Autor Wątek: Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2  (Przeczytany 964 razy)

Offline krewetek

Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
« dnia: 2011 11 14, 14:12:47 »
Hejka,
może ktoś się orientuje - od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu jakiegoś smartfona z wyższej półki. Długo chodziłem za Samsungiem GS2, jednak coraz częściej mój wzrok przykuwa HTC Desire HD. Recenzji w necie jest mnóstwo, aczkolwiek mimo to strasznie trudno wybrać.. Być może ktoś miał okazję  osobiście porównać obydwa telefony i zechciałby się podzielić swoją opinią? Z góry dzięki wielkie za jakąkolwiek pomoc...

Buziaki.  8)

Offline Meredith

• Gracze DM
Odp: Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 11 14, 14:28:22 »
http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/4650/4906/0/0/

Jeśli nie różnią się zbytnio ceną to brałbym Samsunga. Nie ma chyba ani jednej rzeczy, w której HTC by go pobijał, a AMOLED i procek 1.2GHz (zamiast 1GHz) dobitnie świadczą o jego przewadze.
Pozdrawiam.

Offline Svennson

« Odpowiedź #2 dnia: 2011 11 14, 15:46:48 »
bierz co lepiej trzyma ci sie w rece, od siebie powiem ze htc sense jest spoko.
A amoled przereklamowany
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Online Colgate

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 11 14, 17:09:45 »
Mam Galaxy SII już ponad 2 miesiące, kolega z uczelni ma iPhone`a 4g, inny znajomy z kolei ma nowe HTC Desire HD (tak się słodko składa). Wyświetlacz przereklamowany? Nie zgadzam się totalnie - dla mnie super amoled plus bije na głowę nawet Retinę iPhone`ową. iPhone co prawda ma nieco większość rozdzielczość na mniejszej przekątnej, ale odwzorowanie kolorów, jasność i ogólne wrażenie samego szkła po prostu w Galaxy SII jest o wiele lepsze. HTC jest w porządku, ale porównywałem i też wydaje mi się jakiś bardziej 'przydymiony', ciemniejszy. Jak dla mnie smarfon samsunga ma obecnie najlepszy wyświetlacz na rynku (chociaż nie dotykałem jeszcze nowej nokii, ale w smartfonach nie brylują).

Jeżeli chodzi o bebechy to w Galaxy SII masz DWURDZENIOWY 1.2 Ghz procesor, HTC mocno w tyle. Biorąc pod uwagę fakt, że obydwa telefony są na mocno wymagającym androidzie - Samsung do przodu i to o kilometr. HTC przy wielu aplikacjach otwartych potrafi zwolnić, chwilami 'przycina' menu. HTC ma 768 mb ram, Galaxy SII - 1gb. GSII Jest szybszy. iPhone`a nie porównuję, bo to iOS.

Jak dla mnie zdecydowanie Galaxy SII. Nie mam żadnych problemów, chodzi non stop bez restartów, oglądam filmy, słucham muzyki, mam ściągnięte ponad 20 aplikacji, które w większości są w użyciu bardzo często i nie doświadczałem żadnych zgrzytów. Poza tym z opinii znajomego, HTC Desire HD przy intensywnym użyciu (jakiś 720p film, wymagająca gra) mocno się grzeje w stosunkowo krótkim czasie.

Niemniej, czy Galaxy SII czy HTC czy iPhone 4g (albo gs już teraz) to wszystko naprawdę solidne smartfony, kolosalnych różnic nie ma, wybór to w gruncie rzeczy kwestia gustu. Jeżeli jesteś z androidem, to od siebie polecam Samsunga, ale jak nie boisz się prostego jak cep iOSa, którego średnio można sobie ułożyć po swojemu, to wal śmiało w iPhone 4gs.
Exit Light
Enter Night!

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 11 14, 20:22:46 »
Mialem w reku oba telefony, oboma sie bawilem. Zadnego jednak nie mam na wlasnosc. Moim typem jest zdecydowanie Samsung Galaxy SII.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 11 14, 22:14:43 »
S2

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 11 14, 23:55:00 »
tak was czytam, k**wa to ma dzownic przeciez. :D

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 11 15, 00:19:20 »
właśnie.  ::)

Offline Svennson

« Odpowiedź #8 dnia: 2011 11 15, 00:19:39 »
A nie robic za router? I otwierac piwo ?
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline krewetek

« Odpowiedź #9 dnia: 2011 11 15, 01:33:37 »
Dzieki, tak myslalem - najprawdopodobniej zostane przy S2.

Co do iPhona - mam wstręt do wszystkiego z jabłuszkiem :)

Online Colgate

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 11 15, 12:22:19 »
właśnie.  ::)

Jakbyśmy tak wszyscy do tego podchodzili, to świat zatrzymałby się na właśnie tej nokii 3310 (która notabene była zajebista) i o żadnym rozwoju i postępie mowy by nie było. :-p
Exit Light
Enter Night!

Offline Muszka^

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 11 15, 12:52:00 »
Posiadam tego szajsunga - polecam. Co do htc sie nie wypowiem, bo nie wiem.
Leci komar, za nim mucha, chyba zaraz go wy....przedzi...

Offline krewetek

« Odpowiedź #12 dnia: 2011 11 15, 14:52:31 »
a lepszy od desire - dwurdzeniowy HTC Sensation?

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 11 18, 00:38:51 »
S2. Wyswietlacz rewelacyjny, predkosc rewelacyjna. HTC zostaje w tyle.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Offline Vlad_R

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 11 27, 17:42:15 »
s2 jest nowszy technologicznie, ma lepszy procek i wyswietlacz

mam htc desire hd i nie oddam go na to plastikowe samsungowe gowno za nic w swiecie, mimo ze amoled jest zdecydowanie lepszy.

htc ma zajebiaszcza obudowe aluminiowa i przez to czuc ze cos trzymasz w rece, procek? imo niezauwazalna roznica te 0.2

mialem oba telefony w rece i nie widze zadnej innej roznicy niz kolory na wyswietlaczu

NAJWIEKSZA wada htc desire hd jest brak przedniej kamerki przez co telekonferencje nie wchodza w gre

przezylem 2 samsungi i nigdy do tej firmy nie wroce ... chyba ze zrobia fajnego smartphone'a w aluminiowej obudowie ;d