Autor Wątek: Rozwoj serwera  (Przeczytany 2166 razy)

Offline Felixor

• Gracze DM
  • Pyskacz
Rozwoj serwera
« dnia: 2011 08 13, 20:22:33 »
Pewnie wszyscy zauwazyli ze w ostatnim czasie rozwoj serwera totalnie umarl. Ja jednak na liscie ekipantow widze sporo osob. Czym wiec jest spowodowany zanik rozwojowy?
Tak tak wiem ze sa wakacje. Ale po wakacjach bedzie inne usprawiedliwienie - praca,szkola,dziewczyna,chlopak,pies,kot,chomik,szynszyl itp itd. Czy caly czas rekrutacja do ekipy jest otwarta? Czy moze lista ekipantow sie zmniejszyla tylko www nie jest zaktualizowana? Nie chce uzywac stwierdzenia "wezmy sie i zrobcie" wiec pytam o rekrutacje.
"Strach to krzyku jest drugie oblicze, sumieniem moim jest gniew..."
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Offline Hektor

• Gracze DM
Odp: Rozwoj serwera
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 08 14, 17:19:19 »
nie wiem jak licho wczesniej motywowal ekipe do dzialania
wydaje mi sie, ze dzialo sie wiecej fabularnie i skryptowo
mowiac szczerze brakuje mi tego admina i naszych drogich skrypterow
mam nadzieje ze obecna ekipa ma jakis rozplanowany plan dzialania...

osobiscie sam rozmyslam nad jakims filmikiem, ktory bedzie promowal nasz shard

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 08 14, 18:42:33 »
miejmy nadzieje ze po wakacjach ruszy cokolwiek,
miejmy nadzieje ze duzo "otwartych" tematów zostanie zamknietych - tak jak .tytuly czy tez body dla rzemieslnikow i inne bajery,
miejmy nadzieje ze bedzie lepiej, i ten zastoj zniknie
10 razy prosilem zeby mnie dodali do grupy balansu i nic :) a gram pvp 6 lat juz

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 08 17, 07:59:10 »
Jesli przez rozwoj rozumiecie zmiany skryptowe to do tego potrzebni sa skrypterzy.
A chyba niema ich w nadmiarze.
A do tego sa wakacje - ludzie, nie tylko gracze ale i widac ekipanci sie do nich wliczaja, robia tez inne rzeczy niz UO. Przyynajmniej ci ktorzy sie ucza i maja teraz wakacje.

P.S. Corocznie w czasie wakacji jest tak samo. I corocznie pojawiaja sie tematy jak to DM umiera bo niema graczy, jak to nic sie ei dzieje fabularnie i jak to niema zmian czy poprawy bledow.
A potem lato sei konczy i wszystko odzywa  8)

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 08 17, 08:18:40 »
Już pomału online rośnie co można zauważyć. Skrypterów rzeczywiście brak i to jest problem :)
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 08 17, 16:41:00 »
A ktos z was rozejrzal sie, by zauwazyc, ile z wczesniejszych szumnie wprowadzonych zmian dopiero teraz zaczyna dzialac? Dla przykladu podam banshee.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Zywol

« Odpowiedź #6 dnia: 2011 08 17, 19:29:59 »
a skąd mamy to wiedzieć jak nie ma ani 1 newsa ?:D
banshee pewnie niewiele osób ma i gdyby nie to, iż teraz wspomniałeś nikt by nie wiedział ze już może się nauczyć i działa ok ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline Hektor

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 08 27, 17:03:24 »
nie da się ukryć że ostatnio server trochę wymarł
mówi się że nie ma już klimatu, nie ma już ciekawych zmian w skryptach, nasze online upada bardzo nisko
niby jest tak każdego sezonu i potem wszystko wraca do normy
ale z mojego punktu widzenia to jest już bardzo stara gra i na zyskaniu nowych graczy jest coraz trudniej
myślę że szybciej wypalają się tu starzy wyjadacze, niż przybywa nowych
w obecnej sytuacji wiele graczy wątpi w znaczącą poprawe i tracąc nadzieje, idą grać w inne gry, a nawet przechodząc do innych shardów

