Autor Wątek: Wampir i jego prot  (Przeczytany 1094 razy)

Offline Havv0c

• Gracze DM
Wampir i jego prot
« dnia: 2011 10 16, 22:54:57 »
Jakiś spory czas temu wprowadzono u wampira zmianę, że w nocy dostaje prota silniejszego od magowskiego (wojownik odpowiednio słabszego). Prot ten jak pamiętam był chyba o 2 oczka większy od prota zwykłego maga przy GM wampa (lub wtedy jeszcze przy 80% u wojownika). Wprowadzone to zostało by wampir ze swoim AR nie odstępował od szamana i nekro, którzy mieli swoje protekcje. I było fajnie. Następnie prot został osłabiony, i był już chyba tylko o 1 oczko większy od magowego (nie wiem dokładnie o ile byl większy, ale był WIĘKSZY na pewno). Dalej, pewien czas temu zostały wprowadzone ogólne zmiany nazwane "wielkimi betatestami - pakiet zmian POPRAWIAJACY stan PVP". A wśród nich:

4. Zmiany w procie maga (nie mass procie), spirytysty, szamana i wampira:
- przy wszystkich umiejętnościach związanych z daną szkołą magii na 100 bazowy prot wynosi 21-23

(...)

- protekcje spirytysty i szamana dają 2ar więcej

Wychodzi na to że wampir ostatecznie powrócił do formy pierwotnej, ponieważ bierny nocny prot nie różni się teraz niczym od prota maga. Natomiast nekro i szamani mają swoje protekcje nadal o 2AR większe.

Pytanie: dlaczego tak się stało, że wraz z nową zmianą została w pełni wycofana poprzednia? Idea była taka by wamp w nocy miał silniejszego prota niż magowski za dnia, a ostatecznie wyszło że ponownie są takie same.

Czy istniałaby wogóle szansa by wampir podobnie jak nekro i szaman dostali na powrót te 2 AR więcej?

Offline Ari

• Gracze DM
Odp: Wampir i jego prot
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 10 16, 23:16:36 »
a nie za duzo juz wampiry i klasy nocne maja plusow ? bez przesady juz teraz walki pvp polegaja na logowaniu w nocy.

Offline Havv0c

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 10 16, 23:28:47 »
Punkty AR nie sa przydatne tylko w pvp. Są przydatne bardzo w pvm, również. Poza tym, nie wyskakuj mi że mamy taaaaak dużo plusów, bo jak kiedyś wspominałem, czysty wampir mag moze aktualnie possać w pvm, doslownie i w przenosni. A że sie loguja tylko w nocy? a dziwisz sie? Taka mechanika skilla raczej z zalozenia, ze za dnia wampir nie jest grywalny pvp, wiec nie dziw sie wampiry pvp na walki wychodzą w nocy, prosze Cie...

Poza tym, ja nie proszę o nic nowego. To kiedys było, i "NIECHCĄCY" się zabrało wraz z innymi zmianami. Wampir miał tego prota o 2 lepszego od maga. Teraz znowu jest taki sam. Pytam jedynie dlaczego tak się stało, i czy nie mógłby jak koledzy nekromanci czy szamani swojego bonusu do AR odzyskac.

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 10 16, 23:30:50 »
Ja myślałem, że wamp ma prota jeszcze większego od spirytysty/szamana... To co to za plusy niby? Większy bless kosztem mniejszego prota...

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 10 16, 23:45:53 »
prosze cie areis znow swoje herezje prawisz...  jest to bug i juz

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 10 16, 23:55:19 »
a nie za duzo juz wampiry i klasy nocne maja plusow ?

Nie mowimy o klasach nocnych tylko o wampirze

I z plusow ktore warto podkreslic na wampirze to bles o te 5 oczek wiekszy i mniejszy dmg od truty w zamian za godzine/godzine

Prawda jest taka ze kiedys wszyscy mieli blesy okolo 27-28 i wtedy wampowy bles/prot byl widoczny. Pozniej blesy podniosly sie do 36, proty tez poszly w gore a cyferki u wampira zostaly po staremu

Wiec ni pitol ze wampir ma tak duzo plusow bo gdyby to bylo prawda to wampiry by na pvp biegaly a obecnie to ja takich nie widze jesli chodzi o magow  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 10 17, 00:06:52 »

Wiec ni pitol ze wampir ma tak duzo plusow bo gdyby to bylo prawda to wampiry by na pvp biegaly a obecnie to ja takich nie widze jesli chodzi o magow  ;)
Zaden argument, nikt poza wami nie biega tez behemotami, mimo ze sa przegięte. Po prostu nie kazdy ma ochote wychodzic z miasta tylko w nocy.

No, ale skoro kiedyś mieli, to czemu maja nie mieć teraz. Jak już grzebać w bugach klas nocnych, to mogłby też ktos spojrzeć na dmg behemota, bo dając im 2polówke chyba ktoś zapomniał o ich przegiętym dmg. Przyjrzałbym się jeszcze jego grabieniu, bo idea byla taka, zeby nie dalo się z łatwością bez narażania jumać przeciwnika. Z tego co pamiętam wprowadzono delay na grabienie co 1s, zeby nie bylo przegięc w tej kwestii. Myślę, że 5s na przedmiot dla behemota pod przemianą byłoby dość sprawiedliwe :)
Myślę, że darmowe widmo blessy 4x najszybsze leczenie z możliwych dla wojownika i bycie zwyczajnie tankiem jest wystarczającą rekompensatą za "tracony czas w dzień", ktory i tak stał się na wpół mitem, bo w dzień pk się prawie nie odbywa. Zresztą, moża teraz biegać seciami z tymi samymi giladiami, wiec w czym problem miec jedną postać dzienną a jedną nocną, skoro i tak macie na kontach w większosci po 2 postacie pvp.

Offline Havv0c

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 10 17, 00:32:38 »
Hexin, Twój post w całości jest nie na temat. Chcesz zglosic buga z dmg u beha to załóz topic w bugach, a nie że zaraz połowa ludzi podłapie nie to co trzeba i zacznie zaśmiecać temat o wampirzym procie.

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 10 17, 10:16:27 »
HAvvoc, ale o czym tu dyskutować. Jeśli bylo to rzeczywiscie przeoczenie, to dostaniecie spowrotem, jesli mialo tak być to raczej nie wyżebrzecie tego bez czegoś w zamian.
Uznalem, ze dobrze się podpiąć pod temat, skoro jest mowa o błędach klas nocnych. Trzeba mowić o błędach, bo ekipa chyba uznała, ze w chwili obecnej wszystko jest ok. Np nie trafianie postacią 9/9 graczy z 7/5, ktorzy są rozbrojeni. No ale o tym nie bede pisał, bo rzeczywiscie bedzie nie na temat :)

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 10 17, 10:34:20 »
Myślę, że 5s na przedmiot dla behemota pod przemianą byłoby dość sprawiedliwe

Ciekawe co powiesz o wiernym ktory juma w pawezu  ;D

bycie zwyczajnie tankiem

2 ciosy w skorach i 3 w demonie to chyba cos jak puszka z 2h z tym ze beh tarczy nie wlozy i stamina mu sie konczy

Zaden argument, nikt poza wami nie biega tez behemotami, mimo ze sa przegięte.

Biegaliscie, tyle cos nie wychodzilo  ???

Po prostu nie kazdy ma ochote wychodzic z miasta tylko w nocy.
"tracony czas w dzień", ktory i tak stał się na wpół mitem

To jak to jest... mit i lata ci ze masz klase dzien/noc czy jednak jest to takim problemem ze nie robicie bo jest dzien/noc?  ::)
« Ostatnia zmiana: 2011 10 17, 10:45:17 wysłana przez Thiass »

Offline AbelarD

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 10 17, 11:24:10 »
sorry memory hexin ale jedyneczke z przodu trzeba wymazać :D

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 10 17, 14:50:42 »
Coż, moim zdaniem wierny pod przemianą też powinien mieć taki delay.

