Autor Wątek: Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"  (Przeczytany 1834 razy)

Raaban

• Gość
Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"
« dnia: 2011 08 09, 16:17:12 »
An exp por i corp por na przemian...co sie stalo z plytami, lucznikami? Gdzie skryto?...serio juz tylko magowie po tym shardzie biegaja?

To jest najsmutniejsze na DM. Nie opłaca się robić łucznika jak ja z 73 ar zbieram od niego hity po 15. Zdąze go zabic wskrzesic i jeszcze raz zabic zanim zejdze pozadnie hp.
Z wojami jest tak samo. Teraz w sumie moda na behy bo dostaly 2h. Ale duzo lepiej jest lyknac orba jak sie ma duzo str niz "meczyc" sie wojem. No niestety tak to teraz wyglada i obawiam sie ze sie szybko nie zmieni... ;<

Offline Tinerot

• Ekipa DM
Odp: Offtopic z tematu "Filmy Orderu v3"
« Odpowiedź #181 dnia: 2011 08 23, 14:23:16 »
Dobrze, że przynajmniej Dziki i Karcharot wiedzą co mówią, bo powoli zaczynałem żałować, że wydzieliłem ten temat a nie go po prostu usunąłem.

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #182 dnia: 2011 08 23, 15:07:50 »
dzikihl, licho mi cos powiedział? kocham te spekulacje dmowskie, a to co napisalem to napisalem jako JA, z własnymi odczuciami. :)

karcharot widzisz zebym gral syallem?

edit:

a demonolog to jest w koncu klasa do....? pvp? pvm? z tego co pamietam miala to byc klasa pvm. jak dla mnie jest po prostu niedopracowany.

fajny to BYŁ wampir, przynajmniej mozna było sie go pobać. wszystko jest downgradeowane.

Widzicie, dm ma zwyczaj UDUPIANIA klass ze wzgledu na ich sposob bycia OP. ale nikt nie patrzy, ze ten kto wymiata daną klasą ma pojebane staty. jakos nie widzialem drugiego norka ktory sam czysci wszytko. chlopak ma skilla w reku, i wszystkie norkowe niuanse, a wierzcie mi ze bylo ich mnóstwo - zostają udupione.

Cios tarczą sprawiał, ze mag musi pomyslec, w ktorym momencie musi zacząć castowac, teraz musi?! demona zakłada i wystoi 6 hitow :)

DM jest NIEGRYWALNY. 2 lata temu bylo fajnie, mozna bylo popykac. nieporownywalnie bylo 5 lat temu, za czasów lowella, ale mow sobie co chcesz, zaden admin nie dał temu serverowi tyle co licho. szkoda ze na swiatlo dzienne nie mają prawa wyjsc prawdziwe fakty, a wychodza tylko postronne, pojedyncze...

zalozylem konto, i jako 7 letni gracz nie mialem zielonego pojecia co mam robic :D nie wiedzialem do kogo mam sie zglosic zeby mi pomogl koxac, bo 3/4 znajomych nie gra. jak sie ludzie dowiedzieli kim gram, to dostalem 2 banicje w jednym momencie :D jako 20 letnia postac ;-) kiedys wszystko do koxu moglem dostac u kupca, ujebano. a co to komu przeszkadzalo? AAAA no tak!  bo dm musi sie krecic wlasna gospodarką. ale wiecie co wam powiem? I TAK BY SIE KRECIŁO! ups! powiedzialem to na głos.

System księstw był i bedzie porazką dma. personalizacja księg była i bedzie pomyłką. konni, wykrywajacy, terminatory itp straznicy, sa i beda pomylka dla mnie fajne bylo "straz, straz". DMowskie pvp ogranicza sie do mirca, tudziez ustawki. zieeew. jako zapalony gracz pvm uwazam ze nowy system wysysania many mobow, byl i bedzie pomylka. upierdolenie kopania górnika, oraz podzielenie go na strefy, był i bedzie pomylka. rozpadanie sie zbroi i narzedzi w trybie natychmiastowym jest i bedzie pomylka. BANICJE, są najwiekszą z pomylek dma. wprowadzenie tego syfu, udupia złodzieji, morderców, lub zwyczajnie ogranicza najazdy, natomiast boostuje miasta ktore nie potrafia sie same obronic. Wilkolak miał byc silny, i miał byc elitarny. w zamian tego wprowadzono behemota i ucieto lika :D, Wampir miał byc silny i mial byc elitarny! w zamian tego wprowadzono wampira dla kazdego i dostal nerfa. imho! fajnie ze jest dostepny dla wszystkich, ale klasa postaci grajaca tylko polowe czasu POWINNA byc silna. Na system czempionow i artefaktow czekamy juz 4 lata :>

