13.08.2011
Felixor otwiera wątek na forum pod tytułem "Rozwój Serwera"
http://forum.dm-uo.pl/index.php/topic,24613.0.html28 sie, 2011
Asylum oświadcza, że będzie się działo.
30.08.2011
Korgail zamyka temat stwierdzeniem:
Dziękujemy za cenne uwagi, z pewnością weźmiemy je sobie do serca.
Zapewniam, że cała ekipa pracuje w miarę możliwości i można zobaczyć tego efekty: wystarczy otworzyć oczy. Niestety nie jesteśmy w stanie i nigdy nie będziemy sprostać wymaganiom wszystkich graczy - ludziom się nie da dogodzić.
Od tego czasu pojawiły się 3 zmiany:
postawienie spawnu moba i dodanie mu umiejętności.
zabranie tej umiejętności
zrównianie protekcji
Jak zobaczyłem dziś nową Informację ogólną:
Moi drodzy.
W ostatnim czasie dosyc burzliwie dyskutowalismy w naszym skromnym gronie na temat obrazu naszego serwera. Przedmiotem naszej uwagi w tych rozmowach byla glownie kultura graczy, ich wzajemny stosunek do siebie i klimatyczny wizerunek naszego swiata. Wszyscy bez wyjatkow zgodzilismy sie co do tego, ze sytuacja nieustannie pogarsza sie i wymaga pewnych dzialan z naszej strony, poprawy.
to po tym zdaniu się ucieszyłem, że coś postanowiliście zrobić w końcu.
Ale okazuje się, że w pocie czoła zadecydowaliście że to gracze nie potrafią się bawić według waszych zasad.
Trochę poznałem mechaniki, te 3 newsy to jest 20 minut łącznie pracy skryptera, włączając reset serwera.
Przejeliście serwer, to się nim zajmijcie, bo jest mi żal, że tyle pracy włożonej idzie na marne.
Ja znam dokładnie teksty o życiu prywatnym, o darmowej pracy dla innych itd.
Ale w skali chyba roku odkąd mnie nie ma, nie poświęciliście chyba 1% łącznie swojego życia.
Bo jeśli każdy z wymienionych ekipantów (jest ich 10) poświęciłby tygodniowo prawdziwe 2 godziny na pracę nad serwerem to miesięcznie odbywałoby się 56 godzin questów, 16h skryptowania(przypominam że zmiany które zostały wprowadzone w ciągu dwóch miesięcy to wyhaszowanie kilku linijek i przeklejenie linijki o ataku specjalnym z jednego moba na drugiego).