Autor Wątek: Wybory.  (Przeczytany 2182 razy)

Offline Gucio

• Gracze DM
Wybory.
« dnia: 2011 09 28, 14:49:23 »
AVE!

Offline Darogan

• Gracze DM
Odp: Wybory.
« Odpowiedź #106 dnia: 2011 10 10, 23:03:22 »
"Osób losowych"  ;D

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #107 dnia: 2011 10 11, 19:07:31 »
Obecne wybory i przypadek mikiego pokazuje jasno, jak jest to wszystko zorganizowane.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Zywol

« Odpowiedź #108 dnia: 2011 10 11, 19:59:55 »
z tymi nieważnymi glosami to tez nie dojdziesz prawdy, wystarczy aby osoby liczące głosy postawiły krzyżyki w tych miejscach co się nie podobało jak dana osoba zagłosowała. znajomy mi opowiadał ze to notoryczna przypadłość ;D
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline Ragnall

• Gracze DM
  • Zamrożony
« Odpowiedź #109 dnia: 2011 10 11, 20:28:10 »
Mae: Jak ? :)

Zywol: Wspomniany znajomy pracował w komisji ?
Zamrożony.

Offline Zyzio

• Rzecznik Podmroku
« Odpowiedź #110 dnia: 2011 10 11, 20:36:39 »
Bylem kilka razy w komisji, teoretycznie to co mowi Zywol jest spokojnie wykonalne.
KANDYDACI NA DROWA *CLICK* W OBRAZEK

Offline Ragnall

• Gracze DM
  • Zamrożony
« Odpowiedź #111 dnia: 2011 10 13, 17:29:09 »
Mnie to dziwi ...

Późny wieczór - zamknięcie obwodowej komisji wyborczej. Liczenie ... skrupulatne liczenie ... kart i głosów tak, aby potem nie stać kilku dodatkowych godzin z powodu braku jednej karty/pomyłki. Pracownicy komisji patrzący sobie na ręce i ktoś z długopisem na boku unieważniający głosy :D U Was się brało plik kart i wychodziło do innego pomieszczenia aby w spokoju je policzyć ?

Zamrożony.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #112 dnia: 2011 10 13, 18:50:14 »
Pewnie, że nie. Duża sala, kilka stołów i sortujesz karty najpierw na kolor, potem na ugrupowanie lub nawet na kandydata jeśli było ich mało. Po zliczeniu wsadzasz do kopert dzielonych na głosy ważne, nieważne, karty niewypełnione. Bilans zawsze musi wynosić zero, w przeciwnym wypadku zaczyna się liczenie od nowa.

Za pierwszym razem miałem takie jazdy kiedy to do grupy dostałem dwóch gimnazjalistów, ledwo 18 lat i se parskali śmiechem zamiast skupiać się na liczeniu swojej grupy kart. Doszło do tego że ciągle nam wychodziły inne wyniki. Zdenerwowałem się jak i reszta grupy i policzyłem głosy z drugą osobą sam, kiedy reszta gapiła nam się na ręce. Wyszło potem, że pomyłka była właśnie w grupie tych gimnazjalistów. Podziękowałem im za siedzenie do 2:00 w nocy bez przerwy po czym wyruszyliśmy do Urzędu. Tam kolejne problemy bo system informatyczny miał awarię :). Zabawa do 5 rano :)
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM