Autor Wątek: Wybory - JKM  (Przeczytany 2036 razy)

Offline Will

• Gracze DM
Wybory - JKM
« dnia: 2011 08 15, 21:33:52 »
Cześć.
Zbliżają się wybory i postanowiłem się odrobinę w nie zaangażować na rzecz organizacji zwanej "Nowa Prawica", która jest partią, znanego sporej części Was, Janusza Korwin-Mikke. Wiem, że sporo osób z tego forum także jest zainteresowanych tą tematyką stąd chciałem przypomnieć, że zaczyna się zbieranie podpisów w celu rejestracji partii w październikowych wyborach. Zapraszam na stronę http://www.nowaprawica.org.pl - tam znajduje się program, druk do zbierania podpisów i lista koordynatorów, którym te listy można podesłać. Zachęcam do wpisywania się na listy i zachęcania bliskich.

Nie mam na ogół nawyku zbytniego angażowania się w politykę, ale pierwszy raz od dawna jest realna szansa przełamania monopolu partii socjalistycznych (czyli wszystkich, które są aktualnie w Sejmie) i zaistnienia opcji prawdziwie wolnościowej na scenie politycznej. Zainteresowanie tematem jest w Internecie duże stąd walczymy o każdy głos, bo patrząc na wybory prezydenckie 2010 jest realna szansa na wejście do Sejmu. A to już coś... Zatem zachęcam do zainteresowania się tematyką i polecam profil JKM na FB.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 17, 21:30:42 wysłana przez Will »
Cytat: Lindi
Jak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

Offline Gucio

• Gracze DM
Odp: Wybory - JKM
« Odpowiedź #76 dnia: 2011 09 12, 20:48:35 »
No i ja słyszałem, że się nie "dostał", ale dziś oglądając wiadomości były sondaże i Nowa Prawica była na piątym miejscu. : P

Offline drss

« Odpowiedź #77 dnia: 2011 09 20, 17:05:04 »
I to by było na tyle jeżeli chodzi o JKM w tych wyborach...
http://www.tvn24.pl/12690,1718029,0,1,pkw-pozew-nowej-prawicy-bez-dalszego-biegu,wiadomosc.html

Szkoda, miałem głosować. Pozostaje Palikot (oglądałem ich debatę i koleś naprawdę mówi konkrety).

"Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy" - taką mamy demokrację.
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

Offline cug

• Gracze DM
« Odpowiedź #78 dnia: 2011 09 20, 17:46:42 »
yhh :/ Jeszcze złożyli do WSA jako ze to decyzja administracyjna wiec jeszcze może... ale pewnie nie :<

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #79 dnia: 2011 09 20, 17:49:49 »
Też zamierzam głosować na Palikoty jako że Mikke nie dał rady. Do tego jeszcze niedawno usłyszałem, że jego ruch jest za legalizacją maryśki. Co prawda nie mam w ogóle styczności z jakimikolwiek narkotykami ale pomysł mi się podoba. Z uwagi na trudną ścigalność, małą szkodliwość czynu i duże finanse w tym ukryte - jestem za. Tak jak EUO na DM, tak też maryśka w Polsce...
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Aion

« Odpowiedź #80 dnia: 2011 09 20, 19:51:32 »
omg ;D
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

thx raaban i zath :D! hehe w realnym swiecie trudno o kogos z tak wielkim sercem i malutkim rozumkiem jak wasze :)

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #81 dnia: 2011 09 20, 20:54:05 »
tez bd glosowal za palikotem

Offline Ragnall

• Gracze DM
  • Zamrożony
« Odpowiedź #82 dnia: 2011 09 20, 21:07:37 »
DzikiHL :)

Zmiana władzy w obecnej sytuacji geopolitycznej i gospodarczej to czysty absurd.

Wyznaję pogląd, że wybory co 4 lata są szkodliwe dla państwa. W tym czasie nie idzie prowadzić skutecznej polityki na żadnej z płaszczyzn. Zanim skończy się festiwal głupoty (aka wybory), zanim wymieni się struktury władzy na "swoich", zanim przyjdzie czas na głębszy oddech i rządzenie to ZNÓW trzeba przygotowywać się do KOLEJNEGO festiwalu głupoty (aka kolejne wybory). Nie zapominając o zmianie wizji na sposób prowadzenia państwa przez "nowych" i pogrzebanie dorobku "starych".

A wszystko to kosztem pieniędzy szarego obywatela.

To jak ze świniami przy korycie - rzucają się ochoczo, gdy pierwszy raz je widzą. Nasz problem polega właśnie na tym, że co 4 lata dopuszczamy potencjalnie nowe świnie lub te wygłodzone, które dawno przy korycie nie były. Powinniśmy stawiać więc na najedzone świnie bo - za przeproszeniem - swoje już w dupach mają.

Niezmiernie lubię czas wyborów, ponieważ żaden kabaret nie przebija tego festiwalu niekompetencji i głupoty ...
... Plakaty wyborcze z zamieszczoną twarzą i imieniem kandydata z jednoczesnym brakiem jakiejkolwiek informacji na temat tej osoby. To konkurs urody, czy reklama studia wizażu ?
... Tuskobus z premierem przemierzającym Polskę. Tutaj zastanawiam się czy odcinki tego serialu przebiją oglądalność "Rezydencji" - nowego hiciora telewizji polskiej.
... Gaz łupkowy zasilający nasze fundusze emerytalne ... *szyderczy banan od ucha do ucha*
... Nieporadne spoty PiSu, w których gdyby usunąć nazwę partii sponsorującej to stanowiłby, jak w mordę strzelił, spoty propagujące PO ...
... Prezesa Kaczyńskiego, który mówi mi, że jak PiS obejmie władzę, to  zmaleje akcyza na paliwo ... bez głębszej refleksji, jak uzupełni powstałą z tego tytułu lukę w budżecie ...
... Wesoła ekipa SLD, która swoim programem i strukturą przypomina kawałek zbitego, zmielonego mięsa - niby stanowią  całość ale całością nie są ...

a reszta się nie liczy. Przynajmniej do czasu, aż solidarnościowe wygi nie powymierają i nie zwolnią miejsca dla ludzi bez obciążeń "tamtych" lat.

NIE dla cyklicznej zmiany władzy - jakakolwiek by nie była.

PS Każdą ideę/wartość/osobę można obalić lub wynieść na piedestał - wszystko to jest kwestią manipulacji ... a tłumem łatwo jest manipulować ...

... Nie czujesz się jednym z tego tłumu ? Czujesz że to właśnie TY jesteś tym wyjątkowym i niepowtarzalnym, wybijającym się ponad szarość dnia codziennego ? Jeśli tak, to wiedz że coś się dzieje ... ( :D ) ... wiedz że zostałeś zmanipulowany.
Zamrożony.