Autor Wątek: Leczenie moba = bug  (Przeczytany 708 razy)

Offline Sakubh

• Gracze DM
Leczenie moba = bug
« dnia: 2011 09 23, 23:00:18 »
Leczenie nieoswojonego moba = bug,  tylko dlaczego pewne osoby wykoxaly staty na tym bugu, a innym się to zabrania? Czy te osoby nie powinny mieć obniżonych statystyk? O bugu wiem od dawna, GMi wiedzą od dawna, niektórzy to wykorzystali bo nie było zabronione, a teraz nagle się zabrania. Jak to jest? Jest jakaś sprawiedliwość na DM?
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

Offline Papa Smerf

• Gracze DM
  • Come to Papa
Odp: Leczenie moba = bug
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 09 23, 23:13:48 »
Nie ma i nigdy nie było. Accept it or leave it.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Offline Avatar

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 09 23, 23:13:55 »
Nie ma
LoA! I $%@#

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 09 23, 23:26:59 »
prawo nie dziala wstecz, przyzwyczaj sie do tego

Offline Zathaniel

• Gracze DM
  • W ogrodzie mojej pamięci pielęgnuję różne kwiaty.
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 09 24, 03:11:41 »
Zabronione od zawsze pod postacią "ułomność mechaniki". Sakhub zrób listę grzeszników i pisz donos do administracji. Po co wywlekać to na forum?
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Offline Molt

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
    • loa-dm.66ghz.com
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 09 24, 08:44:15 »
prawo nie dziala wstecz, przyzwyczaj sie do tego

to według tego co mae dal na forum a mianowicie cytatu nico z 2010 02 13 polowa orderowych magow powinna miec obcinki statow za koxanie w ten sposob bo prawo juz wtedy obowionzywalo a maemu to wtedy nie przeszkadzalo

Offline Avatar

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 09 24, 10:05:47 »
Widac daje rzadko "goto" na orderowych ludkow a na naszych czesciej, z szeroko otwartymi oczyma :(
LoA! I $%@#

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 09 24, 10:33:35 »
A to już posądzanie ekipanta o stronniczość?

Myślę, że nie powinniście się przejmować tym jak kto się skoksał. Źle Wam, że Wasi wrogowie są tak samo skoksani jak Wy?
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline zolta

• Scenarzysta DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 09 24, 11:20:06 »
Sakhub zrób listę grzeszników i pisz donos do administracji. Po co wywlekać to na forum?

Ale on nie jest kapusiem...
zawsze mnie fascynowala ta mentalnosc... chce sprawiedliwosci ale dojdzcie do niej sobie sami bo je nie bede tych co lamia zasaday podpierdal :D

Jesli widzisz w grze ze cos lego sie dzieje od razu informujesz... a jak koledzy juz wspomnieli, prawo nie dziala wstecz....

Kazda z postaci ma cos skoksanego na jakims bugu (nawet nieswiadomie) czy przed zmiana zasad dzialania umiejetnosci...

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 09 24, 11:28:34 »
Widze, ze Felixor i Luthiel maja fajnych kolegow w LoA. 2 dni temu zostali oboje zlapani na wykorzystywaniu tego buga, ale pomimo to puscilismy ich z Asylem wolno. Pomimo, ze z rozmowy z Asylem, jaka sie wspierali, nic nie wynikalo (wlasnie motywowany ta sytuacja napisalem przypomnienie) i nie mieli argumentow, by ich puscic. Zdecydowalismy sie jednak uznac sytuacje za nieporozumienie i niedogadanie. Teraz jego koledzy pisza, ze to byl blad, bo to oznacza elo ziomalstwo.

