Autor Wątek: Postac-konta a przedmioty  (Przeczytany 2373 razy)

Offline Rafal

• Gracze DM
Postac-konta a przedmioty
« dnia: 2011 12 30, 18:59:38 »
Witam serdecznie,
chcialbym zagoscic w Waszych progach tego serwera bo czytalem i slyszalem ze jest naprawde dobry lecz niepokoi mnie jedna rzecz: jak to jest z tyloma postaciami na jednym koncie i z przekazywaniem sobie przedmiotow? wiem ze jest to zabronione i cieszy mnie to lecz jak to ma sie do rzeczywistosci? gralem juz na kilku shardach i na kazdym gdzie mozna bylo miec wiecej niz jedna postac gralo sie nieciekawie poniewaz gra sprowadzala sie jedynie do bicia sie po lasach poniewaz system ekonomiczny-rzemieslniczy sie nie liczyl...bo po co uczyc sie kowalstwa skoro 5 innych moich postaci mozna tego i innego nauczyc? irytowalo mnie to bo jesli chcialbym pograc w gre tego stopnia to bym odpalil diablo lub inne gierki pokroju hack&slash...
Pozdrawiam i czekam na opdowiedz
« Ostatnia zmiana: 2011 12 30, 19:11:36 wysłana przez Rafal »

Offline Rafal

• Gracze DM
Odp: Postac-konta a przedmioty
« Odpowiedź #121 dnia: 2012 01 28, 00:39:18 »
opisy broni co do wymagania sily sa zle sprecyzowane..mam o wiele mnie sily niz jest wymagane aby trzymac bron...i ciekawi mnie jeszcze gdzie mozna zakupic skorzane zwykle zbroje od npc nie mowiac juz o tasakach?;)
Pozdrawiam

Online Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #122 dnia: 2012 01 28, 00:54:56 »
opisy broni co do wymagania sily sa zle sprecyzowane..mam o wiele mnie sily niz jest wymagane aby trzymac bron...i ciekawi mnie jeszcze gdzie mozna zakupic skorzane zwykle zbroje od npc nie mowiac juz o tasakach?;)
Pozdrawiam

Juz tych zbroi nie ma :P A na tasaki nie narzekaj, przeciez juz masz ;] W koncu to mmo. Zawsze mozesz porozmawiac z graczami i nie koniecznie dostawac cos za darmo, jesli taka Twoja wola.

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #123 dnia: 2012 01 28, 07:37:59 »
hehe...:) ciekawi mnie czy istnieje cos takiego jak lokacje dla mlodych czy lochy dla mlodych ?

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Kasztelan Buccaneer's Den
« Odpowiedź #124 dnia: 2012 01 28, 08:10:59 »
Istnieją lochy dla młodych, prowadzi do nich NPC obieżyświat przy wypowiedzeniu zdania ze słowem "przygod"
Nie istnieje lokacja ani miasto.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline cp_

• Gracze DM
« Odpowiedź #125 dnia: 2012 01 28, 09:57:25 »
Cały czas uprawiasz w tym temacie offtop, posty o przekazywaniu przedmiotów między postaciami na koncie skończyły się ładne kilka stron temu. Stop it, and install irc client ;o

Offline Death Freak

• Gracze DM
« Odpowiedź #126 dnia: 2012 01 28, 12:32:40 »
Istnieją miasta "przyjazne młodym" Cove, Bucc, pewnie jeszcze jakies
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Online Guardian

• Gracze DM
  • troll pesymista
« Odpowiedź #127 dnia: 2012 01 28, 13:55:51 »
Istnieją miasta "przyjazne młodym" Cove, Bucc, pewnie jeszcze jakies

Ocllo ofc.

Online Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #128 dnia: 2012 01 29, 11:25:00 »
Ano i Britt  8)
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #129 dnia: 2012 02 03, 09:35:13 »
W zwiazku z tym ze na irc cisza zapytam tutaj:
-wiernego sie uczy od ktorego npc?
-aby stac sie barbarzynca trzeba isc w  miejsce ktore jest rozsiane poteznymi potworami jak dla mlodego gracza. wiec taki mlody gracz nie ma mozliwosci pogrania z szalem bitewnym...

Prosze o pomoc i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 2012 02 03, 09:57:16 wysłana przez Rafal »

Offline Tinerot

• Ekipa DM
« Odpowiedź #130 dnia: 2012 02 03, 09:56:54 »
Cytat: Rafal
-wiernego sie uczy od ktorego npc?
Jedną z ciekawszych rzeczy które może zrobić młody gracz jest samodzielne poznawanie świata i mapy. Potem, znając już DM jak własną kieszeń, jesteś takiej przyjemności zupełnie pozbawiony. Dlatego niektórych rzeczy Ekipa nie podaje na tacy. Robią to oczywiście gracze którzy się z nami nie zgadzają, ale póki to forum jest oficjalne, póty coordów do takich NPC na nim nie będzie. Wskazówka:
Podniósł głowę wsłuchując się w wycie wiatru i obserwując surową nagość krajobrazu. Spojrzał przed siebie, na długie schody wykute w litej skale i wąski chodnik prowadzący w samo serce górskiego terenu. Uśmiechnął się w połowie do siebie, w połowie do zachodzącego słońca. Starzec, podpierając się zniszczoną, w wielu miejscach powyginaną laską wkroczył na pierwszy stopień prowadzący na Dach Świata.

- Tak, to tam chcesz mnie widzieć Panie. Czuję to. A kimże byłbym, gdybym nie usłuchał? Będę modlił się i czekał. Znajdą mnie. A wtedy pokażę im drogę, jeśli taka jest Twoja wola... - wymamrotał zmęczonym głosem kontynuując podróż.

W pewnym miejscu na świecie pojawiła się postać zdolna nauczać umiejętności Wierny. Jednocześnie wszyscy dotychczasowi nauczyciele tracą tę możliwość.

Offline Raaban

• Gracze DM
  • Inkwizycja!
« Odpowiedź #131 dnia: 2012 02 03, 09:57:45 »
I chwała wam za to, czar ultimy zbyt szybko pryska.
sorry memory hexin ale jedyneczke z przodu trzeba wymazać :D

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Kasztelan Buccaneer's Den
« Odpowiedź #132 dnia: 2012 02 03, 10:30:22 »
Można też skorzystać z odnowionego działu NPC: Nauczyciele na stronie DM, którym chciałbym się pochwalić.
http://www.dm-uo.pl/npc-nauczyciele/
Większość informacji z tego działu jest od zawsze zawarta na stronie DM. Nie powinny one być zatem "przegięciem".
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM