Autor Wątek: Zmiennoksztaltnosc/Wilkolak  (Przeczytany 878 razy)

Offline Gorgian

• Gracze DM
Zmiennoksztaltnosc/Wilkolak
« dnia: 2011 12 26, 14:18:50 »
Witam chcialbym zapytac kto widzi w behu/liku jakies - bo ja zabardzo nie widze
zaczne od regeneracji staminy beha/lika
nie ma upierdzielonej jak mag ze w zbroji wolniej medytuje
szybkosc i ilosc leczenia jest szybka i spora
szybkosc nie zalezy od dexa jak u wojownika tylko od skila
ilosc to zauwazylem ze leczy 50hp w 3/4 sekundy
Jedzenie ma darmowe z zeberek najada sie na full nie musi kupywac od graczy
darmowy in lor/widmak

Raaban

• Gość
Odp: Zmiennoksztaltnosc/Wilkolak
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 12 26, 14:20:23 »
No dodajmy do tego że ma już broń 2 polową ;]

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 12 26, 14:20:44 »
I leci temat na forum po padnieciu na pvp...  :o

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Silver

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 12 26, 14:32:51 »
Zapraszam do pogrania, poświeć seca, 3rda i protestuj... Ja odpuszczam tobie grzechy, idź i nie płacz więcej ;]

Offline Gorgian

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 12 26, 14:34:41 »
nie poprostu widze jaki behemot jest i mnie to sie osobiscie nie podoba ze jest przekoxany rozmawialem z Sulem ze dam mu znac co bym poprawil a teraz jest tylko dyskusja a nie płacz bo inne klasy pod wzgledem Beha/lika sa******
niedosc ze tania klasa to wiele nie wymaga
« Ostatnia zmiana: 2012 01 13, 21:25:18 wysłana przez AsY!um- »

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 12 26, 14:38:59 »
no szczegolnie ze liki z ktorymi walczysz maja po 4magole na sobie. cry cry more

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 12 26, 14:39:29 »
nie udawaj, że jesteś zdziwiony ;)
Jakby gorgiana zabito .kill to kiedy miałby to zgłosić? 2 tyg pozniej zebys uznal, ze to nie jest placz?;)

Taka mała podpowiedź : tutaj nic nie zdziałasz gorgian, jedynie flame , trolling i ściemy posiadających ten skill. Jak chcesz coś rzeczywiście zmienić to porusz ten temat na podforum balansu, zaproponuj coś, tutaj nie masz szans. Dlaczego? Masz tu 5 typów ludzi wypowiadających się :
1. Gracze posiadający skill, mydlący oczy, że wszystko jest w porządku.
2. Graczy, którzy dostają od behów po dupie i rage'ują na forum
3. Trolle
4. Neutrale, którzy niewiele wiedzą o tym jak wygląda w rzeczywistości pvp, aczkolwiek kochają tego typu dyskusje i teoretyzowanie
5. Garstkę graczy, którzy znają się na rzeczy, ale nie mają siły przebicia przez mniejszość liczebną.

Na podforum balansu masz ten krąg zawężony, do tych którzy znają się na rzeczy i do tych, którzy mają ten skill i będą tam pociskać kity. Zawsze to mniej burdelu, przez który musisz się przebić proponując coś.

Powodzenia ;)

PS. jak sam widzisz, ledwo zalozyles temat a wypowiedziały się już 3 osoby z podgrupy 1,3 , które wymieniłem wcześniej

Offline Svennson

« Odpowiedź #7 dnia: 2011 12 26, 14:42:31 »
troszke ci pomoge hexin bo za duzo tam masz tych cyferek a prosci ludzie graja na dm

1. Graczy, którzy dostają od behów po dupie i rage'ują na forum

no odrazu lepiej
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 12 26, 14:42:37 »
Mi osobiscie akurat behemota sie bije najlatwiej.
Leci paral enervare = zgon
Siadasz behowi na dupie na chwile i albo zjada rybe na stamine albo zgon.
To ze u nas liki trzymaja sie razem i porpsotu kazdy drugiemu z dupy sciaga poscig to juz nie wina zlego lika tylko wina tego ze nikt nie umie go wymedytowac ze staminy.
Sami przylazicie na pvp z behemotem, i najsmieszniejsze jest to ze ten behemot jest waszym najslabszym ogniwem... czemu skoro jest taki fajny?

wystarczy ze beh ma ucietego biernego resa, i stamine ktora mozna mu zbic 1 czarem czy pogonia przez moment w 2 wojow
Lik jest jedyna klasa ktora nie moze wiecznie uciekac, musi umiec gubic przeciwnika w moment
Zdradze wam kolejna tajemnice - lik w skorach to gowno i pada szybciutko, trzeba ubrac demonke.
Kolejna sprawa jest taka ze u nas wszyscy biegaja w stuffie ktory jest warty sporo ponad milion, nie dziw sie ze tak ubrany wilkolak robi sieczke komus kto ma na sobie tylko zbroje + bron

Wytrzymalosc? Glupi berek stoi wiecej ciosow niz wilkolak ubrany po zeby w magiki , nie moze wlozyc tarczy i bezpiecznie przyjmowac cepow za 20hp

Jest to skill ogolnodostepny a kazdy kto go robi zazwyczaj zapomina tak szybko jak i koxa z racji wlasnie tego ze zabicie tej klasy jest proste jak cholera, trzeba tylko pomyslec a nie klikac na pale butla + corp

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 12 26, 14:44:30 »
troszke ci pomoge hexin bo za duzo tam masz tych cyferek a prosci ludzie graja na dm

1. Graczy, którzy dostają od behów po dupie i rage'ują na forum

no odrazu lepiej
Jest i czwarta rodzynka ;)

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 12 26, 14:49:52 »
Hexin, Gorgian, skoro Waszym zdaniem ten beh jest taki niesamowity to dlaczego w Waszych teamach nie biegają jeszcze same behy? Czy może sam mam sobie zrobić zestawienie liczbowe aktywnych graczy walczących i ich skill i na tej podstawie sobie odpowiedzieć? Statystyka nie kłamie.