Widac daje rzadko "goto" na orderowych ludkow a na naszych czesciej, z szeroko otwartymi oczyma :(
Orderowe ludki byly i sa obserwowane, kiedy koxaja. Tylko, ze ty tego oczami nie widziesz, a domysly snujesz zbyt mocno w jedna strone, by zobaczyc to w inny sposob. Kiedy Norek wymyslil, by sciagnac sobie do zamku mase mobkow, okazyjnie niektore z nich stawaly sie smokami czy silniejszymi stworzeniami. Po niedlugim czasie stworki przestaly uciekac i kox przestal dzialac. Musial wymyslic drwala.  Sam sie dziwie, ze norieln nie plakal na ettiny sily smoka w jego zamku. Ty bys zalozyl co najmniej 2 tematy na forum, prawda?

to według tego co mae dal na forum a mianowicie cytatu nico z 2010 02 13 polowa orderowych magow powinna miec obcinki statow za koxanie w ten sposob bo prawo juz wtedy obowionzywalo a maemu to wtedy nie przeszkadzalo
Gdybys wysilil sie na tyle, by kliknac w ten cytat i przeczytac choc czesc tematu, z ktorego pochodzi, przekonalbys sie, jakie pierdoly piszesz. Kiedy wszyscy tak koxali (nie tylko order), mnie nie bylo w ekipie, co widac w tamtym temacie.Przy okazji - przeszkadzalo mi to i wspomniany temat takze jest tego dowodem.
« Ostatnia zmiana: 2011 09 24, 12:28:11 wysłana przez mae »
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Molt

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
    • loa-dm.66ghz.com
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 09 24, 13:04:24 »
przegladalem temat http://forum.dm-uo.pl/index.php/topic,4327.0.html i nie znalazlem info kiedy mae dolaczyles do ekipy a wiem ze jestes w niej dlugo cos kolo 2 lat. A uczucia tak kontrowersyjne mam tylko dlatego ze pozwoliles na jawne wykorzystywanie mechaniki jak to mialo miejsce z blokowaniem moobow o sciany. Wiec jesli przesadzilem to przepraszam.

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 09 24, 13:06:59 »
A uczucia tak kontrowersyjne mam tylko dlatego ze pozwoliles na jawne wykorzystywanie mechaniki jak to mialo miejsce z blokowaniem moobow o sciany.
Na nic takiego nie pozwalalem i nie pozwalam. Norieln z wyrmem przesadzil i zostal za to ukarany, z czego wam spowiadac sie nie musze. Niejednokrotnie widzialem tez, jak wy wykorzystywaliscie ten fakt przynoszac pelno stolikow i rozkladajac je w rozny sposob.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Molt

• Gracze DM
  • Legion Asmodaya
    • loa-dm.66ghz.com
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 09 24, 13:22:59 »
dlatego powinno sie zaznaczyc raz a wyraznie ze jakie kolwiek blokowanie bedzie karane

Offline Avatar

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 09 24, 13:42:47 »
DM ma jeden BARDZO poważny problem, otóż decyzje ekipy dotyczące tematów kontrowersyjnych NIE MAJA ODZWIERCIEDLENIA W REGULAMINIE. Później oczekujecie od nas że będę pamiętał co napisałeś na forum (w postaci decyzji) jakiś post w temacie na 34-tej stronie z 63 i na tej podstawie są nakładane kary. Czy to taki problem zaktualizować regulamin na stronie i dać notkę na www/forum że został zaktualizowany - prosimy o zapoznanie się? Unikniemy dzięki temu 95% niejasnych sytuacji na zasadzie "bo ja nie wiedziałem że coś takiego na forum pisałeś" - w regulaminie NIE MA OBOWIĄZKU CZYTANIA FORUM. Mam prawo w ogóle tutaj nie wchodzić i opierać się jedynie na tym co pisze na WWW.

Dodatkowo przepraszam Mae-go za personalną wycieczkę, była zbędna i nieuzasadniona, ale poziom mojej flustracji i poczucia pewnej niesprawiedliwości w tym temacie, delikatnie mówiąc mnie poruszył, widać nie wiedziałem wszystkiego - przepraszam.

Powiem szczerze że do dziś nie wiem czy w końcu można blokować moby o terenowe przeszkody czy nie? Jeżeli tak to w jakim zakresie? Bladego pojęcia nie mam.
LoA! I $%@#

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 09 24, 14:00:28 »
Można jeśli ściana bardzo nie odbiega parametrami od magowiej ściany energii ;)