Autor Wątek: Guarana  (Przeczytany 576 razy)

Offline lazzio

• Gracze DM
  • Kekekeke
Guarana
« dnia: 2011 11 21, 22:54:43 »
Pytanie do was:
Kiedys w temacie o Yerbie wspominal ktos o spozywaniu guarany w proszku/tabletkach. Stosuje to ktos? Gdzie kupować? Naprawde działa? :)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
Odp: Guarana
« Odpowiedź #31 dnia: 2011 11 24, 13:38:33 »
Tak tylko napomknę, że oprócz snu ważne jest też to, co robimy w dzień. 3 minuty ćwiczeń oddechowych, 20 minut drzemki, 2-3 godziny mniej na głupoty przed komputerem może z powodzeniem zrównoważyć krótszy sen w nocy. Szczególnie to ostatnie, nie znam niczego co bardziej wysysałoby ze mnie energię niż komputer.

Offline Badalaman

• Gracze DM
« Odpowiedź #32 dnia: 2011 11 24, 13:50:11 »
Dobra kawa niejest zla.
Szczegolnie o 7:05 w pracy ;)
Choc po kilku latach to juz raczej dla smaku i z przyzwyczajenia niz ze wzgledu na jakies specjalne efekty.

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #33 dnia: 2011 11 24, 14:40:45 »
Tinek, jak ja się położę na 20 min w ciągu dnia to wstaje następnego dnia o 10:00 ;p Chyba nie każdemu to służy.. po drzemce jestem jak jakiś zombie niezdolny do niczego  ;D

Kawę pijam od paru lat [będzie gdzieś chyba 3] pierw było dla pobudzenia bo mam mega niskie ciśnienie.. ale teraz to też mi się zdaje że dla smaku już bardziej ;)
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #34 dnia: 2011 11 24, 14:42:09 »
Mnie tam pomaga, o ile jest to naprawdę 15-20 minut a nie godzina. Przeczytałem to w którejś książce albo artykule o zdrowiu. W sumie w tym czasie nawet nie trzeba naprawdę spać. Ale skoro na Ciebie nie działa, to może coś innego? ;)

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #35 dnia: 2011 11 24, 15:10:08 »
Na razie mam to "szczęście" braku pracy i mogę spać całe wieki ;P Ale jak pracowałam to po prostu wcześnie szłam spać, nie ma co się zmuszać.
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Arg

« Odpowiedź #36 dnia: 2011 11 24, 15:28:16 »
Za czasów moich studiów znajomi wymyślili dobry pobudzacz.
Robili bardzo mocną kawę z kilku łyżek tylko zamiast wody zalewali ją gorącym Redbullem.
Trochę się bałem że mi serce stanie po tym, ale działało nieźle.  ;D

licho toż to śmierć w kubku :D
"Kto wespół ze mną krew przeleje, ten mi bratem"

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #37 dnia: 2011 11 29, 23:01:24 »
Proszę bardzo, w kat książki.

http://chomikuj.pl/canu/Dokumenty

Efekty oczywiście nie od razu, ale jak się powoli przestawia organizm no naprawdę można zejść z czasem spania, ja zszedłem o 2 godz. czyli w tygodniu.... to 14 godz... Nigdy się nie zastanawiałem nad tym, ale kurde 14 godz życia więcej w 1 tygodniu...

Proponuję pisać swoje uwagi i postępy w temacie, zawsze będzie jakaś wymiana uwag itd :)

Powodzenia

napewno przeczytam tą książke, zapowiada się ciekawie - dzieki za wstawke =]

Offline Gonzorr

• Gracze DM
  • Pesymistyczny realista
« Odpowiedź #38 dnia: 2011 12 18, 17:17:20 »
Dzięki Arg, właśnie pobrałem, będę ogarniał.

"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

"vibo idz sobie do piaskownicy popyskuj kolezankom" - La