Autor Wątek: motor.  (Przeczytany 1401 razy)

Offline Zywol

motor.
« dnia: 2011 08 31, 16:44:22 »
chce sobie sprawdzić zabawkę na koniec wakacji i myślę o
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gs500f-rok-2004-IDeZPX.html
nie sugerować się cena tylko modelem, mam go dostępnego za 7tys garażowany i z przebiegiem 1800km.
Znajoma chce sprzedać wiec wiem ze nie był w ogóle katowany, bo prawko jakieś rok temu straciła hyh
miał ktoś? powiem też, iż ta maszyna planowana jest jako mój 1 motocykl, wiec nie wyskakiwać mi od razu z jakimiś maszynami co do 200 maja 4sek :(
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline zolta

• Scenarzysta DM
Odp: motor.
« Odpowiedź #61 dnia: 2012 01 15, 14:44:43 »
podbijam.

A nowe junaki? Możecie coś o nich powiedzieć?
Czytałem po necie, to jedni piszą, że szajs, inni, że dobre jak na taką cenę.

Jak na taka cene sa ok, tylko jak to koledzy wczesniej wspomnieli... chinszczyzna Panie...
Moto ladny i naprawde ciekawy z wygladu, ale mechanicznie juz nie jest tak rozowo...

No ja sie chyba na wiosne przesiadam na vfr-ke :D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #62 dnia: 2012 01 15, 14:59:04 »
No to tak jak wszędzie piszą, jeszcze ponoć niewygodne i dupa boli przy trasie + 100km...
No ale cena:P a mi na jakimś bombowym nie zależy. Chciałbym po prostu zobaczyć, czy motory to coś co lubię ;)

Offline Zywol

« Odpowiedź #63 dnia: 2012 01 15, 18:39:18 »
ale popatrz tez na druga stronę medalu, kup coś co później będziesz mógł w razie sytuacji, gdy nie spodoba ci się jazda motocyklem - sprzedać go :)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #64 dnia: 2012 01 15, 21:00:37 »
O to się nie martwię - mam brata, znajomych - najwyżej się zrobi wspólny motorek ;d

Offline Gucio

• Gracze DM
« Odpowiedź #65 dnia: 2012 01 15, 22:43:17 »
A ja bym brał coś z "porządnych" firm. Yamahy, suzuki itp. Nie ma potem problemu ze sprzedażą, i taki sprzęt posłuży więcej lat niż chinczyk.

Offline Sztyvny

« Odpowiedź #66 dnia: 2012 01 16, 09:15:34 »
Nowy chinol o nazwie Junak 121, z tego co widze, kosztuje okolo 4k. Za taka kwote mozesz spokojnie kupic uzywana Honde Rebel 125 w dobrym stanie, nie mowiac juz o takich sprzetach jak np. Suzyki GN. Oczywiscie trzymamy sie pojemnosci 125, bo o takiej wspomniales.

Gdybys jednak dobrze poszukal, to za 4k dasz rade znalezc tez jakas porzadna, japonska 250.

Co do samego Junaka - dokladnie taka maszynka stala kiedys w Biedronce, wiec dosc dokladnie ja sobie obejrzalem. Z wygladu calkiem niezle, spasowanie czesci tez ok. Ogolnie rzecz biorac, nie bylo sie czego czepiac. Ciekawe tylko, jak by to chodzilo.
Osobiscie od ponad 3 lat jestem posiadaczem chinskiego skuterka - sprzet jezdzi, ale co jakis czas daja znac o sobie rozmaite pierdoly. A to zaczep w plastikach pusci, a to lusterka sie poluzuja i nie dadza ustawic, itp. Ogolnie rzecz biorac nic powaznego, ale dosc denerwujace.

W zadnym z japonskich motocykli nie mam takich problemow. Jeden ze sprzetow to wlasnie wspomniana Honda Rebel 125 z 96 roku, kupiona na samym poczatku ubieglego sezonu, jezdzona przez caly czas (glownie do pracy) - zadnych klopotow. Podejrzewam, ze chinczyk po tylu latach uzytkowania raczej nie nadawalby sie do jazdy :)

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #67 dnia: 2012 01 21, 15:56:34 »

Offline Vilku

• help-dm
« Odpowiedź #68 dnia: 2012 01 21, 16:16:15 »
Ladny , gartulacje i szerokiej drogi  ;D ;D
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #69 dnia: 2012 01 21, 16:40:28 »
dziki:P sakwy dorzucil skozrane i spuscil z ceny i dla rok gwarancji:p

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #70 dnia: 2012 01 21, 18:26:06 »
Link już nie działa, ile dałeś, jaki rocznik etc?:)

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #71 dnia: 2012 01 21, 22:42:16 »
honda shadow rocznik 95 z wyposarzeniem 8900 czarno-bordowa 600 40km