Autor Wątek: Skyrim  (Przeczytany 14782 razy)

Offline Kox_Rox

Skyrim
« dnia: 2011 11 09, 18:27:06 »
Co tu taka cisza? Naprawde nikt nie czeka? ;)
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline Kox_Rox

Odp: Skyrim
« Odpowiedź #61 dnia: 2011 11 13, 13:38:15 »
Jestem jednakze fanem smokow, i wolalbym, aby stanowily wieksze wyzwanie ;)

Ale zobaczymy jak to bedzie dalej :)
chociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #62 dnia: 2011 11 13, 14:24:42 »
Gram na poziomie 'czeladnik' - deafaultowy i w porównaniu do tego ostatniego, to jest niebo, a ziemia.
Dziś sobie trochę podkręcę :P

btw. nie sądziłem, że mi gra pójdzie - gram na medium, ale na wysokiej rozdziałce 1680/1050 i się nie wiecha prawie (2x mi się gra zwiesiła - ale grałem chyba z 8h już).

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
« Odpowiedź #63 dnia: 2011 11 13, 14:32:13 »
Hm nie wiem co lepsze:
Obecne rozwiazanie gdzie do kazdego zadania na mapie mamy dokladny wskaznik (nawet na przedmiot ktory musimy znalezc jest dokladna strzalka) czy stary morrowind gdzie czasem trzeba bylo przeszukac spora czesc internetu zeby znalezc jaskinie czy dana lokalizacje;/

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #64 dnia: 2011 11 13, 14:38:03 »
Zawsze mozesz wylaczyc ten wskaznik, i samemu szukac ;)

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #65 dnia: 2011 11 13, 14:41:12 »
Zdecydowanie strzalka jest in plus. Nie bawi mnie bieganie 5 h po ciemnym lochu w poszukiwaniu amuletu wielkosci 4 pixeli. Dodatkowo masz tez czar Clairvoyance - ktory ci nawet dokladna sciezke do cely wytyczy. Mimo wszystko czesc questow nie ma strzalek - i tam trzeba troche poszukac na wlasna reke. Na szczescie zwykle tyczy sie to ludzi.

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
« Odpowiedź #66 dnia: 2011 11 13, 16:16:01 »
Walczylem z krwawym smokiem:D Ciezkie bydle  ale zdecydowanie mocnejszy od niego byl Cricsos albo jakos tak, kosciany mag strzegący wyrytego na skale okrzyku efekt- lekki helm dajacy +20 do otwierania zamkow, lucznictwa i czegos tam w jednym.

BTW. nie wiem jak inne konie ale Nocna mara  - kon z Dark  Brotherhood przetankuje wszystko;/ szczegolnie denerwuje gdy sam wkroczy do walki, przegiety blad.

Offline Ragnall

• Gracze DM
  • Zamrożony
« Odpowiedź #67 dnia: 2011 11 13, 17:34:59 »
Nie macie wrażenie, że producent poskąpił czasu na dopracowanie wyglądu interfejsu ?
Zamrożony.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Ostatnia zmiana: 2011 11 13, 19:33:48 wysłana przez DzikiHL »
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline lpd

« Odpowiedź #69 dnia: 2011 11 13, 19:45:22 »
Mi sie nie podoba mapa swiata. Zdecydowanie bym wolal by byla taka jak w pudelku z gra (na ps3).

Jesli chodzi o wybor miedzy ps3 a PC slyszalem ze wersja na ps3 jest o wiele plynniejsza w porownaniu do wersji pc nawet na bardzo dobrym sprzecie. Moze i traci na grafice, ale wole miec swietna dynamiczna walke na 42 calowym tv, bo przeciez nie kazdy moze grac godzinami na tv jesli nawet wybierze taka opcje. ;)

Najwiekszym chyba minusem w wersji na ps3 (pewnie xbox360 tak samo) jest brak bindow :/ albo jeszcze nie znalazlem.

@Kox_Rox

Jesli chodzi o smoki to nalezy pamietac, ze wszyscy mowia o QUESTOWYCH, ktore sa slabe. Poziom trudnosci jest dopasowany do domyslnego lvlu postaci. Istnieja smoki, ktore nazywaja sie poprostu Dragon i jesli nie ma skalowania napewno sa ciezsze.

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #70 dnia: 2011 11 13, 22:01:57 »
Nie sa..:)

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #71 dnia: 2011 11 13, 23:09:34 »
Tzn ze smoki nie sa mocniejsze?

Eh. :(

Taki smok powinien czlowieka zmiazdzyc jednym pazurem..

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #72 dnia: 2011 11 13, 23:24:38 »
Smoki nie miazdza pazurem? To ta gra jakas nierealna. ;)
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #73 dnia: 2011 11 13, 23:26:53 »
Taki smok powinien czlowieka zmiazdzyc jednym pazurem..

tak jak na swiecie? ::) widze, ze juz na uniwersytetach wykladaja anatomie smoka. :D

Offline Kox_Rox

« Odpowiedź #74 dnia: 2011 11 13, 23:29:57 »
Nie wyszedl ci dowcip. Porownaj wielkosc smoka, i przecietnego czlowieka w tej grze.

I potem odpowiedz mi, dlaczego taki smok nie moze po prostu zgniesc gracza, zamiast bawic sie w polsrodki.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #75 dnia: 2011 11 13, 23:34:58 »
porownaj magie i smoka i w grach rpg ludzie z dwurecznymi mieczami wyszkoleni do walki jezdza na smokach. albo z halabardami. i jeszcze jedza, czaruja, sraja i nuca serenady do ksiezniczek. takie samo porownanie z moim "jesli bog moze wszystko, to czy moze stworzyc kamien, ktorego nie uniesie", ktore samo sobie przeczy. wez mi pokaz smoka, ktory mnie zabije pazurem to wtedy porozmawiamy. a jesli nie ma smokow w naszym wszechswiecie to znaczy, ze mozliwe, ze nie moze cie zabic pazurem w grze, bo to tylko gra, w ktorej zyja mistyczne, wymyslone smoki. ;)