Na temat klimatu.. gdzie on sie podział? :D gdzie podziali sie DRUIDZI? gdzie podziali sie NEKROMANCI? wprowadziliscie sztuczny podział na shamanow i spirytystow, ograniczajac SZTUCZNIE gre rpg tym ktorzy nie chcieli sie podporzadkowac. Sory ale ja do teraz pamietam pierwsza rade DRUIDOW Tygelina Deesa, ktora zrzeszała DOBRYCH druidow NEUTRALNYCH druidow i ZLYCH druidow. Rada NECRO? zamknieta organizacja, do ktorej nikt nie wejdzie, bo nikogo nie ma? :D mekmar dobrze prowadzil rade, to mu weszli na głowe. co to ku..a jest szaman? :D:D co to ku..a jest spitytysta? chciales byc nekromanta badz!!! spirytysta. i jeszcze wszystkim daliscie cukierkowe togi, zeby juz kompletnie sie nikomu nie chcialo klimacic :D

KLIMAT dm jest sztuczny, takim go chcieliscie, i takim go zrobilsicie. jest wymuszony, dlatego prawie nikt sie nie stara. Zbyt duza ingerencja GMa w zycie gracza, odrzuca.

dm był i bedzie serverem ziomalstwa. dlatego sie powolutku małymi kroczkami rozpada. powinno byc jak w szpitalu, grupa ludzi na sali operacyjnej zwiazana ze soba czyms wiecej niz tylko praca, zachowuje do siebie dystans zeby nie zabic pacjenta, u nas tego dystansu nie ma a pacjentem jest dm jakby ktos nie zrozumial metafory.

Ale co ja tam wiem, w koncu mam postac 45/10/10 i nikt mi jeszcze nie dał 8/8.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 23, 15:58:09 wysłana przez ^3 »
I tym radosnym akcentem pozwolę sobie zakończyć tą dyskusję.

Ty sobie lepiej nie pozwalaj.

Offline Zywol

« Odpowiedź #183 dnia: 2011 08 23, 16:06:11 »
down jest ze się tak nad sobą użalacie?
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #184 dnia: 2011 08 23, 16:07:47 »
down jest od pol roku  8)

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #185 dnia: 2011 08 23, 16:46:16 »
Wow nanuk, nie sądziłem że czasem mądrze prawisz.  ???

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #186 dnia: 2011 08 23, 16:52:35 »
Sam sie zdziwilem.
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #187 dnia: 2011 08 23, 17:15:48 »
Podoba mi się część dot. elitarności klas ;)

Poza tym, pisałeś wcześniej, że nic licho Ci nie mówił, tylko masz własne zdanie, a tu piszesz, że niektóre fakty są nieznane. Czyli jednak opierasz swoją opinię na sekretach ;)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #188 dnia: 2011 08 23, 17:19:19 »
Z całym szacunkiem bo ja Cię nawet lubię, ale jedynym mądrym stwierdzeniem w tym poście było

Cytat: Nanuki
Ale co ja tam wiem

Za to chylę czoła przed formą: zostań politykiem, ludzie którzy wolą iść za kimś zamiast myśleć samemu będą na Ciebie głosować. A takich jest dużo.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 23, 17:21:56 wysłana przez Tinerot »

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #189 dnia: 2011 08 23, 17:23:21 »
naskakuj na mnie ile wlezie tin, ale prawda jest jaka jest. z postawy GMa moze chcesz bronic własnych przelozonych i nie chcesz kwestionowac ich decyzjii, z postawy gracza z wieloletnich obserwacji widać doskonale jak to wygląda. i Tin, umieszczasz cytat "co ja tam wiem" a ja nie podwazam tam tylko i wylacznie pracy GMow, w moim poscie wyrazilem swoje dosyc konstruktywne zdanie na powszechne tematy, i z calym szacunkiem ale obrazasz mnie mowiąc ze gówno wiem o obecnej sytuacji.

Poza tym, pisałeś wcześniej, że nic licho Ci nie mówił, tylko masz własne zdanie, a tu piszesz, że niektóre fakty są nieznane. Czyli jednak opierasz swoją opinię na sekretach ;)

Pojdz kiedys na zlot, dowiesz sie mnóstwa ciekawych rzeczy :-) no offence ofc.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 23, 17:27:16 wysłana przez ^3 »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #190 dnia: 2011 08 23, 17:28:26 »
Prawd jest tyle ile nas tutaj obecnych. ;) Nie podoba mi się ten rozdmuchany populizm i "całościowe krytyczne spojrzenie na shard" do którego nie posuwałem się osobiście nawet w czasie najwyższej aktywności. Ze względu na pokorę i świadomość własnej niewiedzy. Koniec z mojej strony, już nie będę tego dalej ciągnął.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #191 dnia: 2011 08 23, 19:34:55 »
^3 tym gorzej, że piszesz jako ty bo widzisz tylko siebie i swój czubek nosa. Zacząłeś tutaj grać w zbyt młodym wieku i wg mnie nadal masz mleko pod nosem. Tak jak kiedyś cie nie lubiłem tak teraz nadal jestem uprzedzony. Nie zaskoczyłeś mnie w życiu niczym pozytywnym.