Chyba nie muszę nikogo przekonywać o zaletach beha. Sprzeczność wynika z tego, ze jednemu chce się grać raz na godzine, a innemu nie, mimo że w niczym to obecnie na pk nie przeszkadza, bo 90% pvp odgrywa się w nocy.
Zresztą fakty mówią za siebie, macie behów obecnie...4 ? Chyba nie chcesz nikomu wmawiac, ze macie ich tylu mimo, że sa rzekomo na 2-3 cepy(lol). Stamina może przeszkadzać, ale tylko jak goni Cie 5 osob przez pol sosarii, w pvp podbiegasz do maga i masz spokoj, dobrze o tym wiesz. To tak jakby mowic, ze berka wadą jest klątwa.. No niby jest rownie smiertelna w skutkach co brak staminy u beha, ale kto kogos kiedykolwiek zlapal na klątwie, błaaagam ::)

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 10 17, 15:42:52 »
Beh w skorach jest na 2 placki z w demonie jest na 3 placki  - Mozesz sobie sprawdzic

To ze biega u nas 4 behy tzn ze jest przegiety?
Tak samo u was biega banda berkow a 90% magow pvp na servie to psionicy.

Skoro komus sie niechce grac raz na godzine i jest to powod dla ktorego nie koxa nocnej klasy to jest to chyba jednak odczuwalny minus.

Co do staminy beha... osobiscie bardzo lubilem ganiac przeciwne behemoty, bo wiedzial ze jak sie na nich siadzie to same napewno nie ucieknal wlasnie dlatego ze biegnac na trucie + dostajac cepa stama sie skonczy i papa
Nie mowie ze beh jest zly, ale napewno tez nie jest przegiety i raczej jego + równoważą sie z minusami

Pozatym ty sobie wyciagasz zalozenie ze beh jest przegiety na podstawie tego jak ja tym behem biegam, wyciagnij sobie zalozenia na podstawie osob ktore u was tym biegaly i srednio to szlo - beh behowi ni rowny i udupienie na podstawie bo on sobie stoi z 3 wojami na klacie jest troche smieszne  ;)

A co do tematu wampira... troche dziwne ze klasa ktorej bonusem mial byc bless i prot ma w nocy prota slabszego niz podklasy maga  :)

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 10 17, 16:37:01 »
- Behemot wali znacznie mocniejsze cepy i szybsze
- Nie potrzebuje wierzchowcow ani z nich schodzic
- Grabi bez schodzenia z wierzchowcow i najczesciej w hidzie z odpowiednim skilem wogole grabi z hida
- Pali czary Hidem
- atakuje z zaskoczenia z hida moze sie zakradac
- Ma duzą ilość HP czyli jest bardzo ciezko do skombowania 16x z magikiem jeszcze lepiej a magik dziala na całą noc.
- Ma dużo AR i jest wytrzymały
- Stamine regeneruje w hidzie i tez tak sie leczy
- Ma leczenie SZYBSZE niz wojownik 4s
- Jest to bardzo ekonomiczna klasa jak berek nie wymagajaca niczego magików itp jest poprostu tani.
- Na worgu - formie dziennej mozna dobrze sie ubrajac smiało wyjść na pvp jako suport spod hida do combowania lub smiało leciec na maga. Rowniez i na pvm mozna sobie pokoxac.

Tak wg mnie jest to jednak sporo bonusow jak na jedna klase, zreszta widac ilu graczy nim gra. Dlaczego zapomnielismy behy ? poniewaz najzwyczajniej w swiecie znudzily sie nam i nie gramy TYLKO pvp w nocy a kiedy sie logujac.

Dodam ze gainy statow sa 100 % szybsze niz na innych bojówkach.

wiec prosze was nie piszcie mi ze jest to klasa nie przegieta jak dla mnie posiada zbyt duzo zalet.

Behemot nad cialem odpala makro i grabi sie dosłownie bez ryzyka w b szybkim tepie patrzac do okola co sie dzieje. 

« Ostatnia zmiana: 2011 10 17, 16:45:33 wysłana przez Ari »

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 10 17, 16:56:31 »
o ile mi wiadomo jest zablokowane grabienie z hida, ma mniej hp niz berek. nie ma wcale duzo ar. argumatn z magolami wsadz sobie w tylek. gdy jest zatruty jest bezradny. i od kiedy szybciej bije? jakies testy robiles?

i co ty dopczysz o 100% szybszych gainach statow?;d   

kto ci zabroni zrobic hida ze zlodziejem i grabic i pierdziec zcary? 

i powodzenia z dzienna forma na walkach;d

i dodam ze tyt ma podpiety dodatkowy dmg vs liki.
« Ostatnia zmiana: 2011 10 17, 17:07:08 wysłana przez Antonio »