Przeszedłem dwukrotnie na najwyższym poziomie trudności na PS3. Zdobyłem prawie wszystkie achievementy, oprócz "HAXOR", co mnie wkurzyło, bo na początku grałem Hakerem, a później postacią bardziej "wytrzymałą i skoczną". Ogólnie, zauważyłęm, że duża ilość znajdowanych nuków i robaków, bardzo ułattwia hakowanie. Zdolność "fortify" jest zupełnie zbędna. "Stealth Enahncement" jest kompletnie nieprzydatne, i nie warto sobie zawracać tym głowy. Nie warto marnować 7 praxis na kilka "graficznych ułatwień". Ani razu nie przechodziłęm w stylu "rozpierducha" bo zauwżyłem, że wrogowie nie są wcale tacy słabi na 3 poziomie trudności ;p. Za najlepszą broń uznaje revolver, bez dwóch zdań i strzelbę na strzałki usypiające.
Najtrudniejszy był moment, w którym zostałą zestrzelona Malik, i trzeba było ją uratować. Grałem akurat cały playthrough, by zdobyć achievement "pacifist", przez co nie mogłem nikogo zabić. Był troche hardcore, ale się udało

.
Ogólnie, genialna gra. Powrót do czasów młodości i pierwszej części, dla mnie...