Autor Wątek: Okazja na podniesienie online  (Przeczytany 1278 razy)

Offline dave

Okazja na podniesienie online
« dnia: 2012 02 06, 11:27:47 »
Tydzień temu popularny, konkurencyjny shard Clair's Lair przestał działać. Obecnie ktoś tam nowy próbuje jeszcze go wyciągnąć nad powierzchnie, ale już widać, że się raczej nie uda.

Dla nas to okazja żeby podziałać w kwestii pozyskania nowych graczy, którzy znają ultime i nie zniechęcą się przy instalacji jak to ma miejsce w przypadku 80% nowych.

To jedyna okazja żeby użyczyć graczom CL naszej piaskownicy z pożytkiem dla nas tj większy online.

Jedyne co trzeba zrobić to opracować zasady przeniesienia ich postaci w świat naszego shardu, chodzi mi o stworzenie im na DM podobnych postaci z podobnymi skilami i względnie podobnymi statami dopasowanymi do naszego shardu.

Trzeba tylko pomyśleć nad stworzeniem czegoś w rodzaju komisji weryfikacyjnej osób które grały na CL albo znają to środowisko, tak żeby nie było przekrętów. To trudny problem, ale na pewno do rozwiązania.

Argumenty typu "psa ogrodnika": żeby skoxali sobie postacie od nowa bo ja też koxałem, są "strzelaniem w kolano". Taki nowy /stary gracz uo który dostałby max po 70 stata nam nie zaszkodzi, a napewno pomoże - dołączy do jakiejś grupy rpg, pvm, pvp, a to oznacza że bedzię wiecej pixeli do grabienia, erpegowania, i tak dalej.

Następna taka szansa się raczej nie powtórzy, albo DM się bedzie wzmacniał i korzystał z okazji rynkowych albo będzie szedl w  podobnym kierunku co ten niegdyś czołowy shard CL. To już zależy od adminów.

Offline ubee

• Gracze DM
Odp: Okazja na podniesienie online
« Odpowiedź #1 dnia: 2012 02 06, 11:48:13 »
Ja tym mysle ze to jest dobry pomysl zeby przeniesc postacie ludzi na nasz serwer o stuf nie problem ;)

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #2 dnia: 2012 02 06, 11:59:45 »
jak zamierzacie zweryfikowac ze osoba ktora sie zglosi (nawet ze screenem) to naprawde wlasciciel konta?

no i "po 70" to chyba nieco za duzo, niektórzy ludzie grajacy pare lat na Dm nie maja tyle. nie dawajmy za darmo "przecietnego wojownika 8/8" ;)

Offline kwiatek

• Gracze DM
« Odpowiedź #3 dnia: 2012 02 06, 12:08:07 »
ja myślę, że jakby dopuścić takie przeniesienie, to tylko z odpowiednim zmniejszeniem statów tych postaci, na clr jest bardzo szybki kox, także staty po 100 to tam norma

Online zethaiks

• Gracze DM
« Odpowiedź #4 dnia: 2012 02 06, 12:09:27 »
ewentualnie moze ktos zna kogos z ekipy tego serwera - by potwierdzal mniej wiecej wlasciciela konto dane lub staty... ale sadze ze 70/70 to za duzo. Wielu ktorych znam tutaj graja troche i nie maja tyle ;)
ale sadze ze 65/65 - jest ok (60 robi sie w kilka dni) 5 bonusu za przeniesienie. kolejne 5 niech koxaja.
Skille dac na 100 jezeli takie maja. po potwierdzeniu przez gm'a z serwera lub wierzytelnego screena.
Pomysl jak najbardziej ZA

Offline arab

• Gracze DM
  • Zakamuflowany Niemiec
« Odpowiedź #5 dnia: 2012 02 06, 12:20:32 »
Pewnie, że za. Tylko tak jak napisano wyżej, wszystko odpowiednio zmniejszyć, aby nie pojawiły się postacie z 8/8 ot tak :) Odpowiednio zmodyfikować i niech dołączą!

