Autor Wątek: Nowe rasy  (Przeczytany 568 razy)

Offline Parias

• Gracze DM
  • Szary Wilk
Nowe rasy
« dnia: 2012 01 21, 13:46:47 »
Uporzadkowalismy w naszym ekipowym gronie kwestie ras na DM. Wedlug nas na DM istnieja obecnie nastepujace rasy:

Niziołki, Elfy, Połelf, Gnomy, Ludzie, Krasnoludy, Półwilki, Połszczuroczłeki, Iuar-hini, Sukuby, Lamie, Konstrukty, Driady, Drowy,  Gobliny, Półorki,Ghule, Półdemony, Nieumarli, Półjaszczuroczłeki.

Jednoczesnie prosimy, by od tej pory wszystkich kandydatow na przedstawicieli powyzszych ras odsylac do nas. Ponownie sami bedziemy zajmowac sie nadawaniem ras.

Dlaczego gdy starałem się o rasę "Demon" powiedziano mi, że demona nie ma i nie będzie na DM ? Dlaczego teraz w spisie jest Sukkub i Lamie to nie są demony? i dlaczego tylko dla kobiet...

sorry widzę, że już znikło ze spisu Lamie:D

Raaban

• Gość
Odp: Nowe rasy
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 01 21, 13:49:24 »
Przy okazji chciałem podziękować ekipie za taki krok.
Koniec kliki koleżków okupujących rase i nie dającym innym się pobawić. Wreszcie krok do przodu.
Dzięki Ekipko ;]

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 01 21, 13:52:37 »
Lamie byly, bo sie walnalem i zapomnialem usunac z listy to, z czego zrezygnowalismy. Demonow nie bylo w spisie. Sukub zostal wyszczegolniony, poniewaz uznalismy, ze jesli Poldemon jest rasa zla, Sukub musi miec mozliwosc uchodzenia za istote dobra (taka to falszywa istotka).
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline Parias

• Gracze DM
  • Szary Wilk
« Odpowiedź #3 dnia: 2012 01 21, 14:00:55 »
To bardziej Rusałka niż Sukkub biegająca po kwiatach uwodząca rycerzy i kogo jej się spodoba Sukkub to krwiożercze bydle:D Jest jedna z córek Ylotha a nie panna kwiatu. Demona w spisie nie było dziwiłem się tylko dlaczego kobiety mogą być demonami a faceci tylko pół...  Czas iść do inkwizycji na egozrcyzmy:D

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 01 21, 14:19:13 »
Ja myślę, że Sukub to po prostu RODZAJ demona, tak samo jak pół-demon jest RODZAJEM demona. Dlatego Parias nie możesz mieć dopisku rasowego DEMON. Jest za to dlatego pół-demon, sukub. Myślę, że jakbyś chciał klimacić to nikt nie miałby przeciwko Inkubowi czy Loumara albo Tanari (bo faktycznie, czemu miałby być to wyjątek tylko dla kobiet - bo Lamia chyba nie ma swojego męskiego odpowiednika). Mieliśmy nie ograniczać inwencji graczy - w UO można być wszystkim. Pewnych ras kiedyś nie było, gracze sukcesywnie zaczęli je odgrywać i wyegzekwowali ich wprowadzenie oficjalnie.

Mae, a co z Cieniami? To rasa, która ma o wiele dłuższą historię niż niektóre z "nowych" ras (Konstrukty, Gnomy np.). Zwłaszcza. że jest kilka osób, które mają tę rasę jako oficjalną w dopisku. Cień to napewno nie jest stricte nieumarły, więc nie można go pod to podciągnąć. Postuluję więc o dodanie takiej rasy na oficjalną listę. Chyba, że nie będzie problemów ze staraniem się o taki dopisek :).

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2012 01 21, 16:30:37 »
To juz nie bedzie pol-smokow?:)

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #6 dnia: 2012 01 21, 19:08:14 »
ja proponuje dodac jeszcze rase: pol-glowek
nadawana specjalnie przez gieemow wyjatkowo zasluzonym :P
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
« Odpowiedź #7 dnia: 2012 01 21, 20:15:37 »
Do której z ras zaliczyć ludzi-koty? Czyżby 'wypadła z obiegu' i osoby odgrywające powinny zmienić swoje koncepcje, opisy, historie?

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 01 21, 22:18:46 »
Hmm to zalezy kto jak co postrzega :P
Ludzi kotow jest kilka z tego co wiem i kazdy z nich w sposob znaczacy to odgrywa. Ba ! Spotkalem sie z takimi ktorzy np nie chcieliby takiej rasy poniewaz swoja kotowatosc traktuja jako swoisty rodzaj "przypadlosci"

Tu jest za duza plynnosc w koncepcjach zeby uznac to za jednorodna rase.
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline Death Freak

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 01 21, 22:19:19 »
"kandydatow na przedstawicieli powyzszych ras" czy to oznacza że każda z wymienionych ras musi mieć przedstawiciela i kończy to możliwość samotników w rasie?
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 01 21, 22:35:22 »
Dużo odpowiadania czeka mae jak tu się pojawi, czekamy ;).

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 01 21, 22:45:14 »
Rudus, jest w tym sporo racji. Przypadłości - jak to dość zgrabnie określiłeś powodują, że kotowate nie łączą się w sfory, sporadycznie i prawie zupełnie przypadkowo spotykają, to i inne istoty nie do końca wiedzą z czym mają do czynienia. Z normalnym zwierzakiem czy przemienioną postacią. Może i racja, niech pozostaną legendą, bez dopisku w paperdollu.

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 01 22, 14:47:52 »
A kotowate uważacie za postać która może zmienić się w kota czy gościa z tygrysią głową ? :P Jeśli to pierwsze to bardziej to wygląda jak likantropia tyle, że kocia a nie osobna rasa ;) Czyli nikt w formie humanoidalnej nie powinien mieć dopisku nad głowa "kotoczłek" :P
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
« Odpowiedź #13 dnia: 2012 01 22, 15:01:54 »
Lindi w zasadzie ani jedno, ani drugie. Możliwość przemiany dzięki medalionowi to nie rasa - tylko coś w rodzaju patrona, więc nie podchodzi pod temat. Drugie zaś, to dla mnie jakiś dziwoląg, ale już bardziej pod rasę pasuje. Każdy może zachowywać się po swojemu, przeciągać grzbiet, syczeć, prychać, mruczeć, wylizywać łapy, czy merdać ogonem  :D

Offline Gonzorr

• Gracze DM
  • Pesymistyczny realista
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 01 22, 15:46:18 »
Kotołak - Khajit? :3

"Nie ma sensu z nim dyskutować, kto się kmiotem urodził rycerzem nie zdechnie." - Raaban

"vibo idz sobie do piaskownicy popyskuj kolezankom" - La