dzikihl, licho mi cos powiedział? kocham te spekulacje dmowskie, a to co napisalem to napisalem jako JA, z własnymi odczuciami.
karcharot widzisz zebym gral syallem?
edit:
a demonolog to jest w koncu klasa do....? pvp? pvm? z tego co pamietam miala to byc klasa pvm. jak dla mnie jest po prostu niedopracowany.
fajny to BYŁ wampir, przynajmniej mozna było sie go pobać. wszystko jest downgradeowane.
Widzicie, dm ma zwyczaj UDUPIANIA klass ze wzgledu na ich sposob bycia OP. ale nikt nie patrzy, ze ten kto wymiata daną klasą ma pojebane staty. jakos nie widzialem drugiego norka ktory sam czysci wszytko. chlopak ma skilla w reku, i wszystkie norkowe niuanse, a wierzcie mi ze bylo ich mnóstwo - zostają udupione.
Cios tarczą sprawiał, ze mag musi pomyslec, w ktorym momencie musi zacząć castowac, teraz musi?! demona zakłada i wystoi 6 hitow

DM jest NIEGRYWALNY. 2 lata temu bylo fajnie, mozna bylo popykac. nieporownywalnie bylo 5 lat temu, za czasów lowella, ale mow sobie co chcesz, zaden admin nie dał temu serverowi tyle co licho. szkoda ze na swiatlo dzienne nie mają prawa wyjsc prawdziwe fakty, a wychodza tylko postronne, pojedyncze...
zalozylem konto, i jako 7 letni gracz nie mialem zielonego pojecia co mam robic

nie wiedzialem do kogo mam sie zglosic zeby mi pomogl koxac, bo 3/4 znajomych nie gra. jak sie ludzie dowiedzieli kim gram, to dostalem 2 banicje w jednym momencie

jako 20 letnia postac ;-) kiedys wszystko do koxu moglem dostac u kupca, ujebano. a co to komu przeszkadzalo? AAAA no tak! bo dm musi sie krecic wlasna gospodarką. ale wiecie co wam powiem? I TAK BY SIE KRECIŁO! ups! powiedzialem to na głos.
System księstw był i bedzie porazką dma. personalizacja księg była i bedzie pomyłką. konni, wykrywajacy, terminatory itp straznicy, sa i beda pomylka dla mnie fajne bylo "straz, straz". DMowskie pvp ogranicza sie do mirca, tudziez ustawki. zieeew. jako zapalony gracz pvm uwazam ze nowy system wysysania many mobow, byl i bedzie pomylka. upierdolenie kopania górnika, oraz podzielenie go na strefy, był i bedzie pomylka. rozpadanie sie zbroi i narzedzi w trybie natychmiastowym jest i bedzie pomylka. BANICJE, są najwiekszą z pomylek dma. wprowadzenie tego syfu, udupia złodzieji, morderców, lub zwyczajnie ogranicza najazdy, natomiast boostuje miasta ktore nie potrafia sie same obronic. Wilkolak miał byc silny, i miał byc elitarny. w zamian tego wprowadzono behemota i ucieto lika

, Wampir miał byc silny i mial byc elitarny! w zamian tego wprowadzono wampira dla kazdego i dostal nerfa. imho! fajnie ze jest dostepny dla wszystkich, ale klasa postaci grajaca tylko polowe czasu POWINNA byc silna. Na system czempionow i artefaktow czekamy juz 4 lata :>
Na temat klimatu.. gdzie on sie podział?

gdzie podziali sie DRUIDZI? gdzie podziali sie NEKROMANCI? wprowadziliscie sztuczny podział na shamanow i spirytystow, ograniczajac SZTUCZNIE gre rpg tym ktorzy nie chcieli sie podporzadkowac. Sory ale ja do teraz pamietam pierwsza rade DRUIDOW Tygelina Deesa, ktora zrzeszała DOBRYCH druidow NEUTRALNYCH druidow i ZLYCH druidow. Rada NECRO? zamknieta organizacja, do ktorej nikt nie wejdzie, bo nikogo nie ma?

mekmar dobrze prowadzil rade, to mu weszli na głowe. co to ku..a jest szaman?

:D co to ku..a jest spitytysta? chciales byc nekromanta badz!!! spirytysta. i jeszcze wszystkim daliscie cukierkowe togi, zeby juz kompletnie sie nikomu nie chcialo klimacic

KLIMAT dm jest sztuczny, takim go chcieliscie, i takim go zrobilsicie. jest wymuszony, dlatego prawie nikt sie nie stara. Zbyt duza ingerencja GMa w zycie gracza, odrzuca.
dm był i bedzie serverem ziomalstwa. dlatego sie powolutku małymi kroczkami rozpada. powinno byc jak w szpitalu, grupa ludzi na sali operacyjnej zwiazana ze soba czyms wiecej niz tylko praca, zachowuje do siebie dystans zeby nie zabic pacjenta, u nas tego dystansu nie ma a pacjentem jest dm jakby ktos nie zrozumial metafory.
Ale co ja tam wiem, w koncu mam postac 45/10/10 i nikt mi jeszcze nie dał 8/8.