Nasze forum nie sluzy do umieszczania reklam i ogloszen. To nie polsat. Gdyby to byla promocja/prezentacja wlasnych zainteresowan - wtedy ok. Robieniu u nas kasy mowimy "nie"
Regulamin, Karcharot? Czytales ty go w ogole kiedys? Proponuje to zrobic.
O ile o temacie krewetka mozna podyskutowac, o tyle w przypadku wilq nie ma w ogole zadnych watpliwosci. Nasz regulamin explicite zabrania reklamy. W wypadku, kiedy wilq wyskakuje z haslami reklamowymi, ktore brzmia jak przeklejone z gotowego wzoru, rzuca plakaty reklamowe, a jeszcze na to wszystko ten towar jest opatrzony cena... w ogole nie ma, o czym gadac. To nie jest promocja wlasnej tworczosci czy zainteresowan. To jest zarabianie kasy.
Podobnie zarabianiem kasy jest wyszukiwanie pracownikow dla wlasnej firmy. Pracuje w korporacji i dosyc dobrze wiem, jak wyglada wyszukiwanie nowych pracownikow, jak to dziala. Sam takze chetnie bym znalazl kogos do siebie, bo na kazdej takiej osobie moglbym zarobic kilka tysiecy zl. Sam takze moglbym zamiescic takie ogloszenie podobnie jak masa innych osob tutaj. Na rynku pracy trudno znalezc odpowiedniego pracownika. Krewetek jest kolejna, a nie pierwsza osoba, ktora zamieszcza ogloszenie tego typu i intencje tych osob sa dla mnie niejasne.
To forum nie bedzie sluzyc do takich rzeczy, bo ma sie je czytac przyjemnie nie marnujac czasu na reklamowe smieci. Zadna rozwinieta organizacja nie dopuszcza wsrod swoich czlonkow spamu ogloszeniami. W wypadku, kiedy czlonkow jest duzo, kazdy ma cos do sprzedania/wynajecia/zaoferowania. To kwestia szacunku wobec kolegow wewnatrz organizacji.
I nie ma tu co sie oburzac, leciec z ryjem jak male dzieco na skarge do mamy, Karcharot. Tematy sa specjalnie zamykane, a nie usuwane. W takim wypadku cel autora tematu jest spelniony, bo ogloszenie trafia od odbiorcow, a zainteresowani dalej moga napisac do nich PW. Zamkniecie tematu jest jednak jasnym sygnalem, ze to nie jest odpowiednia forma tematu, jaka powinna sie tu znalezc. Taki Wilq lamie regulamin forum, ale nie zostaje za to ukarany. Krewetek nie opowiada o temacie tworzenia gier. 2/3 jego postu to czysta oferta pracy. Reszta to reklama branzy i firmy. Ogloszenie niczym sie nie rozni od tych z pracuj.pl. Przeczytalem ich tam mase i tez zawsze oferuja prace przy czyms niesamowicie ciekawym.
Gdyby jednak ktos z was zdecydowal sie pracowac u mnie w firmie zamiast u niego, ma u mnie za to iPhone! ;] Takze szukamy ludzi do branzy IT!
Rozmawialem o tym z Asylumem wczesniej i zaproponowalem mu wydzielenie osobnego poddzialu w offtopie na podobny syf. To wlasnie jest moja propozycja rozwiazania problemu.
Jako ekipa jestesmy zgodni co do tego, ze ogolny poziom wypowiedzi i zachowania na forum spadl na leb, na szyje w ciagu ostatnich miesiecy. Wasze dyskusje na forum ogolnym to glownie obrzucanie siebie nawzajem i nas blotem w niezdrowy sposob niezaleznie od tego, czy macie cos do powiedzenia, czy nie. Nie macie czasem sami dosc czytania tego flamu? Nie uwazacie, ze wzajemne obrzucanie sie blotem orderu i yew powinno sie skonczyc po 1 temacie? Niektorzy wchodza tutaj tylko pomarudzic. Karcharot dopiero co oskarzyl cala ekipe o wielka niesprawiedliwosc i stronniczosc na jednym z podforow. Ponoc za licho bylo tu totalne kolesiostwo. Teraz probuje nam udowodnic, ze jest tylko gorzej.
Ja sie obecnie zastanawiam, co zrobic by wygladalo to nieco lepiej. Kiedys ostrzezenie za reklame bylo rzecza normalna. Wystarczylo jednak popuscic pasa na pare miesiecy i juz niektorzy probuja mowic, ze ich to "zszokowalo", bo temat zostal zamkniety... no prosze.
To juz moze lepiej z reszta ekipy sobie stad pojdziemy i zostawimy serwer samym graczom. Nie bedzie zadnego przeszkadzania i kolesiostwa. Asyl bedzie wam go tylko restartowal w razie potrzeby. Hm?