Autor Wątek: Hodowla kwiatków  (Przeczytany 814 razy)

Offline Bonne

• Gracze DM
Hodowla kwiatków
« dnia: 2012 01 10, 22:56:09 »
Z racji, iż wątek: http://forum.dm-uo.pl/index.php/topic,4812.msg330937.html#new jest zamknięty zakładam nowy temat (btw co tam robią posty o bieżni?  ???)

Jak wiadomo, hodowla nasionek daje nam kwiatka. Krzyżowanie kwiatków ciekawe nasionka, a z czasem owoce. Pytanie moje brzmi czy zamierzony jest fakt, że nie wszystkie owoce mają "specjalne" właściwości? Na tą chwilę mam 2 owoce o tajemniczych właściwościach oraz dwa, które tych właściwości nie mają :( ( może za mało koksu dostały, a stejk nie był dopieczony? ???)

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
Odp: Hodowla kwiatków
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 01 11, 10:01:33 »
Ja nawet nie wiem jak do owoców dojść ;p Ta "tajemnica" z hodowlą kwiatków jest dość upierdliwa zważywszy na ceny ziemi -_-  żeby te kwiatki jeszcze jakieś plusy w pvp/pvm dawały a tu nic..
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Raaban

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 01 11, 10:11:47 »
Ja poznałem bardzo ciekawe zastosowanie jednego owocu :D
Bardzo mi się kiedyś przydało przy ucieczce przed rozwścieczoną pogonią :D I tak się udało że nie zauważyli :D

Offline Bonne

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2012 01 11, 10:33:19 »
Raaban to fakt owoc ten jest genialny - teraz kwestia godzin? minut? kiedy pojawi się na aukcji za grubą kasę? ;-)

Offline zethaiks

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 01 11, 12:38:18 »
a jakie owoce ? :D

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #5 dnia: 2012 01 11, 13:21:39 »
Ja ten owoc nawet u kupca wystawiałam ;D nikt nie chciał wtedy :< pff!
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Grochowa

• Gracze DM
« Odpowiedź #6 dnia: 2012 01 11, 13:44:05 »
Od zawsze są owoce co mają właściwości i takie co nie mają. Gumijagody i jagódki leśne. Wg mnie to zamierzone i jest ok. Jak ktoś się zna i planuje to co sadzi to wie w jaki sposób dany owoc uzyskać. W tym nic losowego nie ma :) A więc da się ich całą masę zrobić, może teraz takie sie sławne stały dlatego że tak mało osób się tym para. Więc bonne to nie Twój błąd :P

Offline Bonne

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2012 01 11, 14:08:14 »
Hodowlą zajmuję się na raty od jakiegoś czasu... poddałam się na chwilę po tym jak mi pokazało, że udało mi się stworzyć białe nasionko, a wyszło zwykłe....

A wczoraj udało mi się "zrobić' 4ty kolor owoca?/owocu? (poprawne wybrać :P) tylko, że właśnie nie ma on innych właściwości jak estetyczne ;)

Offline Grochowa

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 01 11, 15:15:00 »
Z tego co wiem tylko dwa kolory mają właściwości. Jasnozielone i jasnoczerwone? Jakoś tak. A ja się zastanawiam czy komukolwiek się kiedyś udało czarne nasionko wyhodować. :P

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 01 11, 16:23:55 »
czarne i biale nasionka pojawiaja sie jako losowa mutacja i sa bardzo rzadkie... widzialem biala roslinke, ale czarnej jeszcze nie
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline Grochowa

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 01 11, 16:43:16 »
Białą miałam, ale na czarną czekam niecierpiwie. :)

Offline Bonne

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 01 11, 17:51:53 »
Czarnej nie mają czasem niziołki? Lindi? ;>

Offline Grochowa

• Gracze DM
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 01 11, 17:55:42 »
A czemu mają mieć? Czarna tak samo jak biała, losowo wyskakuje, do tego okropnie rzadko. Taki specloocik z kwiatka :)

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
« Odpowiedź #13 dnia: 2012 01 11, 18:08:32 »
Mam czarną Alokazję, ale to z nasiona znalezionego, nie wyhodowanego, a chyba o takie wam chodzi?
Mam nasiona VI generacji, ale owoców nie udało mi się dotychczas wyhodować. Ale mnie zachęciłaś i popróbuję :)

Offline Grochowa

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 01 11, 18:15:15 »
Znalezione? Artowe moze jakies :D bo normalnie czarne nie wypadają. Te normalne co mówimy to się hoduje.
Powodzenia przy mutowaniu!
Co do owoców, to od typu roślinki zależy czy produkuje owoce (np nolina) więc napewno masz jej nasiona gdzieś. :)