Autor Wątek: Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2  (Przeczytany 964 razy)

Offline krewetek

Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
« dnia: 2011 11 14, 14:12:47 »
Hejka,
może ktoś się orientuje - od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu jakiegoś smartfona z wyższej półki. Długo chodziłem za Samsungiem GS2, jednak coraz częściej mój wzrok przykuwa HTC Desire HD. Recenzji w necie jest mnóstwo, aczkolwiek mimo to strasznie trudno wybrać.. Być może ktoś miał okazję  osobiście porównać obydwa telefony i zechciałby się podzielić swoją opinią? Z góry dzięki wielkie za jakąkolwiek pomoc...

Buziaki.  8)

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
    • http://www.dm-uo.pl/
Odp: Smartfon. HTC Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #16 dnia: 2011 11 27, 21:35:54 »
Sam porzucę niebawem iPhone na rzecz Samsunga Galaxy S2. Powody są dwa: problem z pisaniem aplikacji na iOS dla osób nie posiadających macbooka i jedynie słusznego systemu apple oraz fakt, że w nowej firmie wszyscy jadą na androidach i pewnie pod to będę tworzył i rozwijał oprogramowanie dla pracodawcy.

Biorąc pod uwagę kwestię HTC vs Samsung stawiam na Samsunga. Z zastrzeżeniem, że koszt urządzenia nie jest dla mnie sprawą bardzo ważną.
16:09:08
jakie masz kompetencje czy jakos tak na dm tylko skrypter czy cos wiekszego ?

- Skąd wziąłeś ośmiornicę? U nas w mięsnym przecież nie ma.
- Siedziało w studni mówiło, że nazywa się Cthulhu

Offline MK

• Gracze DM
« Odpowiedź #17 dnia: 2011 11 27, 22:02:34 »
Htc

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #18 dnia: 2011 11 27, 22:16:13 »
mi sie podoba ta nowa nokia. <3

Offline Mortim

« Odpowiedź #19 dnia: 2011 11 28, 14:21:50 »
n9 czy Lumia?

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #20 dnia: 2011 11 28, 19:44:44 »
lumia.

Offline dejw999

« Odpowiedź #21 dnia: 2011 11 29, 10:12:58 »
Vlad. W aluminium masz samsungi Wave s8500, s8530 i s8600. Tyle, że są na systemie BADA (ss), więc jeśli nie zależy wam na mnogości aplikacji, których i tak się nie używa w większości to polecam. Mam Wave s8500. Mały solidny, szybki. A jak komuś zależy na kolosie to niech sobie sprawi WAVE s8600, który właśnie wchodzi na rynek.

Offline krewetek

« Odpowiedź #22 dnia: 2011 12 05, 22:31:21 »
kupilem sgs2, na front przykleilem folijke zagg'a. troche gumiasta ale dobry "grip" :)
ogolnie telefon super, nie rootowalem na razie. gps obsluguje z sygiciem (72zl za samą app na Polskę), wifi śmiga aż miło. przy rozmowie na gg, przegladaniu www i graniu w dungeon hunter 2 zostaje jeszcze jakieś 40-60% cpu :)

Offline Havv0c

• Gracze DM
« Odpowiedź #23 dnia: 2011 12 11, 20:45:29 »
A ja mam może ciut inne pytanko, ale z tej samej tematyki telefonowej. Otóż kupiłem sobie samsunga galaxy S plus i chciałbym do niego kupić jakiś dobry, trwały "pokrowiec", osłonkę, coś takiego. Może ktoś z was posiada już ten telefon i korzysta właśnie z jakiegoś dobrego pokrowca i mógłby polecić?

Ja osobiście znalazłem 3 które mnie interesują. Zaznaczę od razu, ze nie lubię takich litych typowych "silikonowych kondomów", zaś te które znalazłem mają dodatkowo wzmocniony "szkielet". Co o nich sądzicie?

http://allegro.pl/pokrowiec-case-mate-t-samsung-i9001-galaxy-s-plus-i1951156334.html
http://allegro.pl/otterbox-futeral-samsung-i9000-i9001-galaxy-s-plus-i1988270054.html

Te dwa są takie "droższe lepsiejsze", ale zastanawiam się czy po prostu nie kupić dużo tańszego a działającego praktycznie tak samo, może troszkę gorzej wyglądającego

http://allegro.pl/combo-mesh-case-samsung-i9000-i9001-galaxy-s-pt-i1972015242.html

Hm?
A może ktoś ma jeszcze jakąś inna propozycję? ;)

Online Colgate

• Gracze DM
« Odpowiedź #24 dnia: 2011 12 11, 22:53:49 »
kupilem sgs2, na front przykleilem folijke zagg'a. troche gumiasta ale dobry "grip" :)
ogolnie telefon super, nie rootowalem na razie. gps obsluguje z sygiciem (72zl za samą app na Polskę), wifi śmiga aż miło. przy rozmowie na gg, przegladaniu www i graniu w dungeon hunter 2 zostaje jeszcze jakieś 40-60% cpu :)

dobry wybór, nie zawiedziesz się :-)
Exit Light
Enter Night!

Offline Sariss

• Gracze DM
    • Chomikuj.pl Sariss
« Odpowiedź #25 dnia: 2011 12 11, 23:06:56 »
Jak dla mnie smarfon samsunga ma obecnie najlepszy wyświetlacz na rynku (chociaż nie dotykałem jeszcze nowej nokii, ale w smartfonach nie brylują).
Zdecydowanie brałbym Samsunga Galaxy SII, wyświetlacz jak napisał Colgate jest genialny, dużo lepszy od wyświetlaczy innych marek. Co do Nokii, miałem okazje ostatnio pobawić się Nokią N9 i chciało mi się rzygać od samego jej porąbanego sytstemu który za wszelką cenę chce dać takie same możliwości jak Android, Nokia pada i nie ma szans już konkurować z innymi smartfonami. Zaczynam się martwić, że Microsoft jeszcze będzie sobie pluł w twarz, że wykupili tą firme. Samsungi są na dzień dzisiejszy bezkonkurencyjne jeśli chodzi o jakość wyświetlacza zarówno kolorów i obrazu jakie wyświetla jak i łatwości i przyjemności jego obsługiwania. HTC jest telefon dobrym, ale jak ktoś mądry napisał wyżej ma dużo gorsze parametry od SII a cena jest taka sama.

Hm?
A może ktoś ma jeszcze jakąś inna propozycję? ;)

Ja mam, zadnego pokrowca bo to na dłuższą metę po prostu denerwuje. Pozatym zbiera się pod nim brud i wilgoć co później może być powodem problemow z telefonem. Polecam po prostu zwykłą przyklejaną folie na ekran, nic więcej
« Ostatnia zmiana: 2011 12 11, 23:10:08 wysłana przez Sariss »

Offline Havv0c

• Gracze DM
« Odpowiedź #26 dnia: 2011 12 11, 23:48:29 »
Sama folia nie uchroni telefonu od ewentualnych skutków destrukcyjnych osiąganych podczas przypadkowego upadku telefonu z wysokości ;)

A apropo galaxy SII: zastanawiałem się długooo nad wyborem SII albo S plus. Ostatecznie padło na S plus bo: 1. ten model jest sporo tańszy 2. jego funkcje, specyfikacja sprzętowa, szybkość działania wystarczają mi w 100% (zwłaszcza  że mają dokładnie te same androidy, a jedynie nakładką touchwiz się różnią, co mi totalnie nie robi) 3. SII mi się po prostu... nie podoba :P Jak dla mnie ma za duże gabaryty i jest za bardzo brylatsy, jak iphone 4 który też mi się nie podoba z wyglądu w porównaniu do starszych braci.

No, chyba tyle ;]

Offline krewetek

« Odpowiedź #27 dnia: 2011 12 11, 23:56:47 »
Kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje... :)
Mi bez problemu siedzi w kieszeni spodni, nie przeszkadzajac nawet podczas prowadzenia samochodu. Co ciekawe czasem mniej go czuję niż starą nokię, która ważyła prawie dwa razy więcej.

Co do pokrowców - o ile nie używaż docka w samochodzie (mam oryginalnego, co pare dni jeżdżę na GPS'ie) i docka w domu (też mam i podłączyłem go kabelkiem przez sprzęt audio - nie trzeba kompa do muzy odpalać, tel się ładuje i całość miło się prezentuję). Niestety za każdym razem taki pokrowiec musiałbym zdejmować i z tym mam problem. Poza tym z tego co mówią to nawet jak telefon luzem na beton wypadnie to jest duża szansa że się nie stłucze...

Osobiście za mną chodziło coś takiego (zwane SGP), w kolorze żółtym (!!! :P):
http://allegro.pl/sgp-samsung-galaxy-s2-neo-hybrid-ex-oryginal-fv24h-i1965291028.html
podobno niesamowicie wytrzymałe i bardzo dobre (aczkolwiek w PL zdarzają się podróby, które odchodzą od telefonu. Dodatkowo masz odsłonięta klapkę baterii, co umożliwia wymianę ciepła gdy fonik pracuje na pełnych obrotach, a także ułatwia zdjęcie klapki.

Osobiście gdybym kupował "pokrowiec" szedłbym zapewne w SGP.

Pozdrawiam.

Offline Havv0c

• Gracze DM
« Odpowiedź #28 dnia: 2011 12 12, 00:12:04 »
A np takie zwykłe typowe skórzane etui w które się wsuwa telefon? Bo faktycznie racja że takie "zabudowanie" telefonu może sprzyjać przegrzewaniu oraz zbieraniu pod nim brudu. Z tym ze nie wiem czy chcę się bawić w podwójne wyciąganie - z kieszeni i etui :P

Offline krewetek

« Odpowiedź #29 dnia: 2011 12 12, 00:16:07 »
Ano wlasnie, to wtedy masz podwojne wyciaganie..
Jest jeszcze takie oryginalne Samsunga w formie "portfelika" z odchylana klapką. Tylko że automatycznie to powiększa telefon.

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
« Odpowiedź #30 dnia: 2012 03 28, 07:53:17 »
podkleje sie.

samsung galaxy note

iphone 4s

blackberry bold 9900 + blackbery playbook

?