Autor Wątek: Wierny  (Przeczytany 673 razy)

Offline Dysiek

• Gracze DM
Wierny
« dnia: 2011 11 03, 21:10:03 »
Chciałbym się dowiedzieć dlaczego niektóre skille są zablokowane dla tej klasy np traperstwo bądz wykrywanie?
I czy jest możliwość w przyszłości odblokowanie niektorych skill dla wierngo ? Bo chcąc się pobawić tą klasą trzeba z dużej "ilości" skilli zrezygnować.

ps: tak mam trape chce zrobić wiernego i chce zmiany pod siebie ( uprzedzam ludzi, którzy zaraz zaczną mi takie rzeczy pisać )

Offline Aiwass

Odp: Wierny
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 11 03, 21:19:34 »
wierny ma praktycznie same plusy.. blessa, prota, reactiva, recalla, avatara, cios tarcza itp... a jakies minusy musi miec... i gmi wybrali ograniczenie skillowe.. i jak dla mnie to jest ok.. (sam mam wiernego)

Offline ptak

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 11 03, 22:16:22 »
Zresztą porządnego wiernego jak chcesz zrobić bez wypełnienia całego skillcapa? Uzdro usuniesz:P

Offline Aiwass

« Odpowiedź #3 dnia: 2011 11 03, 22:18:22 »
wierny ma 1 wolny skill zazwyczaj postacie pvm maja piesci to wtedy maja zapchany caly skillcap...

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 11 03, 22:22:39 »
Plus wiernego jest taki, ze jest w miare grywalna klasą w przeciwienstwie do zwykłej puszki ktora jest jednym wielkim nieporozumieniem w przypadku pvp ;)

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 11 03, 22:31:55 »
ale nie w przypadku pvm

Offline Zywol

« Odpowiedź #6 dnia: 2011 11 04, 01:06:23 »
dlaczego nie w pvp? od dobrego maga masz prota i blesa takiego samego jak nie większego od wiernego ;)
a chyba więcej + nie dostajesz z tego skilla.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline Aiwass

« Odpowiedź #7 dnia: 2011 11 04, 01:10:16 »
zywol jak to nie.. a reactiv.. ? a cios tarcza ? recall ?

Offline Zywol

« Odpowiedź #8 dnia: 2011 11 04, 10:58:10 »
teraz tylko wierny ma cios tarcza? kiedyś czysta puszka też miała ;)
widać sporo mnie ominęło hyh
racal to nie taki bonus, jest księga ze zwojami przecie ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline chud

« Odpowiedź #9 dnia: 2011 11 04, 11:20:25 »
Woj od dobrego maga dostanie lepszy prot i lepsze blesy.
Wierny jest lepszy dla samotników (wręcz idealny).
Większość jego plusów jest albo przereklamowana, albo mocno przereklamowana :).
Z jego 2 największych, moim zdaniem, zalet ostatnio uwalono jedną (ściągnie reactiva i prota, jeśli są odpalone razem, bo przecież wierny to BM).
Zostało mu coś, co jest naprawdę super - raz na kilka godzin na 15 minut prędkość konia wraz z pawężą.
Nie uważam, żeby to rekompensowało takie obostrzenia dotyczące zakazanych umiejętności. Ten build masakrycznie odszedł od tego jaki był na początku jeśli chodzi o możliwości - dlaczego zatem nie zrobić ukłonu w jego stronę, jeśli chodzi o dobór skillów?
I tak uważam, że obecny zwykły woj jest porażką i bardzo mocno należałoby przemyśleć zmiany na plus dla niego.

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 11 04, 11:27:55 »
zawsz najlepsze txt są osoby które nie maja pojęcia a jednak sie wypowiadają ;)

Tak od maga z 100 inta jest w miarę znośnie w przypadku zwykłej puszki która jest totalnie uzależniona w wszystkim od maga. 

chud dobrze to ują wierny jest przereklamowany, nawet magiki do wiernego praktycznie nic nie zmieniają a szkoda. Dlatego taka różnorodność w formie dodatkowych skilli których może się nauczyć nie jest przesadna.

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 11 04, 12:11:45 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D areis spec od wszytskiego;D wierny ejst super do pvm i w pvp ma cios tarcza ktory duzo daje;d

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 11 04, 15:03:59 »
Z pewnością od klas które niedawno miałem i bawiłem się każda pvp .... tym bardziej z wieloletniego doświadczenia z uo oraz jej mechanik. Ostatnio miałem puszkę pożnij wiernego Skryto, Behemota, znow wiernego i teraz coś jeszcze innego ;) w ciagu kilku miesiecy  wiec doskonale znam zalety tych klas i mam b dobre porównanie.

Wyobraź sobie że znam cios tarcza więc Krzysztofem Antonio nie zostaniesz ;)

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 11 04, 15:40:19 »
to ze grales nimi ne znaczy ze jestes specem. wierny jest bardzo dobra klasa. a te swoje wywody i pseudonaukowe tezy odpusc i zajmij sie czyms pozytecznym. nie wiem hodowla bratkow albo pisz bajki dla dzieci

Sul: A ty może zamiast umieszczać swoje przemyślenia na temat innych osób w postach użyj do tego innego medium i przy okazji przestań zaśmiecać forum. Uwagę tą kieruję do wszystkich użytkowników. Przez takie osobiste wycieczki bardzo niemiło czyta się nasze forum.
« Ostatnia zmiana: 2011 11 04, 16:49:27 wysłana przez Sul »

Online mwojok88

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 11 04, 17:07:05 »
Jest bardzo dobra klasa dlaczego ekipa ktora idzie na pvm nie bierze ze soba zwyklej puszki tylko wiernego?gdzie nie idziesz na jakies pvm jest wierny czasami nawet 2 wiec watpie by byl przereklamowany