Autor Wątek: Dla kogo są tajniki?  (Przeczytany 573 razy)

Offline nico

• Gracze DM
Dla kogo są tajniki?
« dnia: 2012 02 04, 13:02:41 »
Dla kogo są tajniki np do krawca?
Tyle czasu o nie się staramy i lipa.
One chyba miały urozmaicić krawca i inne skile i zachęcić aby nie skakać między nimi.
Znam wielu krawców i większość z nich nawet jednego tajnika nie posiada a to przecież tylko zmiana grafiki.
Sami też wiele mobów klepiemy i na razie żadnego tajnika a one nie zostały wczoraj wprowadzone.
I nie chodzi o złoto, że aż takie drogie a o to, że praktycznie niedostępne.

Chyba czas na zweryfikowanie lootu tajników.
Koniec świata przełożony z przyczyn technicznych...

Offline BeLikeBird

• Gracze DM
Odp: Dla kogo są tajniki?
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 02 04, 13:08:00 »
Ale chyba o to chodzi żeby nie każdy je miał  ???
Niektóre krawce mają, znaczy że czasem wypada.

Raz znajdziesz i masz do końca życia, albo aż zapomnisz zawód.

Offline nico

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 02 04, 13:10:31 »
Tajniki miały zachęcać aby zostawać przy skilu a obecnie po tylu latach i tak czas zgrzybić krawca bo i tak daje skore i kości do przeszycia temu co ma tajniki to po co trzymać skila?

Offline Zywol

« Odpowiedź #3 dnia: 2012 02 04, 13:16:33 »
jestem tego samego zdania co nico. na dm  jest tyle złota że spokojnie każdego stać na tajniki których nie ma. pomijając fakt ze są ekipy które kosza cały czas mocne mobki, widać to po ilości pojawiających się magików +19 i +20, to tajników jak nie było tak nie ma.
mam pytanie, odrębny mob ma tylko i wyłącznie % szansy na drop tajników, czy każdy mobek od jakiegoś progu siły je osiada?
wiem ze ten mob z tajemniczego zwoju dropi tajniki, ale tylko on jeden?

nie stać cie to nie kupisz, jest wielu ludzi na dm c maja złota[stafu] tyle, iż na takie urozmaicenie wydali by troszkę ale nie maja szansy :D

osobiście podoba mi się inność na dm, a jak każdy wie z tajników idzie więcej surowca, wiec tak czy inaczej nie każdy się na to zdecyduje z powodów ekonomicznych.
« Ostatnia zmiana: 2012 02 04, 13:31:24 wysłana przez Zywol »
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Offline growin

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 02 04, 13:20:55 »
A moim zdaniem jest dobrze.
Właśnie dzięki temu, że tajników nie ma, to co pisze Zywol nie jest prawdą.
Nie każdego stać, bo przez to, że jest ich tak mało, teoretyczna cena sprzedaży będzie baaardzo wysoka.

Wyjątkowe przedmioty nie są niczym wyjątkowym. Natomiast dzięki tajnikom, przynajmniej niektórzy z krawców są wyjątkowi;]

Offline nico

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2012 02 04, 13:25:51 »
growin naucz się czytać ze zrozumieniem.

Nam nie chodzi o wysoką cenę a o niedostępność.

z 2giej strony osoby co przychodzą do krawca to szukają tylko tych z tajnikami i co z tego że mam 100 krawca od lat i magiki i wielu znajomych z dużych pvm skoro nie można dostać tajników ?

Tajniki nie wprowadziły urozmaicenie a ograniczyły krawcom prace i chęć do skila.

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #6 dnia: 2012 02 04, 13:49:34 »
No tajniki sa tak rzadkie ze nie sa na sprzedaz a raczej dla znajomego krawca.
Nie orientuje sie w temacie na tyle, by znac, jakie sa wszystkie tajniki, do krawca.

