08 09, 10:42:32 »
Zolte rozwiniecie magow tez bardzo przydatne. Stone golem to naprawde niezly tank :)

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 08 09, 11:33:52 »
Nienawidze was.
Przechodze, przechodze, uwielbiam lucznikow i artylerie + wytankowac gromade ludkow. Zgadzam sie, ze artylerii nie musi byc duzo, ale warto, zeby postrzelali zwlaszcza w gromady przeciwnikow.
the only thing worse than evil is apathy.

Online Kox_Rox

« Odpowiedź #14 dnia: 2011 08 09, 14:41:53 »
Dzis dziala bez problemu.. Jak dla mnie combo 1x lub 2x tanki, 1x,2x luki i 1x,2x artyleria wymiata wszystko.. Oczywiscie lokalizacja tez jest istotna, ale ja jestem dopiero w 1/3 gry to co tam moge wiedziec.. :)
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...