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #6 dnia: 2012 02 06, 12:26:09 »
to ja też chce konto z 65/65 ;]
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline arab

• Gracze DM
  • Zakamuflowany Niemiec
« Odpowiedź #7 dnia: 2012 02 06, 12:29:22 »
to ja też chce konto z 65/65 ;]
I właśnie takiego czegoś się spodziewałem, Lindi powiedz mi dlaczego mieli byśmy z takiej okazji nie skorzystać skoro jest jakaś szansa? Skoro ktoś grał na tym CL x lat i zbudował postać dajmy na to odpowiadającą na DM 8/8 to dlaczego po ew. przeniesieniu miałby nie mieć tych 65/65?  Niedawno płakaliście, że małe online macie :)

Offline Lindi

• Gracze DM
  • Nitrogliceryna
« Odpowiedź #8 dnia: 2012 02 06, 12:32:28 »
Następnym razem dam znaczniki [żart] [/żart] specjalnie dla Ciebie ;*

Jak będą dokładne dane od dawnej ekipy to niech i 100/100 mają. Ale nie za screena. Mogę zrobić sobie takiego co będę miała 300/300 ;)

A i "płakaliście" to się kogo niby tyczy? Ja jestem w liczbie pojedynczej na razie.
"koń amazonki fabularnie jest tak z nią zżyty że w gdy ona pada to jemu pęka serce z żalu."  :D

Offline Karcharot

• Gracze DM
« Odpowiedź #9 dnia: 2012 02 06, 12:35:25 »
i ze skilami tez bym był ostrożny, nie wiem np jak u nich wygladal kox tamera lub innych skilli powszechnie uważanych u nas za upierdliwe (np res, zatruwanie?)

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Ten od Buccaneer's Den
« Odpowiedź #10 dnia: 2012 02 06, 12:42:18 »
Mam lepszy pomysł. Dać na głównej stronie DM jako news gigantyczny napis:

SKOKSAJ SIĘ U NAS W NIECAŁE 2 MIESIĄCE*

*Średni czas wyćwiczenia postaci na serwerze DM2.
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline spot

• Gracze DM
  • Kelzak
« Odpowiedź #11 dnia: 2012 02 06, 12:47:27 »
Zrobic czasowy event gainy x2-3 do 6/6/6 (no maksymalnie powiedzmy do 65/65/65). Jesli beda zainteresowani naszym serverem, to skoxaja. Jezeli nie, to po co ciagnac kogos na sile?

Skille oczywiscie standardowo, jak u mlodej postaci.

Zadnego przenoszenia sprzetu.

Zadnego przenoszenia ras.
Keep trollin' trollin' trollin' trollin'!

"Whitney Phillips, a PhD student at the University of Oregon, studied trolls for her doctorate. She says they are mostly men in their 20s and early 30s, usually college-educated and intelligent."

Offline Ropuch

• Gracze DM
  • *wystawia sygnet*
« Odpowiedź #12 dnia: 2012 02 06, 12:52:12 »
Czekajcie czekajcie. A skąd wiecie, że na tym CL grają sami fajni gracze? A jak zlecą się same nieklimatyczne lole? I co, dostaną na dzien dobry 8x 8x? No bez przesady.

6x 6x to max. I tak na DM koxa się w miarę szybko, ale trzeba też sprawdzić tych nowych graczy. Jeśli będą mówili do bankiera skrzynia... i ograniczali swój dialog do party to paszoł won...

Przenoszą postacie: Dostają garść golda na wstępie i 6x 6x. That`s all. Zero stuffu i ras. To wszystko muszą wyerpegować tutaj.

Offline zxc

• Gracze DM
    • Portfolio
« Odpowiedź #13 dnia: 2012 02 06, 12:56:29 »
ze chca to przyjdą, nie to nie O.o
propozycja żeby im dawać stat czy skill czy to całe przenoszenie postaci to durnota,
jak oni dostana postać 6/6 to ja chce 8/8 ?  ???

Offline sillence

• Gracze DM
  • Hallelujah!
« Odpowiedź #14 dnia: 2012 02 06, 12:57:25 »
jakos nie bardzo mi sie to widzi