Nie odbierajcie tego jako odpowiedź tak/nie na pytanie czy behemot jest przegięty bo ja nie wiem - za długo nie gram ani nie obserwuję żeby to wiedzieć. Ale dla mnie wyznacznikiem zajebistości klasy jest gwałtowny wzrost jej posiadaczy. Patrz psionik, którego trzeba było niedawno trochę przyciąć. I może będzie trzeba dalej.

A skoro nie biegają same behemoty (wnioskuję z wypowiedzi Thiassa który stwierdził, że w jednym z teamów jest tylko jeden behemot) to co sprawia, że nie biegają? Co sprawia, że wszyscy wojowie i berki jeszcze nie zrobili beha? Odpowiedź na to pytanie to w sporej części minusy behemota, wprost lub nie-wprost.
« Ostatnia zmiana: 2011 12 26, 14:54:39 wysłana przez Tinerot »

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 12 26, 14:56:05 »
Tinerot ale nie bierzesz pod uwagę, że np. w takim orderze grają dość starzy gracze, nie mający czasu koxać lika bo akurat jest OP. Więc trudno się podpierać tezą że klasa jest najlepsza bo najwięcej ludzi ją ma. Ja widzę że dużo vesper ma akurat liki/behy. I nie to nie jest przypadek.

Patrz psionik, którego trzeba było niedawno trochę przyciąć. I może będzie trzeba dalej.

Wreszcie ;o

Offline Hexin

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 12 26, 15:04:25 »
Nie wiem jak w orderze, ale z loa nikt prawie nie gra, może stąd brak behemotów. 3/4 swojej gry na dm, bylem berkiem, najbardziej mi odpowiada ta klasa, dlatego jej nie zmienie. Nie mamy juz w swoich szeregach takich osób jak neron, którzy jak tylko jakaś klasa wychylała się przed inne to je robili. Całe vesper sklada się z nekro i behów, więc chyba masz odpowiedz na swoje pytanie.
Lik w pojedynke, jest dość dobry, ale szału nie robi, tak jak każda klasa.
Zastanawiasz się pewnie , w czym w takim razie widzimy problem? Ja widzę problem w tym, jak robi się ich kilku. W grupie są najbardziej przegiętą klasą DM. Mają skille przystosowane do ucieczki. Hid, stelf, postac ktorej targeret nie namierza, szybkie leczenie, odganianie wojów machając 1,5x szybciej od berka/puchy. Berka taka klasa odgania raz dwa, bo sprzeda 2 placki w czasie, kiedy ja machnę raz. On zaleczy mojego placka w 3-4s, ja potrzebuje około minuty zeby zaleczyc 2 placki, które w tym czasie zebrałem . Goniący mag? dostanie 2 szybkie i też musi kitowac. Woj? tez nie zdazy się zaleczyć i musi zwolnic, a stracic na chwile z oczu beha to juz pograne, bo ma hida i milion innych sposobów na ucieczkę.
Co sprawia, że w grupie są obecnie przegięci? Nie działają na nich precasty. Co to daje? Wbijają 3 liki. Zalóżmy, że jeden dostanie precast, to daje hida, ale wtedy magowie zostają z 2 pozostałymi na plecach, a szybkosc z jaką ich naparzają każą im zawijać wrotki. Bardzo szybko się leczą, przez co nawet w pełnym zwarciu, po zebraniu precasta, zanim dostają parala (o ile nie ukryją się, pierdząc go magowi), zaleczają się prawie na full.
Zresztą nie muszę Ci tłumaczyć, o ile rzeczywiscie jestes zainteresowany sprawą, to pewnie zalogujesz się i obejrzysz co się rozgrywa na pk, a nie bedziesz bazowac na wypowiedziach osob posiadających ten skill, które już wcześniej ściemniały na temat swojej klasy tuż przed oddaniem w koncu nocników dla wszystkich.

PS. 4 magole to chyba nosicie na questach, bo jedyną osobą u której można spotkać magola do piąstek jest Thiass, i jest to jeden magol a nie 4 ;o
« Ostatnia zmiana: 2011 12 26, 15:08:04 wysłana przez Hexin »

Offline Wol

• Gracze DM
  • Lupus Heterofobius
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 12 26, 15:18:26 »
rozumiem ze masz poziom seera? ze wiesz kto w jakich magikach chodzi?;]

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 12 26, 15:23:55 »
Hexin gwarntuje ci ze jak wychodzimy na rownych skladach to zawsze mamy magiki a u mnie akurat samego do piastek nie zobaczysz, jak juz nosze to caly komplecik  ;)