Nie wiem jak w orderze, ale z loa nikt prawie nie gra, może stąd brak behemotów. 3/4 swojej gry na dm, bylem berkiem, najbardziej mi odpowiada ta klasa, dlatego jej nie zmienie. Nie mamy juz w swoich szeregach takich osób jak neron, którzy jak tylko jakaś klasa wychylała się przed inne to je robili. Całe vesper sklada się z nekro i behów, więc chyba masz odpowiedz na swoje pytanie.
Lik w pojedynke, jest dość dobry, ale szału nie robi, tak jak każda klasa.
Zastanawiasz się pewnie , w czym w takim razie widzimy problem? Ja widzę problem w tym, jak robi się ich kilku. W grupie są najbardziej przegiętą klasą DM. Mają skille przystosowane do ucieczki. Hid, stelf, postac ktorej targeret nie namierza, szybkie leczenie, odganianie wojów machając 1,5x szybciej od berka/puchy. Berka taka klasa odgania raz dwa, bo sprzeda 2 placki w czasie, kiedy ja machnę raz. On zaleczy mojego placka w 3-4s, ja potrzebuje około minuty zeby zaleczyc 2 placki, które w tym czasie zebrałem . Goniący mag? dostanie 2 szybkie i też musi kitowac. Woj? tez nie zdazy się zaleczyć i musi zwolnic, a stracic na chwile z oczu beha to juz pograne, bo ma hida i milion innych sposobów na ucieczkę.
Co sprawia, że w grupie są obecnie przegięci? Nie działają na nich precasty. Co to daje? Wbijają 3 liki. Zalóżmy, że jeden dostanie precast, to daje hida, ale wtedy magowie zostają z 2 pozostałymi na plecach, a szybkosc z jaką ich naparzają każą im zawijać wrotki. Bardzo szybko się leczą, przez co nawet w pełnym zwarciu, po zebraniu precasta, zanim dostają parala (o ile nie ukryją się, pierdząc go magowi), zaleczają się prawie na full.
Zresztą nie muszę Ci tłumaczyć, o ile rzeczywiscie jestes zainteresowany sprawą, to pewnie zalogujesz się i obejrzysz co się rozgrywa na pk, a nie bedziesz bazowac na wypowiedziach osob posiadających ten skill, które już wcześniej ściemniały na temat swojej klasy tuż przed oddaniem w koncu nocników dla wszystkich.
PS. 4 magole to chyba nosicie na questach, bo jedyną osobą u której można spotkać magola do piąstek jest Thiass, i jest to jeden magol a nie 4 ;o