Autor Wątek: Postac-konta a przedmioty  (Przeczytany 2499 razy)

Offline Rafal

• Gracze DM
Postac-konta a przedmioty
« dnia: 2011 12 30, 18:59:38 »
Witam serdecznie,
chcialbym zagoscic w Waszych progach tego serwera bo czytalem i slyszalem ze jest naprawde dobry lecz niepokoi mnie jedna rzecz: jak to jest z tyloma postaciami na jednym koncie i z przekazywaniem sobie przedmiotow? wiem ze jest to zabronione i cieszy mnie to lecz jak to ma sie do rzeczywistosci? gralem juz na kilku shardach i na kazdym gdzie mozna bylo miec wiecej niz jedna postac gralo sie nieciekawie poniewaz gra sprowadzala sie jedynie do bicia sie po lasach poniewaz system ekonomiczny-rzemieslniczy sie nie liczyl...bo po co uczyc sie kowalstwa skoro 5 innych moich postaci mozna tego i innego nauczyc? irytowalo mnie to bo jesli chcialbym pograc w gre tego stopnia to bym odpalil diablo lub inne gierki pokroju hack&slash...
Pozdrawiam i czekam na opdowiedz
« Ostatnia zmiana: 2011 12 30, 19:11:36 wysłana przez Rafal »
Memento Mori
http://www.youtube.com/watch?v=-g42R_nZO-o
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZssiwkN86u0

Offline ethanoll

• Ekipa DM
Odp: Postac-konta a przedmioty
« Odpowiedź #1 dnia: 2011 12 30, 19:29:52 »
Przekazywać jednej swojej postaci od drugiej przedmiotów nie można, nawet za pośrednictwem innych. Grożą za to kary i bywa nawet, że ktoś zostanie ukarany. Mimo iż nie na wszystkie malwersacje jest sposób, system ekonomiczno-rzemieślniczy wciąż ma się całkiem dobrze, więc na to akurat narzekać nie można.
Księstwo Ocllo: Zapuść korzenie na wyspie urodzaju!
Zapraszamy na oficjalny kanał miasta: #bp

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2011 12 30, 19:56:38 »
Przekazywać jednej swojej postaci od drugiej przedmiotów nie można, nawet za pośrednictwem innych. Grożą za to kary i bywa nawet, że ktoś zostanie ukarany.
nie jest to za bardzo pocieszajace...to jest nie mozliwe do wykrycia...a jak z aukacjami w grze?
Memento Mori

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #3 dnia: 2011 12 30, 19:58:46 »
to jest mozliwe do wykrycia.. kazdy item ma swoje ItemID i w logach gry widac czy item wedrowal od jednej postaci do drugiej. Aukcje rowniez nie pozwalaja by druga postac licytowala, podbijala cene itemom postaci pierwszej.
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline KarlaK

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2011 12 30, 20:07:58 »
Zreszta calkiem niedawno byla akcja w ktorej wylapano sporo osob ktore przekazywaly przedmioty. Ekipa zrobila do bardzo skutecznie.

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #5 dnia: 2011 12 30, 20:19:50 »
Zazwyczaj raz na jakiś czas ekipa robi inwentaryzacje i potem lecą masowe bany lub dość mocne kary... Więc jest to wykrywalne.
wiem ze jest to zabronione i cieszy mnie to
Skoro Cię to cieszy to dlaczego takie smutki? Przekazywanie itemów między postaciami jest zabronione i karalne. Tyle.
Jeśli ktoś się bawi zapałkami to w końcu się poparzy.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #6 dnia: 2011 12 30, 20:46:28 »
Zazwyczaj raz na jakiś czas ekipa robi inwentaryzacje i potem lecą masowe bany lub dość mocne kary... Więc jest to wykrywalne.
wiem ze jest to zabronione i cieszy mnie to
Skoro Cię to cieszy to dlaczego takie smutki?

Jest za, a nawet przeciw. Zapewniam, ze przerzucanie przedmiotow na dm nie oplaca sie z powodu wyjatkowo surowej kary. Moze raz Ci sie uda, moze tak Ci sie bedzie wydawalo. Za tydzien, czy dwa sie okaze, ze dostales kasacje postaci/bana za mulowanie.

