Autor Wątek: Doskok Lika/beha  (Przeczytany 953 razy)

Offline Gorgian

• Gracze DM
Doskok Lika/beha
« dnia: 2012 01 30, 09:54:57 »
Wlasnie sprawdzalem ten doskok i lik teraz ma + 100 do uciekania
10 Kratek rel Pora w Biegu co 60 sekund??
nawet lucznik juz go nie pocisnie bo lika teraz sie zgubi w przeciagu 60 sekund
mag stojacy z corpem na palcu juz mu nic nie da bo lik sie teleportuje na maga zanim wyczaruje an ex pora lik daje 2 hity 3 hit w moim przypadku jest juz zgonem od lika.   chodze w demonach czasem ognik
zeby zrobic doskok lik potrzebuje 5 wilczej jagody i 20 staminy
« Ostatnia zmiana: 2012 01 30, 10:19:57 wysłana przez Gorgian »

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
Odp: Doskok Lika/beha
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 01 30, 10:09:52 »
Chyba krwii tez. Szkoda ze nie mam lika chetnie bym to sprawdzil.
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 01 30, 10:11:41 »
Wlasnie sprawdzalem ten doskok i lik teraz ma + 100 do uciekania
10 Kratek rel Pora w Biegu co 60 sekund??
nawet lucznik juz go nie pocisnie bo lika teraz sie zgubi w przeciagu 60 sekund
mag stojacy z corpem na palcu juz mu nic nie da bo lik sie teleportuje na maga zanim wyczaruje an ex pora lik daje 2 hity 3 hit w moim przypadku jest juz zgonem od lika.   chodze w demonach czasem ognik
zeby zrobic doskok lik potrzebuje 5 wilczej jagody i 10 staminy??

Jak sprawdzałeś, jeżeli jest podane info:

Zmiennokształtność:
Nowa umiejętność .spec doskok – Bestia wykonuje silny skok w dowolne wybrane przez siebie miejsce lub cel. Miejsce to musi być widoczne dla Zmiennokształtnego.
- Nie może być używany jednocześnie z Zasklepieniem Ran
- Składniki: 5 Wilczych Jagód, 20 staminy
- Ograniczenie czasowe: 1 minuta.
Tin

Offline dave

« Odpowiedź #3 dnia: 2012 01 30, 10:48:23 »
Czy 2 graczy wykunując dwa doskoki z hitem ma modyfikacje jak 2 magow castujacych corpa ? Czy to są poprostu dwa pełne hity + ewentualna truta, czyli takie czary w biegu z dmg pod 40hp każdy?

Czy ktoś pomyślał co ta zmiana zrobiła z tradycyjnym kombem: paral + butla + corp + hit woja? Po staremu to od atakującego wilka i maga na kombie sie nie padało bo zostawalo troche hp.
Teraz po kombie mozna dolożyć doskok uciekającemu (de facto broń 10-polową na rządanie) co daje po kombie dodatkowy hit.

Nie wiem czemu dopakowujecie klase która była dobrze ustawiona i dało rade z nią walczyć. Jedynym problemem było szybkie leczenie lika, ale dało się to przeżyć i było ok, wkoncu to klasa grajaca nocą i powinna być silniejsza od reszty klas w nocy. Jednak teraz może być już trochę za ciężko.
« Ostatnia zmiana: 2012 01 30, 10:52:14 wysłana przez dave »

Offline GOB

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 01 30, 10:56:10 »
a czemu nikt nie beczy o zabranie likowi broni dwupolowej... jest dopakowanie, jest i oslabienie a jednopolowka ciezko kogos dobic
bleeee

Offline Svennson

« Odpowiedź #5 dnia: 2012 01 30, 11:00:20 »
Nie beczy bo liki maja to gleboko w dupie jako ze chodza only pvm :)

Szczerze mowiac podchodzicie do tego zbyt emocjonalnie, rownoczesnie biorac pod uwage swoje ogromne zdolnosci oraz doswiadczenie pvp. Powinniscie moc sobie powalczyc na tych waszych spontanicznie ustalanych mass pvp, wtedy bedziecie mogli wysuwac jakiekolwiek wnioski. Narazie przypomina mi to jek dzieciaka ktoremu ktos zabral swoje grabki, a ten jeczy bo nie ma grabek...
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Offline dave

« Odpowiedź #6 dnia: 2012 01 30, 11:01:27 »
GOB moze nie grasz pvp dlatego nie rozumiesz pewnych rzeczy.

Na kombie bron jednopolowa czy dwupolowa to na jedno wychodzi, ale po kombie kiedy koleś ucieka to chyba latwiej mu uciec przed dwupolowa niż przed doskokiem (czyli bronia de facto na 10 pól). Ważna jest możliwość skorzystania z tego w odpowiednim momencie na zawołanie.

