Autor Wątek: Zbroje  (Przeczytany 1018 razy)

Offline blade

Zbroje
« dnia: 2011 08 27, 14:12:54 »
Chciałem zapytać o rodzaje zbrój. A mianowicie zakładam Niespotykana Utwardzana Ognista a następnie zakładam Niespotykana Płytę np. Meteor różnica ar wynosi około 11 punktów a różnica dexa wynosi 21? Proszę o komentarz?

Offline Nath

• Gracze DM
  • #pomoc-dm
Odp: Zbroje
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 09 29, 02:52:14 »
Za bardzo nie wiem dokad zmierzasz. Zaczales od porownania AR zbroi.  Twoj pierwszy post. Zapominasz jednak, ze wojownik zaklada rowniez tarcze. Nie porownasz maga (jak to napisales, w demonieniej) do wojownika glownie z w/w faktu. Jest wielu wiernych, ale tez jest pare zwyklych plyt bez wiernego, ktore uczestnicza w pvm korzystajac z innych skilli, badz z dobrze dobranej druzyny, gdzie kazdy wie co ma robic.
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Offline tomerro

• przyda mi sie mieso ;]
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 09 29, 08:06:40 »
Jesli chodzi o ar zbroi to rzeczywiscie nie da sie porownac maga do wojownika.  Jest konkretna roznica w ar, woj uzyskuje przewage poprzez tarcze a druga strona medalu to kara na dex dla niego i ksiega czarow w reku maga.
No ale nie o tym dyskusja.
To ze PP stracila na wartosci wzgledem wiernego wiemy nie od dzis.
Nie znam statystyk jednak widze ze nowa klasa gra wiele osob ze wzgledu na lepsze mozliwosci i finansowa atrakcyjnosc.
Absolutnie nie mam nic przeciwko wiernemu, jednak ktos nie przewidzial stosunku ilosci potencjalnych graczy do ilosci oraz czasu spawnow sredniej oplacalnosci mobkow.
Tak, sam gram pp
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 09 29, 11:07:23 »
zapomnieliscie w tym porownywaniu o magowskim flam sanct a to bardzo istotna sprawa ;)

Wojownik w pvm z dobrym magiem osiaga lepsze wyniki niz wierny ... dlaczego ? od dobrego maga znacznie wieksze blesy - wiecej hp, wiekszy AR co daje mu znaczna przewage nawet po wrzuceniu przez wiernego flama + prot ktore spadna i wierny jest juz bezuzyteczny.

Wojami nikt nie gra poza wyjatkami pvm ze wzgledu na bezuzytecnosc i padaczke w pvp - taki behemot woja w tarczy ma na 2 -3 cepy z kosa - 2 i magom nie jest w stanie wyrzadzic zadnej krzywdy.

Mag niestety dorownuje w dalszym ciagu ar wojom i potrafi byc na 4 strzaly zakladajac ze wszystkie wejda.

Inna sprawa jest rozbierznosc i efektywnosc zbroi wykonanych z poszczegolnych metali - jest najzwyczajniej zbyt mala i nie dajaca efektow. Ten temat byl juz poruszany zreszta. 

Offline blade

« Odpowiedź #19 dnia: 2011 09 30, 09:45:44 »
Ari własnie o to mi chodziło temat był poruszany ale czy nie przydałby się zmiany?