Jezeli faktycznie rezygnuja ludzie z uslug krawca bez tajnikow, to powinno sie to zmienic,
Aczkolwiek ten tajnik demoniej zbroi wyglada jak pidżama wiec jezeli o niego to cale halo to bym odpuscil.
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2012 02 04, 14:43:27 »
trudna sprawa z tymi tajnikami, z jednej strony niektóre naprawde rzadko wypadają, z drugiej strony jesli ebda czesciej, to nie będa nic warte.
mysle ze osobny mobek tylko do tajnikow to by byla fajna sprawa :) ale warunek jeden, nie miałby ŻANEGO innego lootu.

Offline Robinton

• Gracze DM
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 02 04, 14:58:30 »
Dla mnie jest ok. Tajniki się nie pojawiają bo mało osób wykazuje chęci do chodzenia na mocne mobki.

Offline mae

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 02 04, 15:10:06 »
Drop tajnikow jest dobrze ustawiony i sprawiedliwie wysrodkowany. Szansa jest ustawiona tak, by byla realna, a mobki sa takie, by kazda grupka graczy, ktora pokoxala odpowiednie skille, byla w stanie je zabic.

Jesli komus nie chce sie tracic czasu i dowiadywac sie od ludzi, co z czego dropi, proponuje robic mapki demona. Jesli zrobi sie mapek odpowiednio duzo, na pewno krawiec czy kowal odpowiednie tajniki tam dla siebie znajdzie.
Sam juz kiedys wydropilem z tych map tajniki dla kowala i krawca, a do rekordzistwo chyba nie naleze.
Problem jest zawsze jakies 40cm od monitora.

Offline arab

• Gracze DM
  • Zakamuflowany Niemiec
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 02 04, 15:11:21 »
Jest dobrze, jak dla mnie moglo by tego wypadac jeszcze mniej :) Wtedy jeden kowal, jeden krawiec z tajnikami i To jest gość!. Takiej osoby powinno się szukać. Myślę, że jeżeli miały by wypadać dużo częściej to.. po co w ogóle tajniki - wprowadźmy te grafiki jako standard. Może i się nie znam, ale dla mnie tajnik oznacza coś wyjątkowego, coś czego nie posiada każdy krawiec/kowal/alchemik tylko szczęśliwcy. 

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 02 04, 15:39:46 »
Ja tez bylem swiadkiem wypadniecia z map demona 2 albo 3 tajnikow - 2x dla krawca, raz dla kowala.

Mapy demona bardzo wymagajace nie sa, takze nie przesadzajmy, lenie z was i tyle  :-*
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline Rey

• Gracze DM
  • Zacny Naven`yer
    • http://reynevan.ovh.org
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 02 04, 17:01:19 »
Ale tu chodzi oto, ze sa ludzie od pvm i sa ludzie co chca od nich odkupic.
Nie kazdy rzemielsnik nadaje sie na pvm prawda?
Wyjatkowosc fajna sprawa, pytalem jak sie ma do tego sprzedaz, czyli paradoksalna sytuacja gdy krawiec kupuje od innego krawca. :D

Jakie to sa wlasciwie tajniki krawieckie?
licho: "cieszę się ze są i marudy, gdyby nikt nie marudził martwilibyśmy się że coś zrobiliśmy źle" ;]

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

mirqxx: "a już myślałem, że nic głupszego nie będzie a tu proszę"

Offline Rafal

• Gracze DM
« Odpowiedź #13 dnia: 2012 02 04, 18:14:40 »
Osobiscie widzialem na aukcji tajniki do krawca za baaardzo duza sumke. Jestem za tym aby nadal byly rzadkoscia:)
Memento Mori
http://www.youtube.com/watch?v=-g42R_nZO-o
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZssiwkN86u0

Offline Bazyli

• Gracze DM
  • Cove
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 02 04, 18:21:13 »
tez uwazam ze drop tajnikow jest dobrze ustawiony
Quot capita, tot sensus...

Kanal miasta: #cove-dm