Co do twojego postu:
- demonolog wszedł za czasów licho i masz rację, nie był dopracowany
- w każdej możliwej grze downgradeuje lub upgradeuje się klasy zależnie od tego jakie odczucia mają na ten temat tworzący grę. Czyni się to po to aby na serwerze nie biegały same overpowered postacie. Wszystkie klasy mają być równe ogółem a zarazem mają dawać inne odczucie. Gracz ma mieć szerokie pole wyboru i nie czuć się gorszym. Jeśli wampiry potrzebują downgradeu to należy na nich go wykonać.
- DM ma zwyczaj udupiania tego czego nie przewidział, i dobrze, równość na zasadzie podpunktu powyżej
- myśl o licho co chcesz. Nie zamierzałem rozliczać nikogo z grzechów ale i licho nie ma prawa rzucić pierwszy kamienia. Każdemu, każdemu adminowi i gmowi tego serwera należą się brawa chociażby za to że próbował ten serwer i nasze marzenia utrzymać przy życiu. Myślę tak nawet o tych którzy okazali się totalnymi porażkami w dziejach DM. Nie zapominam jednak o błędach jakie popełnili, błędy dają wiedzę na przyszłość. Życzę aby wcześniejszych błędów już nigdy więcej nie popełniono. Życzę też każdemu z ekipy siły i cierpliwości dla graczy.
- dostawałeś banicje za to kim jesteś/byłeś w realu (wg niektórych osób, oni też cie za coś nielubili)
- ekipa ma prawo podejmować błędne decyzje. Zmiany mają za zadanie poprawić aktualną sytuację. Poprawiły na pewien czas, po latach okazały się błędne. Zawsze można błędy naprawić.
- Księstwa były porażką gdyż napisanie ich zajęło ekipie kilka dobrych lat. Miały jednak za zadanie oddać władzę graczom i otworzyć całkowicie nowe możliwości przed serwerem. Poniekąd były znakomitym pomysłem jednak z biegiem lat tendencje się zmieniają. A my straciliśmy na tym na zawsze znakomitego skryptera i wiele czasu na "inną drogę" rozwoju. Aktualnie wielu uważa, że księstwa powinno się cofnąć. Może i mają rację, być może ekipa o tym też myśli. Jednak taki system to nie jest po prostu "usuniemy księstwa", to wymaga też przygotowań.
- Wiele zmian o których piszesz miało za zadanie oduczyć ludzi zbieractwa, naszej narodowej tradycji. Ludzi nie da się tego tak łatwo oduczyć, więc trzeba do nich podejść z innej strony. A może uważasz, że stosowny wipe wszystkiego byłby lepszy? I tak co rok najlepiej.
- "wprowadziliście"? Do kogo ty gadasz, sam wtedy grałeś i nie pamiętam byś ćwierkał na forum, że coś jest błędem. Twój licho też błędów o których piszesz nie naprawił, może wiedział lepiej od Ciebie?
- "klimat jest sztuczny" oraz "zbyt duża ingerencja gma w gracza" się wykluczają. Jednak wiele z tych zmian wprowadziła właśnie też ekipa pod panowaniem licho.
- ziomalstwo? Też naturalna rzecz u nas, sam z niej korzystasz. W końcu od ziomali na zlocie się tylu tajemnic DM dowiedziałeś i swoja opinię na nich zbudowałeś. Być może ziomalstwo się skończy niedługo i w twoich oczach bo osobiście nie widze by aktualny head admin miał ich dużo.

Od siebie: mam wielką nadzieję i przekonanie, że Asylum i Aruvin chcą dla serwera jak najlepiej. Daję im ze swojej strony zielone światło i kredyt zaufania, że zrobią co w ich mocy aby ten nasz świat nie umarł. Jeśli będę mógł to sam im w tym pomogę, zamiast pieprzyć jak to jest źle, niedobrze, bezsensownie i ziomalsko. Widać od razu, że aktualnie ekipa ma inne podejście do spraw i zmian. Nie wprowadzają niedokończonych projektów, częściej zwracają gotowe projekty do poprawki. Wiem o tym, że tam za kurtyną wiele się aktualnie skryptuje ale widocznie niektórymi rzeczami nie warto się przechwalać bo są niczym wyjątkowym. Mam jednak nadzieję, że się wkrótce pochwalą choć garstką tego co się dzieje.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline ^3