Mniejszym przegięciem niż teraz by było dać likowi spowrotem bron dwupolową i magowski piorun w biegu z zerowym czasem castu i o maco maga z 65 inta. Łatwiej by było przeżyc w walce z takim.
« Ostatnia zmiana: 2012 01 30, 11:24:04 wysłana przez dave »

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #7 dnia: 2012 01 30, 11:03:10 »
IMHO jest tu troche za duzo przesady. Po pierwsze lik dostanie raz na minute mozliwosc albo dobicia kogos na combie, albo uciekniecia po combie, albo jeszcze cos innego, ale nie wszystkie trzy mozliwosci naraz, bo delay na to nie pozwoli.

Dobijanie? Spoko, nie widze powodu do niepokoju. O ile spec bedzie mial normalnie naliczana trafialnosc, dobijanie woja nie musi byc wcale takie latwe.

Uwazam, ze spec rekompensuje ekipom pvp klase lucznika, ktory jednak w przeciwienstwie do lika pada na 2 (rzadziej na 3) hity od samego woja.

Do tego istnieja rowniez magowie ze strzalkami, ktorzy tez zle nie maja...

I jeszcze jedno: jesli faktycznie jest to przekoxane, to sprawdzimy ile likow obecnie bedzie gralo aktywnie pvp. To najlepszy wyznacznik przydatnosci klasy, chociaz nie zawsze, bo zwykle ludzie wola wybrac latwiejsze/wygodniejsze/pozornie silniejsze klasy.
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline Ger

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 01 30, 11:36:08 »
ja nie mam lika, troche gralem behemotem

po 1 zmiana zostala wprowadzona, poniewaz chaos ktory chce wrocic, jeszcze przed powrotem zaplakal 2h u lika
Tin, jako ze jest rozsadnym czlowiekiem i wiedzial ze lik wcale nie jest przegiety musial cos dac za zabranie 2h
Nie wiem czemu Tin ulegl naciskom, bo zawsze myslalem ze jest bardzo nieugiety
Moim zdanie powinno wrocic 2h dla lika a ten spec zabrac

Online Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 01 30, 11:39:20 »
Po krotkich testach to nie jest dave wcale takie rozowe jak sie maluje.
Przeciwnik widzi kiedy doskok leci i ma czas zareagowac. Z tego co widze last targetem skakac sie nie da wiec jak zacznie ktos zakrecac miedzy drzewami to moze byc bardzo ciezko wykonac dobry doskok w pelnym biegu.

Nie testowalem w praktyce, nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Offline Dusiek

• Gracze DM
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 01 30, 11:57:13 »
Ja Was ludzie/elfy/wilki inne takie nie rozumiem.

Jak można coś oceniać od razu po wprowadzeniu?
Dajcie se tydzien-dwa wytrwania i po-testowania tego w praktyce, w lesie, w mass pvp czy co tam innego biegacie.

Offline Pollack

• Gracze DM
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 01 30, 12:10:26 »
Co Ty - oni juz wszystko wiedza..;) A najzabawniejszy tekst to ten o starym chaosie..:)

Mnie sie nie podoba tylko pewna droga - wilka zaczyna mi przypominac coraz bardziej skryto. Tylko ze nie ma jego wad..:)

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 01 30, 12:20:24 »
ja nie mam lika, troche gralem behemotem

po 1 zmiana zostala wprowadzona, poniewaz chaos ktory chce wrocic, jeszcze przed powrotem zaplakal 2h u lika
Tin, jako ze jest rozsadnym czlowiekiem i wiedzial ze lik wcale nie jest przegiety musial cos dac za zabranie 2h
Nie wiem czemu Tin ulegl naciskom, bo zawsze myslalem ze jest bardzo nieugiety
Moim zdanie powinno wrocic 2h dla lika a ten spec zabrac

niedawno był płacz żeby 2h zabrać, bo liki za bardzo rozrabiają na mass pvp

zdecydujcie się ludzie  ::) :o

Offline Agrival

« Odpowiedź #13 dnia: 2012 01 30, 13:43:14 »
Czy jest to po prostu rel por możliwy do rzucania w pełnym biegu?

Wilkołak i przed zmianą był bardzo trudną do zabicia klasą. Czy rel por w biegu nie sprawia, że dogonienie go będzie praktycznie niemożliwe? Od razu na początku ucieczki daje skok przed siebie zyskując przewagę odległości, po minucie jeszcze raz skacze zyskując jeszcze większy dystans i szukaj wiatru w polu.
Podobnie w sytuacji ucieczki przed wilkołakiem,  wydaje się skazana na porażkę.
Nie wiem czy to nie daje wilkołakowi przegiętych możliwości względem innych klas.

A jeśli to nie jest tak kolorowo, to może ktoś napisze czemu nie, jak to działa?

Offline GOB

• Gracze DM
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 01 30, 13:54:14 »
Mi tez sie zdaje ze to nie bedzie takie rozowe jak sie zdaje. cast 3sec, kazdy to widzi. do ucieczki jest pro bo skok, hida, zakradanie i go ma nawet wykrywacz z trapa ciezko znalezc,  a jak ktos pisal ze nie da sie last target to do ataku marnie bedzie sie sprawdzac.

a tak poza tym to taki placz juz jakby bog wie ile luda od tego padlo, jak narazie to widze behy biegajace z tekstem daj wilcza, wiec malo kto to testowal tak naprawde
bleeee