Nie polecam. Powinienes byc rowniez zadowolony z systemu handlu na dm - nie ma najmniejszych szans zrobic calkowicie samowystarczalnej postaci (chyba, ze beda same rzemiosla ).
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline KarlaK

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2011 12 30, 21:42:33 »
"chyba, ze beda same rzemiosla"

Ale to wtedy za brame miasta nie masz co isc, a siedzenie tylko w miescie jest nudne ;)

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
    • http://www.dm-uo.pl/
« Odpowiedź #8 dnia: 2011 12 30, 21:47:24 »
Jeden z cytatów z wiadmości od  ostatnio weryfikowanego gracza:

A, więc gdy przed wigilią wprowadziliście ten skrypt łapiący ludzi którzy łączyli życię postaci na moje szczęście nie byłem na liście z tymi nikczemnikami. Po tym już nie łączyłem życia postaci. Grałem jeszcze może z 4 miesiące, a później przestałem grać na jakiś czas. Jakieś 2 miesiące temu (chyba) chciałem znowu zacząć grać i skoxać skryto na obecnym berku... Niestety nie miałem środków na grzybki na tej postaci. Więc poprosiłem jakiegoś zielarza(...), żeby dał mi te grzybki a ja zapłacę mu z innej postaci. No, więc dał mi te grzyby a ja tak jak mówiłem dałem mu kase z innej postaci. Myślałem, że nie da się tego wykryć, bo coś co była na jednej z moich postaci nie przeszło na drugą. Widocznie nie doceniłem skryptu.

Także jak nie za pierwszym razem, to za drugim albo i trzecim. Ogólnie im później Cię złapiemy tym więcej stracisz. Czy warto się bawić w takie transakcje? Niektórzy uważają pewnie, że tak niestety tylko do czasu przyłapania.

Dodam jeszcze, że dopóki gracz zachowuje się rozsądnie to nie ma co się obawiać. Nie będę nikogo ścigał, za jakieś drobne przedmioty które mogą się zaplątać między postaciami, w końcu to jeden obieg, ale celowe wspieranie jednej postaci drugą kończy się źle.
« Ostatnia zmiana: 2011 12 30, 21:51:42 wysłana przez AsY!um- »
16:09:08
jakie masz kompetencje czy jakos tak na dm tylko skrypter czy cos wiekszego ?

- Skąd wziąłeś ośmiornicę? U nas w mięsnym przecież nie ma.
- Siedziało w studni mówiło, że nazywa się Cthulhu

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 2011 12 30, 22:26:05 »
Przyznaje racje asylowi kończy się źle ;<<<<

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2011 12 30, 22:28:04 »
i to wlasnie mi sie podoba naprwde:) coraz bardziej mnie przekonujecie do Waszego serwera:) a czym jeszcze sie wyrozniacie od innych?
Memento Mori

Offline Ropuch

• Gracze DM
  • *wystawia sygnet*
« Odpowiedź #11 dnia: 2011 12 30, 22:42:23 »
U nas są znamiona rpg, których próżno szukać gdzie indziej. Mimo, że nie tak obficie jak kiedyś, to nadal da się zauważyć próby role playu, dzielnie wspieranej przez ekipę.

Poza tym, nie jest ciężko się skoxać, wystarczy korzystaj z easy uo, włączać budzik na makroczeki i mieć zdrowe podejście do gry. Nie ma problemu z zarobkiem, a gracze są "w miarę" pomocni. Jest sporo gildii PVP/PVM, a także różne grupy fabularne i rasy, posiadające własne sekrety i nietuzinkowe społęczności...

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 2011 12 30, 22:43:43 »
Pamietaj jak Glidia czy frakcja to tylko Inkwizycja!

Offline BeLikeBird

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2011 12 30, 22:45:29 »
i to wlasnie mi sie podoba naprwde:) coraz bardziej mnie przekonujecie do Waszego serwera:) a czym jeszcze sie wyrozniacie od innych?
Rzucę coś losowo:
- Ładnie rozbudowane miasta.
- System tworzenia wyjątkowych przedmiotów (nie polegający na losowości)
- Tytuły rzemieślnicze, religijne i bojowe.
- Rasy bez bonusów premiowych (wyłącznie odgrywanie)

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2011 12 30, 22:54:28 »
Ciekawe naprawde. Jaki jest skillcap i statcap? wiekszosc postaci to magowie jak to bywa na innych serwerach?:/ a  90% to sami REDzi nastawieni na ciagla walke?:/
Memento Mori