Autor Wątek: Nowe rasy  (Przeczytany 568 razy)

Offline Parias

• Gracze DM
  • Szary Wilk
Nowe rasy
« dnia: 2012 01 21, 13:46:47 »
Uporzadkowalismy w naszym ekipowym gronie kwestie ras na DM. Wedlug nas na DM istnieja obecnie nastepujace rasy:

Niziołki, Elfy, Połelf, Gnomy, Ludzie, Krasnoludy, Półwilki, Połszczuroczłeki, Iuar-hini, Sukuby, Lamie, Konstrukty, Driady, Drowy,  Gobliny, Półorki,Ghule, Półdemony, Nieumarli, Półjaszczuroczłeki.

Jednoczesnie prosimy, by od tej pory wszystkich kandydatow na przedstawicieli powyzszych ras odsylac do nas. Ponownie sami bedziemy zajmowac sie nadawaniem ras.

Dlaczego gdy starałem się o rasę "Demon" powiedziano mi, że demona nie ma i nie będzie na DM ? Dlaczego teraz w spisie jest Sukkub i Lamie to nie są demony? i dlaczego tylko dla kobiet...

sorry widzę, że już znikło ze spisu Lamie:D

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
Odp: Nowe rasy
« Odpowiedź #16 dnia: 2012 01 22, 19:09:07 »
Medalion to dla mnie mechanika :P A jak kto sobie tłumaczy przemianę to zupełnie inna sprawa.
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Sadi666

• Gracze DM
    • http://www.topory.fora.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 2012 01 25, 09:29:24 »
Ponawiam pytanie: co z Cieniami?

Offline Death Freak

• Gracze DM
« Odpowiedź #18 dnia: 2012 01 25, 10:24:40 »
Ponawiam pytanie: co z Cieniami?
IMHO liczy się jako podrasa.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #19 dnia: 2012 01 25, 10:37:23 »
Każdy może zachowywać się po swojemu, przeciągać grzbiet, syczeć, prychać, mruczeć, wylizywać łapy, czy merdać ogonem  :D

Tak ale przejecie cech kocich przez czlowieka to oznaka wlasnie tej "przypadlosci" ktora powoduje rowniez zmiane w wielkiego kota :] To dziala w 2 strony, bo dzieki temu Kot wie jak otwierac drzwi i pamieta swoich przyjaciol i nie zachowuje sie jak dzikie zwierze.
Cos za cos :p
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
« Odpowiedź #20 dnia: 2012 01 25, 11:39:12 »
Tak ale przejecie cech kocich przez czlowieka to oznaka wlasnie tej "przypadlosci" ktora powoduje rowniez zmiane w wielkiego kota :] To dziala w 2 strony, bo dzieki temu Kot wie jak otwierac drzwi i pamieta swoich przyjaciol i nie zachowuje sie jak dzikie zwierze.
Cos za cos :p

Oj, bo zaraz mnie przekonasz, że jednak popełniliście pomyłkę rezygnując z tej rasy.

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #21 dnia: 2012 01 25, 11:43:48 »
mrrau...  ;D
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Dusiek

• Gracze DM
« Odpowiedź #22 dnia: 2012 01 25, 12:44:57 »
Kintaro to taki troche kotoludź :d

Offline Rudus

• Ekipa DM
  • Szara Eminencja
    • Takie tam...
« Odpowiedź #23 dnia: 2012 01 25, 14:27:49 »
Po prostu sa rozne formy odegrania tego.
Jestem pewien ze spolecznosc kotolakow sie nie obrazi za brak rasy :P
Ethanoll o ocllo
hrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

http://nihai.deviantart.com/