Autor Wątek: Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"  (Przeczytany 1834 razy)

Raaban

• Gość
Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"
« dnia: 2011 08 09, 16:17:12 »
An exp por i corp por na przemian...co sie stalo z plytami, lucznikami? Gdzie skryto?...serio juz tylko magowie po tym shardzie biegaja?

To jest najsmutniejsze na DM. Nie opłaca się robić łucznika jak ja z 73 ar zbieram od niego hity po 15. Zdąze go zabic wskrzesic i jeszcze raz zabic zanim zejdze pozadnie hp.
Z wojami jest tak samo. Teraz w sumie moda na behy bo dostaly 2h. Ale duzo lepiej jest lyknac orba jak sie ma duzo str niz "meczyc" sie wojem. No niestety tak to teraz wyglada i obawiam sie ze sie szybko nie zmieni... ;<

Offline Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
Odp: Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 08 10, 23:25:03 »
To z klatowaniem wyrma to zobaczcie co robi BM.
Który jest najlepszym tankiem na DM.

Taaa. Moze dodasz jeszcze z jaka ekipa Miśku? A jak nie to skoncz narzekacm bo wyczuwam nutke zazdrosci.

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 08 11, 00:20:12 »
To z klatowaniem wyrma to zobaczcie co robi BM.
Który jest najlepszym tankiem na DM.

Taaa. Moze dodasz jeszcze z jaka ekipa Miśku? A jak nie to skoncz narzekacm bo wyczuwam nutke zazdrosci.

BM solo tankuje smoki, demony, SBP. Z bardem wyrmy/wysłannika. Dziękuję, dobranoc. Druga sprawa ile im to zajmie czasu, ale to już pomijam. Mówię o opcji da radę/nie da rady.

Offline zethaiks

• Gracze DM
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 08 11, 01:56:47 »
ta ustoi 4 :) narzekacie ze pucha czy wierny to- jak dostane cios tarcza + jakas halke czy cos nie mam 3/4 hp wiec nie pitolcie ze ustoje 5-6 hitow. z checia potestuje z jakims wojem ktory mowi ze mag ustoji 5-6 hitow - naloze demona nagramy filmik i pokazemy.

po drugie nie pchac sie na precasty - myslicie ze jak macie 8-9x sily to na corpa biegniecie mag paraliz castuje a wy nadal stoicie przy nim zamiast odbiec. kwestia skilla a nie balansu - na ostatnich walkach order moze sie wypowiedziec typu dragis eldoras itp. jak umieja grac i ogarniaja to nie padaja bo po corpie wycofac wyleczyc wrocic a nie leciec na pałe. Ale najlepiej ponarzekac

Mnie jakos boli jak dostane cios tarcza w demonie za 60hp i nie placze i nie mam polowy zycia po jednym uderzeniu bez castu bez kosztu bez niczego
« Ostatnia zmiana: 2011 08 11, 01:59:32 wysłana przez zethaiks »

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #19 dnia: 2011 08 11, 08:12:23 »
podjazd cios tarcza ktory udaje sie raz na 3 tzn trafi i zalozmy ze wejdzie to maxymalne czyli jest to 70 hp. Skoxany mag ( nie młodziki wypowiadające się tutaj czy pseudo mago secondo thirdy) ma 14x hp wiec sami obliczcie. Czesto grajac wiernym uderzylem tarcza a nastepnie mag sobie odbiegal majac to w tylku a nawet jak trafilem 2 ciosy bo oczywiscie stojac mial gdzies moje uderzenia to przy 3 odbiegal sie leczac. Wiem ze bronicie maga ale niebawem sami magowie i hobbisci berko behemoty zostana ktore tez nie ubija takowego maga a jedynie nie padna tak szybko ze wzgledu na duza ilosc hp. Oczywiscie ryzykowalem te uderzenia w mass pvp gdzie mag byl zainteresowany kims innym bo normalnie dawno bym lezal.

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #20 dnia: 2011 08 11, 08:14:48 »
ale sie porobilo...;<

Offline Aion

« Odpowiedź #21 dnia: 2011 08 11, 08:26:29 »
Tu nie chodzi o to ,ze  norek ma przekox stat jak na maga, ale o to ,ze mag z 75/80 str jest niemal nie do zdjecia (jeszcze w demonie)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

thx raaban i zath :D! hehe w realnym swiecie trudno o kogos z tak wielkim sercem i malutkim rozumkiem jak wasze :)

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #22 dnia: 2011 08 11, 08:30:19 »
dodam przedwczorajsza sytuacje gdzie ja z kolega gonilismy maga we 2 i co chwile na zmiane lapalismy paralize i w koncu go nie utuklismy bo uciekl dostajac niebieski i oczywiscie zaleczal sie spokojnie w biegu - kpina jakas.

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 2011 08 11, 08:35:28 »
Nie ja niczego nie zazdroszczę bo to jest gra i mam generalnie głęboko w poważaniu wszystkie takie akcje Naczelny Trolu forum Dm guradianie jakis ;/
Jak BM ma dobrze dobrany stat i skile to jest boski. I wy obrońcy pvm bmów dobrze o tym wiecie ale nic nie powiecie żeby nic nie uwalać. Moim zdaniem lepiej jest wziąć bma na tanka chociaż z głupiego powodu jak cię rozbroi cos to nie masz 6x ar jak wój tylko dalej 9x. Ale miejcie takiego bma jakim jest, nic przeciez nie mówie. Niech se taki będzie ;)
Co do magów, no to niestety tak jest jak piszą poprzednicy, jednakże trzeba zauważyć że Mag a dobry Mag to są dwie rózne rzeczy. Ja osobiście uważam że Klasy walczące w zwarciu Berek, Wojownik, łuk potrzebują zmian, i to zmian takich które dorównają magowi. Nie wspominam o likach bo akurat te dają rade z magiem bez zatruwania.

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #24 dnia: 2011 08 11, 08:43:34 »
dlatego mowie o dobrych ogarnietych magach typu norka, bółka ...  skoxanych ze skillem a nie thirdo secondach ;) pamietajcie ze tez sa i skoxani wojacy nie umywajacy sie do klasy maga bez wzgledu na skilla.

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #25 dnia: 2011 08 11, 08:53:44 »
sorry zeth, ale nie mozesz oczekiwać, że postacią 7/5/7, ktora ze wszystkimi potrzebnymi skillami koxa się najdłużej pol roku, bedziesz ownować postacie, które koxały swoje 9/9 latami. Po raz kolejny powtarzam : jak dla mnie mag powinien byc twardy, bo o wiele wiecej musi kombinowac i zatrzymywać się, przez co naraza się na placki, ale do k... nedzy nie po to czlowiek koxal 90 dexa zeby teraz machac się na kolesia z 10 dexa, to chyba logiczne? Wy od swojego inta macie o wiele wiecej bonusów począwszy od blesów, po resa- my tylko staminę i szybkosc machania, ktora w pvp na maga, ktory dostaje placki tylko jak sie zatnie o drzewka i tak jest nieprzydatna.

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #26 dnia: 2011 08 11, 10:08:58 »
tu sie zgodze mag z 10dexa nawet w broni do uma powienien od kogos z 90dexa  ostawac 99% ciosow. nie dosc ze ustoi te 5plackow to jescze tzra sie namachac nieziemsko zeby pod rzad weszly

Offline niziol

« Odpowiedź #27 dnia: 2011 08 11, 11:25:50 »
Demony tylko dla BM'ów i po sprawie *pociera dłońmi tuż przed garbatym nosem*

"Byłem ja, Tinerot, Riven, Alkus, Korhil, Sommer i nizioł, którego prawie nikt nie lubił jak wujka wariata i niby mieszkał w piwnicy i każdy udawał, że o tym nie wie. Wtedy było Stado." - Will

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #28 dnia: 2011 08 11, 11:32:46 »
Nie przesadzajcie z tymi super-uber-magami 7/5/7 na 6 ciosów ;d
Nie wiem jaki stat ma allton, ale padałem na 3-4 strzały w exp ognikach. I nie było mowy o żadnym klatowaniu ;d
Dobre magole zawsze dawały dużą przewagę, po prostu tym razem trafiło na gościa, który nie tylko ma dobre staty, ale też dobry stuff ;]

Offline Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #29 dnia: 2011 08 11, 13:04:53 »
Nie ja niczego nie zazdroszczę bo to jest gra i mam generalnie głęboko w poważaniu wszystkie takie akcje Naczelny Trolu forum Dm guradianie jakis ;/
Jak BM ma dobrze dobrany stat i skile to jest boski. I wy obrońcy pvm bmów dobrze o tym wiecie ale nic nie powiecie żeby nic nie uwalać. Moim zdaniem lepiej jest wziąć bma na tanka chociaż z głupiego powodu jak cię rozbroi cos to nie masz 6x ar jak wój tylko dalej 9x. Ale miejcie takiego bma jakim jest, nic przeciez nie mówie. Niech se taki będzie ;)
Co do magów, no to niestety tak jest jak piszą poprzednicy, jednakże trzeba zauważyć że Mag a dobry Mag to są dwie rózne rzeczy. Ja osobiście uważam że Klasy walczące w zwarciu Berek, Wojownik, łuk potrzebują zmian, i to zmian takich które dorównają magowi. Nie wspominam o likach bo akurat te dają rade z magiem bez zatruwania.

Dziękuję za utytułowanie mnie Panie Największa Forumowa Płaczko :) Po prostu nie uwierzę dopóki ktoś nie wrzuci 2 filmików z identyczna ekipa dla bma i wiernego, w którym zmiatał by go z palcem w dupie jako dużo lepszy tank.

BM solo tankuje smoki, demony, SBP. Z bardem wyrmy/wysłannika. Dziękuję, dobranoc. Druga sprawa ile im to zajmie czasu, ale to już pomijam. Mówię o opcji da radę/nie da rady.

Nie wiem czy dobrze usłyszałem kiedyś, ale któryś berek też klatuje solo sbp, więc z całym szacunkiem Sadi co próbujesz udowodnić? :P Przecież w końcu BM to bardziej w zamysle klasa do tankowania niz do castowania z tylu.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 11, 13:12:09 wysłana przez Guardian891 »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #30 dnia: 2011 08 11, 13:10:53 »
Cytat: growin
Nie wiem jaki stat ma allton, ale padałem na 3-4 strzały w exp ognikach. I nie było mowy o żadnym klatowaniu ;d
Gdzie te złote czasy jak średni mag w ogniku padał na 2 strzały, a skoxany na 2 + deadly... ;)