• Gracze DM
« Odpowiedź #192 dnia: 2011 08 23, 22:40:57 »
aspirujesz na gma? ;-)

a na powaznie, masz racje w wielu rzeczach dzikihl i szczerze, nie lubie cie za to jaki jestes w grze, na mirc, i w ogole jestes jakis mało przyjemny ziomuś, ale na forum mowisz słusznie i z sensem. szanuje twoje zdanie i twoj staż na dm bo najmłodszym dmowiczem nie jesteś, i dodam tylko od siebie, ze jezeli ten server ma przezyć, to nie jest czas na przygotowania, teraz nastał czas na działania. I byc moze, tego aktualnym adminom zycze, im sie uda, a byc moze nie, nie nam to oceniac. ino dodam tylko ze, smieszy mnie jak gosc który gra tu rok czy dwa wymądrza sie co jest dla nas dobre a co złe, nie wiem jak było, tworzy zdanie na podstawie tego co widzi na dzien dzisiejszy.

zacząłem tutaj grac w wieku 13 lat i zaufaj mi, sporo widzialem i moje zdanie nie zostało wytworzone na podstawie tego co uslyszałem :-)

100 lat dla ciebie chlopie, i oby wiecej racjonalnego myslenia na tym serverze, a mniej trollowania. i dzikihl, moj post nie mial byc trollem, mial pokazywac odczucia dinozaura na tle zmian z przed prawie 8 lat.

edit: i błagam cie, masz jakis uraz do licho czy co, ze tak to piłujesz? ja nie mam z nim nic wspolnego, poza jedną rzecza wiec prosze zbastuj.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 23, 22:53:12 wysłana przez ^3 »

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #193 dnia: 2011 08 23, 23:23:09 »
Nie mam nic do licho. Z resztą w poście pisałem, że należą się każdemu GMowi brawa. Licho coś zrobił w dobrą stronę dla serwera. Staram się jednak widzieć go w szeregu innych adminów a nie jakoś na przodzie. Poczynił postępy, zrobił kilka kroków w przód ale i niektóre z nich wymagają teraz cofania się do tyłu. Mimo wszystko jestem mu wdzięczny. Nie mam zdania w ogóle co do jego "wybryku" z daniem ci za darmo postaci 8x/8x. Każdemu w karierze zdarzy się perełka za którą "dobrzy ludzie" zapamiętają go do końca życia. Od razu jak wróciłem na DM i zobaczyłem jak szybko coś wchodzi zacząłem martwić się faktem "co będzie, jak licho włączy pauzę". Bałem się, że przyzwyczai wszystkich do dynamicznych zmian, do rozwoju i moje obawy się sprawdziły. Dawno nie było newsa o zmianach i znów w oczach graczy "serwer umiera". A prawda jest taka że większość zmian jakie licho wprowadził, między innymi nowych skilli była robiona pod publikę, była niedokończona, czasem bezsensowna. Ale się działo, prawda? Potem licho zrobił sobie chwilę przerwy (z niewiadomych mi powodów), może ktoś mu coś powiedział, może po prostu potrzebował odpocząć. Wczoraj licho był na ircu i zanim wyszedł "trzaskając drzwiami" i rzucając sarkastyczne wypowiedzi w stronę graczy i ekipy powiedział, że wrócił po urlopie i już ktoś przejął po nim pałeczkę, więc się zwinął. Jeśli to jest powód jego odejścia to sorry ale ja to nazywam fohem. Niemożliwość współpracy z nowymi adminami czy co? Inne zdanie? Brak porozumienia? Ciśnie mi się na język sformułowanie "człowiek jednej wizji".
Lubię wiedzieć, staram się być doinformowany więc i interesuję się tym co dzieje się za kurtyną DM. Rozmawiam z osobami odpowiedzialnymi za te aspekty. Nie mam zamiaru prywatnych rozmów cytować więc powiem tylko, że wkrótce powinniśmy wrócić na dobry tor. Jak tylko pewne osoby rozwiążą pewne problemy różnej natury.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #194 dnia: 2011 08 24, 00:34:07 »
bez przesady. licho nie napisal demonologa, tylko ainn (a skryptusiowali skryptusie). licho tylko nadzorowal prace i balansowal. to samo z innymi rzeczami typu (nie wiem sam) reforma krawca, kowala, banshee, itp. oczywiscie kilka (nascie?) pomyslow bylo jego i chwala mu za to. tak wedle sprostowania.

edit: tin wez wroc zmiany sprzed kilku lat, jak jeszcze mag mogl latac z plyta i nie bylo nawet wilkolaka, a nox maga sie liczylo za dodatkowa klase. ;) pograja tak dzien, dwa i im przejdzie.
« Ostatnia zmiana: 2011 08 24, 00:39:10 wysłana przez nw2 maus »