Autor Wątek: [27.01.2012] Warszawa, tawerna 10B  (Przeczytany 483 razy)

Offline zolta

• Scenarzysta DM
[27.01.2012] Warszawa, tawerna 10B
« dnia: 2012 01 23, 09:56:19 »
Jako że dnia 27 stycznia nasz kolega yacu koncertuje sobie radośnie wraz ze swoim zespołem "Słodki Całusa od Buby" (http://www.scob.art.pl/) w warszawskiej tawernie 10B (http://taverna10b.pl/) pozwoliłem sobie zarezerwować stolik i zaprosić was na małe spotkanie przy piwku !!

informacje o koncernie:
Podstawą repertuaru Słodkiego Całusa od Buby są autorskie piosenki Krzysztofa Jurkiewicza i Mariusza Kampera, muzycznie mocno osadzone w rockowej i folkowej tradycji. O czym są te piosenki? O rzeczach najprostszych i najważniejszych: o Gdańsku, Pradze, miłości, górach, Hrabalu, poezji, przyjaźni, o ludziach i miejscach które coś znaczą. Od kilku lat zespół znajduje się w nieustającej trasie koncertowej, czyli, po prostu jeździ z pieśnią po kraju, bo przecież najważniejsze jest to, aby się ludzie nawzajem słuchali. Podczas koncertów usłyszeć można utwory z całego okresu działalności grupy, i te najstarsze jak „Miasto”, czy „Zburzenie Baru”, i te z wydanej w 2006 roku płyty „Równoległe”, jak również dobrze znane kompozycje jak „Takie życie”, „Nie ma rzeczy niemożliwych”, „Pociągi”, „Powroty”, czy „Nasza miłość”.

Start: 21:00

Wstęp płatny: 10 złotych

Lista obecności:
- Pluszowy
- drssa
- anthara
- aetasa
- Aion ( niestety :D)
- yacu z zespołem ( powstrzymam się od niewybrednego żartu )
- Soszek (ma blisko więc byc może)
« Ostatnia zmiana: 2012 01 23, 16:36:36 wysłana przez zolta »

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Offline Jackob

Odp: [27.01.2012] Warszawa, tawerna 10B
« Odpowiedź #16 dnia: 2012 01 31, 09:24:24 »
hahaha a ja zapomniałem :D

Offline yacu

• Gracze DM
  • Ludzie? Coty?
Odp: [27.01.2012] Warszawa, tawerna 10B
« Odpowiedź #17 dnia: 2012 01 31, 21:29:19 »
Nooo jestem z Was dumny  :D Aion pewnie przechodziliście pod knajpą parę razy. Jest na piętrze. Mówi się trudno, pije się dalej, czy jakoś tak było. Do następnego, wtedy chyba wam znaki dymne będę puszczać...  8)