Autor Wątek: Android help!  (Przeczytany 263 razy)

Offline Zywol

Android help!
« dnia: 2011 11 12, 12:18:27 »
Jako iż jesteście ogarnięci w różnych dziedzinach na tapete daje androida. potrzebuje pomocy mam HTC Desire Z i wielki problem z pobieraniem w nim samoczynnych aktualizacji. w czwartkowa noc pobrało mi dane na 277zł i chce się zabezpieczyć, aby więcej takich *** sytuacji nie było bo zostanę bankrutem. połączenie z internetem chce, ale wyłączyć wszelakie aktualizacji w tle które są robione.
PomoCy :((
« Ostatnia zmiana: 2011 11 17, 18:22:38 wysłana przez AsY!um- »
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Raaban

• Gość
Odp: Android help!
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 11 12, 12:21:31 »
Mapy Googla ci pobrało? Co to za aktualizacje na tak ciężki przebieg ?;o
Polecam pakiet :)
i Aplikacje APN On/Off bez tego ani rusz ;P

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 11 12, 12:30:33 »
Ja miałem przez chwilę APN na samsungu galaxy, ale skubane lubiło odblokowywać net tak z dupy :/

Zywol na pewno w opcjach ustawienia automatycznych aktualizacji, pracy aplikacji w tle i korzystania z danych pakietowych.

Jak nie to chyba tylko jakiś zewnętrzny app ala APN

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 11 12, 12:34:23 »
Właśnie z tym odblokowywaniem też mam ten problem i zauważyłem w każdym APN że tak się dzieje, chociaż ostatnio raz na dlugi czas tak się dzieje

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 11 12, 12:35:02 »
dlatego ja wyłączyłem automatyczne aktualizacje i nie ssie :P

Offline Zywol

« Odpowiedź #5 dnia: 2011 11 12, 12:42:18 »
nie mam pojecia co pobrało ale policzyło mnie równo, ja mam pakiet 500mb ale i tak poleciało, teraz sprawdzam to co dziennie o 3 rano były pobierane mega pliczki wiec pewnie jakies aktualizacje i mi w 10 dni caly pakiet wykonczylo, idzie sie zalamac.
rob czyli wystarczy wylaczyc dane w tle i autosynchronizacje?
tez w android market wylaczylem w kazdej aplikacji zezwolenie na pobieranie automatyczne, ale dno.

mam nadzieje ze mi uznaja reklamacje bo sie *** ;/
« Ostatnia zmiana: 2011 11 17, 18:23:40 wysłana przez AsY!um- »
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 11 12, 12:48:00 »
Nie uznają. Na pewno ;)
Przewaliłem juz troche for internetowych z takimi przypadkami, i nigdzie nie uznali. To niedopatrzenie klienta i tyle.

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 11 12, 12:57:46 »
Zywol w gruncie rzeczy tak, mi tam pojawia sie ikonka co jakiś czas, że coś tam jednak pobiera ale to jakieś grosze ;)

Np w samsungu galaxy ace da się to całkowicie wyłączyć, żeby nie korzystało z danych pakietowych. U mnie niestety tylko synchronizacje, korzystanie z netu podczas ustalania lokalizacji itp da się wyłączyć ale to działa

Ogólnie ja mam to jako "dane w tle"

Offline Felixor

• Gracze DM
  • Pyskacz
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 11 12, 13:33:11 »
Dokladnie jak Robek napisal ja tez mam to jako Dane w tle ( HTC Desire "bravo")
"Strach to krzyku jest drugie oblicze, sumieniem moim jest gniew..."
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 11 12, 14:53:13 »
masakra :|

kolejny argument, żeby używać zwykłego telefonu, a nie super-gadżetu ;P

Offline Felixor

• Gracze DM
  • Pyskacz
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 11 12, 14:54:12 »
eee tam. kwestia dopasowania ustawien ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 11 12, 14:55:10 »
raczej nie, po prostu trzeba wiedzieć, żeby to wyłączyć/blokować gdy nie używa się ;)

Offline Felixor

• Gracze DM
  • Pyskacz
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 11 12, 15:00:16 »
Android ♥♥♥♥♥♥

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 11 12, 15:16:53 »
mam nadzieje ze mi uznaja reklamacje bo sie wkurwie ;/

Nie uznaja.
Dziewczyna miala to samo (zalozyla abonament w niedziele o 18, a w poniedzialek o 7 rano miala ponad 300zl na rachunku. Nikt nic nie wie skad, jak i dlaczego. Gdyby jeszcze miala caly pakiet 500mb to by nic sie nie stalo, ale orange ma swoje okresy rozliczeniowe, wiec ona dostala na kilka dni czesc tego pakietu (o czym nikt nie mowil), ktora sie szybko samoistnie skonczyla.
Jedyne co nam orange zaproponowalo, to anulowanie rachunku w zamian za wykupienie pakietu 5gb za 50zl miesiecznie przez iles tam miesiecy - czyli takie rozlozenie na raty jakby.
Ogolnie to jest jedno wielkie *****.
« Ostatnia zmiana: 2011 11 17, 18:24:34 wysłana przez AsY!um- »
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Offline Svennson

« Odpowiedź #14 dnia: 2011 11 12, 16:16:12 »
Jako iż jesteście ogarnięci w różnych dziedzinach na tapete daje androida. potrzebuje pomocy mam HTC Desire Z i wielki problem z pobieraniem w nim samoczynnych aktualizacji. w czwartkowa noc pobrało mi dane na 277zł i chce się zabezpieczyć, aby więcej takich chujowych sytuacji nie było bo zostanę bankrutem. połączenie z internetem chce, ale wyłączyć wszelakie aktualizacji w tle które są robione.
PomoCy :((

z tego co wiem jak klikniesz tego guziora od odblokowania i przytrzymasz tam masz opcje wylaczenia polaczenia z netem. Co do aktualizacji to w ustawieniach bedzie na 100% ze aktualki pobiera ci recznie, nie powiem ci dokladniej bo masz inna wersje droida :)

Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.