Autor Wątek: Android help!  (Przeczytany 263 razy)

Offline Zywol

Android help!
« dnia: 2011 11 12, 12:18:27 »
Jako iż jesteście ogarnięci w różnych dziedzinach na tapete daje androida. potrzebuje pomocy mam HTC Desire Z i wielki problem z pobieraniem w nim samoczynnych aktualizacji. w czwartkowa noc pobrało mi dane na 277zł i chce się zabezpieczyć, aby więcej takich *** sytuacji nie było bo zostanę bankrutem. połączenie z internetem chce, ale wyłączyć wszelakie aktualizacji w tle które są robione.
PomoCy :((
« Ostatnia zmiana: 2011 11 17, 18:22:38 wysłana przez AsY!um- »
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline mae

• Administrator
Odp: Android help!
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 11 12, 16:27:45 »
Da sie wylaczyc automatyczne aktualizacje i polaczenie z internetem.

Niejednokrotnie  przekonalem sie, ze wiekszosc rzeczy w andku da sie zrobic latwo i jest do ustawienia w opcjach. Dlugo meczylem sie np. z ustawieniem, by aplikacje instalowane byly na karcie pamieci zamiast w pamieci telefonu. Na forach pisali, by rootowac telefon albo ustawiac to przez SDK. Natomiast przenoszenie aplikacji na karte mozna latwo zrobic w opcjach teleofnu ;]
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Spider

• Gracze DM
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 11 13, 01:24:57 »
Reklamacji nie uznają, bo wina leży po stronie klienta. Dopiero jak ktoś nabije rachunek za kilka tysięcy i sprawa idzie do mediów, to jest jakaś szansa ;)

Offline Jackob

« Odpowiedź #18 dnia: 2011 11 14, 17:22:56 »
pamiętajcie o antywirusach. Podobno masa szajsu została wypuszczona na adroidy.

Ja korzystam w 1 telefonie z bada w drugim z apple IOS i poki co jest ok. Oczywiscie wszelkie koolokacje , aktualizacje etc wyłączone odrazu. Pamiętajcie o tym. Zywol smutno mi :(