w moich szeregach i nie tylko, dużo się mówi o zaniedbaniu servera przez obecnych adminów
zauważyłem że wiele osób ma żal do obecnej ekipy, głównie przez brak upubliczniania działań skryptowych i fabularnych
chodziły też propozycje przekazania servera w ręce osób, które chciałyby wykazać większe chęci w udoskonalaniu naszej ultimy, jednak z tego co słyszałem zakończyło się to odmową

w obecnym stanie rzeczy, myślę że temat jest godny poruszenia i chciałbym prosić ekipe do dzielenia się z nami wszystkimi działaniami w kwestii rozwoju servera

czy są planowane jakieś znaczące zmiany? czy zostanie obniżona poprzeczka w podaniach?
co możemy zrobić by nasz server cieszył się zainteresowaniem nowych graczy? a równocześnie zachecenia starych do powrotu?

bede wdzięczny za podzielenie się czymkolwiek 

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 08 27, 17:39:15 »
ja poprosze 3 miasta, chaos,order, neutral - tak jak gofer pisal propozycje ziemi swietych itd mzna pod to podpiąć - tylko bylyby to ziemie chaosu, ziemie neutralne i ziemie orderu.
zrobic wiecej aktrakcji pvm - zamobic nawet obecne miasta ciekawymi mobami, nawet przy niskim online spotka sie czlowieka - a wtedy ani pvp ani rpg nie umrze, chyba ze naprawde serv padnie :)
10 razy prosilem zeby mnie dodali do grupy balansu i nic :) a gram pvp 6 lat juz

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 08 27, 18:43:50 »
ja poprosze 3 miasta, chaos,order, neutral - tak jak gofer pisal propozycje ziemi swietych itd mzna pod to podpiąć - tylko bylyby to ziemie chaosu, ziemie neutralne i ziemie orderu.
zrobic wiecej aktrakcji pvm - zamobic nawet obecne miasta ciekawymi mobami, nawet przy niskim online spotka sie czlowieka - a wtedy ani pvp ani rpg nie umrze, chyba ze naprawde serv padnie :)

Chcesz narzucić ludziom miasto? Czemu?

Uważasz, że jak zamobisz miasto to spotkasz tam ludzi? Ciekawe stwierdzenie, bo ja nie widuje ludzi w Moonglow, Trinsic. A co z młodymi? Do wyboru tylko 1 miasto w którym aż będzie się roić od ludzi (bo nie mają wyboru) które stanie się areną pvp, bo przecież neutrale to pożywka dla pekatorów? Owszem jestem za zmniejszeniem ilości miast, ale bez przesady.

Chyba nie tędy droga.

Offline Allton

• Dochodziciel Skandali
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 08 27, 20:09:07 »
Moim zdaniem problem siedzi w tutejszych adminach  bo nie da się tego ukryć ze nic nie jest prowadzane od xxx a to ludzi zniechęca a w raz z tym online maleje w zastraszającym tempie ... ::)

Offline BeLikeBird

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 08 27, 20:17:51 »
A mały online zniechęca kolejnych graczy, bo nikt nie chce grać solo w grę multiplayer.

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 08 27, 20:54:32 »
Ta problem zmian jest w adminach bo oni pisza skrypty i wprowadzaja zmiany ;]
Problem zmian jest chyba w tym ze nasi skrypterzy maja dosc swojej pracy i nie maja czasu babrac sie w to zeby na dm bylo cos nowego

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Online Bonne

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 08 27, 21:14:00 »
problem jest w graczach.... za grosz brak im wyrozumiałości.... ktoś wcześniej dobrze napisał... zostaliście rozpieszczeni...

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 08 27, 21:20:25 »

Wiem, ze duzo się ludzie napracowali nad obecnym systemem kamieni, ale moze watro przemyslec powrot do starego systemu - blue/neutral/red. Zrobic takie 3 miasta i byloby fajnie. Jest za mało graczy - nawet jak bedize w zime te 100, to dalej jest smieszna liczba, bo miast jest z 10. Wolałbym zobaczyc na ekranie 30 osob w danym miescie i czuć, że nie jest to singleplayer, a pvp jest jedynie z ustawiania na ircu.