Autor Wątek: Projekt Lyoness  (Przeczytany 339 razy)

Offline Ziggy

• Gracze DM
Projekt Lyoness
« dnia: 2012 01 29, 07:01:44 »
Witam,
wczoraj był u mnie chłopak znajomej i przedstawił wyżej wymieniony projekt. Niżej link:
http://www.lyoness.net/internal/pl/Public/DealerSearch/Index

Czy ktoś z was o tym słyszał / a może uczestniczy?

Nie chciałbym tu prowadzić jakiejś reklamy, ale chce usłyszeć wasze zdanie na ten temat.
Moim zdaniem, jezeli bede jedynie " kupujacym" to huk co na tym zarobie, a bede zarabiał tylko na innych. aby podniesc lvl w zarobku trzeba szukac nowych klientow/chetnych.
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
Odp: Projekt Lyoness
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 01 29, 10:04:14 »
Ziggy nie mieszaj się w to jeżeli nie znasz sie dobrze na finansach i ekonomii. Znam ten projekt oraz jego twórcę to poważna sprawa i obrót duzymi pieniędzmi. Nie warto ich tracic przez głupie decyzje ;]
Projek jest dobry ale raczej dla rekinów niż dla rybek ;]

Offline Ziggy

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 01 29, 12:24:00 »
przykro mi ze uwazasz mnie za rybke :[

juz podjalem decyzje, ze nie bede sie w to mieszal, no ale z ciekawosci pytam czy cos na ten temat wiecie.
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
    • http://www.dm-uo.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2012 01 29, 13:27:06 »
Zalatuje jakąś piramidą finansową albo podobnym przekrętem. Jak na taką hiper-mega firmę to strona wyjątkowo nieprofesjonalna. Amway w innym wydaniu? :D

EDIT: po szybkim przeglądnięciu internetu stwierdzam, że lepiej trzymać się od tego z daleka. To jest kolejna iteracja firm typu piramida.
« Ostatnia zmiana: 2012 01 29, 13:30:25 wysłana przez AsY!um- »
16:09:08
jakie masz kompetencje czy jakos tak na dm tylko skrypter czy cos wiekszego ?

- Skąd wziąłeś ośmiornicę? U nas w mięsnym przecież nie ma.
- Siedziało w studni mówiło, że nazywa się Cthulhu

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 01 29, 13:42:09 »
Nie mylis piramidy finansowej z siecia sprzedazy.
Ale o tym pierwsze slysze.
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #5 dnia: 2012 01 29, 16:10:18 »
lyoness to partnerstwo biznesowe. Firmy będące w programie "wymieniają" się usługami, które świadczą.  proponowano mojej firmie cos takiego ale z braku wiedzy po prostu sie nie zgodziłam :)

wiem natomiast że jest to forma współpracy handlowej miedzy firmami obciążona pewnymi zasadami nie do obejścia. np 5 tysiecy wpisowego nie do odzyskania przy rezygnacji.

kurcze musiałabym odkopac materiały ze szkolenia lyoness bo juz nie pamietam dokladnie w czym tkwił mankament :D

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
« Odpowiedź #6 dnia: 2012 01 29, 16:39:48 »
lyoness to partnerstwo biznesowe. Firmy będące w programie "wymieniają" się usługami, które świadczą.  proponowano mojej firmie cos takiego ale z braku wiedzy po prostu sie nie zgodziłam :)

wiem natomiast że jest to forma współpracy handlowej miedzy firmami obciążona pewnymi zasadami nie do obejścia. np 5 tysiecy wpisowego nie do odzyskania przy rezygnacji.

kurcze musiałabym odkopac materiały ze szkolenia lyoness bo juz nie pamietam dokladnie w czym tkwił mankament :D

W tym, że to wałek ubrany w ładne słowa. ;)

Offline dave

« Odpowiedź #7 dnia: 2012 01 29, 16:49:20 »
Dokładnie j.w

Piramida finansowa, gdzie każdy wkręca że jest twórca i proponuje potencjalnym ofiarą - tj. partnerom biznesowym "bycie na górze" tej piramidy. Znajomy się tym zajmował, teraz znowu zajmuję się inną piramidą i jak tylko pojawi się inna to też zmieni szybko na nową :] . To się opłaca tylko wtedy gdy jest się na górze, czyli odpowiednio wcześnie się w to wejdzie.

Odradzam takie biznesy  ;)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 01 29, 16:58:30 »
to mi przypomina amway z lat 90. nic nie zarobisz, stracisz czas i zaangazujesz sie w cos, co przyniesie wiecej klopotow, niz zyskow. ;)

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 01 29, 22:22:46 »
Widze ze szerokie grono sprzedawcow ktorym nie wyszlo. ;)
Owszem sporo tego rozkwitlo ale nie wszystko sie sprowadza do "chca cie nabic w butelke".
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Offline Ari

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 01 29, 22:38:52 »
Mi proponowali mieli piękne katalogi i ponoć cała ameryka + większość europy na tym jedzie. Jezdzę po europce stany zwiedziłem znajomi również i tego na oczy nie widziałem. Pozatym to wymaga dodatkowo miejsca i zatrudnienia kolejnej osoby wbrew co mówi przedstawiciel. Ogolnie porażka i olalem temat i jak napisał asyl jedzie to kolejna piramidową porażka. Przyznam katalogi były ładne ;-)

Offline Ghg

• Ekipa DM
  • see hero, kill hero
    • udyr wouldn't let me farm in lane, so I reported him for harassment. He reported me unskilled, I reported him dead.
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 01 30, 00:07:35 »
Widze ze szerokie grono sprzedawcow ktorym nie wyszlo. ;)
Owszem sporo tego rozkwitlo ale nie wszystko sie sprowadza do "chca cie nabic w butelke".

nigdy mnie nie interesowal tego typu business. wolalbym juz sam kupic sobie drukarke i robic tego typu rzeczy i sprzedawac na allegro. pewnie wiecej bym zarobil. euro idzie, zrobcie nadruki na koszulki z logiem euro 2012 i juz jest zysk, bezposredni i nie trzeba polegac na nikim, jak tylko na sobie samym. ;)

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 01 30, 01:02:50 »
Ok. Szanuje Twoje zdanie. Ale to nie znaczy by ktos mial nie sprobowac i nie mowie tu bron boze o biznesie "na wstepie wplac 5 k". Chodzi mi o sam system mlm (siec sprzedazy). Uwazam ze jest jednym z najlepszych rozwiazan.

Offline AsY!um-

• Administrator
  • That's what she said.
« Odpowiedź #13 dnia: 2012 01 30, 09:56:14 »
Proste. Skoro proponują Ci coś na czym możesz tylko zyskać to puknij się człowieku w głowę i zapytaj sam siebię: "skoro wszyscy zarabiają to kto tu traci?" :D
« Ostatnia zmiana: 2012 01 30, 09:58:37 wysłana przez AsY!um- »

Offline Maelui

• Vampirella
    • Forum Vamiprica
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 01 30, 10:09:52 »
moze odpowiedzi trzeba poszukać w "idei" i filozofii lyoness? to działa na zasadzie polecania znajomemu/znajomej. po prostu przysyłaja ci klientow ale nie masz gwarancjo zawiazania z osoba x transakcji ;]