Autor Wątek: World of Warcraft  (Przeczytany 109697 razy)

Mendoza

• Gość
World of Warcraft
« dnia: 2007 04 11, 12:27:45 »
Chcialbym w tym temacie stworzyc liste osob grajacych w WoWa na poszczegolnych realmach. Zawsze kto bedzie zaczynal grac w WoWa bedzie wiedzial gdzie pojsc zeby spotkac znajomych z DMa. Jak ktos ma informacje gdzie jeszcze graja DeMowicze to niech napisze a uzupelnie posta.

:arrow:Deathwing:

Horde:
-Mendoza
-Tom
-Kruk
-Mackos(nie wiem jaki dokladnie nick mial na DM)

:arrow:Talnivar:
Horde:
-Vip
-Dobi

:arrow:Doomhammer:

Alliance
-Aruvin
-Pollack
-Vorster
-Oblivion
-Marvel
-sheban
-tekbart
-Savek
-ult
-Petrix
-Kap
-Dejwyth
-Alvor
-Verm
-^Lil^^ [okazjonalnie]
-Gerpir
Nasza Gildia

:arrow:Lightning's Blade:
Horde:
-vodo

:arrow:Quel Thalas:
Alliance
-cQ

:arrow:Burning Legion:
Horde:
-Trzcinka
-DzikiHL
-Mashad
-Ish
-Gryzelda
-cieniu
-Vicero

Alliance
-Diacon

:arrow:Ravencrest
Alliance
-Fs
-Ajaman
-rozki
-ruth
-Xarion
-MAster
-Funnyjoe
-Caram
-semek

:arrow:The Venture Co
Horde:
-Gerpir
-Farax
-Shaft
-Alderon

:arrow:Lightbringer
Horde:
-Kaworu

:arrow:The Maelstorm
Alliance
-Lowell
-Virxus
-Merlin Montaron

:arrow:Bronzbeard
Alliance
-Ehain
-Areis
-Natasha
-Keyra
-Mestof

:arrow:Grim Batol
Alliance
-Aelhon
-Xynd

:arrow:Moonglade
Alliance
-Xynd

:arrow: polski free shard RH:
-Sztyvny
-Jablo
-Thiass
-Pietruch (Nimanaur)
-Shibby
-Miki
-Rexio

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Kasztelan Buccaneer's Den
Odp: World of Warcraft
« Odpowiedź #2431 dnia: 2010 07 24, 10:30:42 »
W razie czego, to forum nie jest najlepszym miejscem do pytania czy możemy sie zalogować. Najlepszym miejscem są fora wow-europe.com. Jeśli są problemy z zalogowaniem to na 100% na forum danego serwera oraz na forum technical issues pojawia się topic lub ich sztuk kilka.

Co do WoWa, po mału zaczyna się stagnacja. Weszło Ruby Sanctum, 2 tygodnie i już zabite u nas na heroicu. Każdy rajd robi się w sumie tego samego dnia. ICC 25 hero zajmuje około 2-3h, Halion to może jeden dzień. W międzyczasie ToC czy yoggsaron.
Zostało nam może pół roku oczekiwania na dodatek i zabawa zaczyna się od nowa. Podejrzewam że Blizzard coś jeszcze wprowadzi w międzyczasie bo ludzi zacznie ubywać. Na pewno będzie pre-patch do cataclysmu w którym już pewne nowości wejdą... ale to jeszcze ze 4 miesiące farmy
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Pacia

« Odpowiedź #2432 dnia: 2010 07 25, 13:10:27 »
fajowo dziki właśnie załamałeś mnie tymi danymi waszego raidowania :/
życie jednak utrudnia takie nolifowanie ;P
i chyba czas poszukać nowej roboty (dla godzin raidowych ;P), aby uwolnić się od nooów gdzie potrafią być wipy na normalach... :/

Offline Accolade

« Odpowiedź #2433 dnia: 2010 07 26, 13:17:26 »
Do dodatku w Wowie nic już tam ciekawego się nie będzie działo. Nie polecam powrotu :)
Sam skończyłem jakiś miesiąc temu osiągając wszystko co było możliwe w WotLK.

Klimat UO na serwerze DM >>>>> te same raidy co tydzień :)

Offline Pacia

« Odpowiedź #2434 dnia: 2010 07 26, 17:06:27 »
Accolade masz racje wow to dno jakim się juz np przejadłem...
piata 80 w drodze dwie poniżej 70, postac do 80 leveluje sie w 5 dni online, raidy ciągle takie same icc 25 i nic wiecej, bg? jakie bg po 15min czekać na łaskawe bg k#$@@?
areny... aktualnie każdy chyba ma 2200 rating wiec to norma...
znane z dm slowo "balans" ;D w wowie nie istnieje! aktualnie blizz dodaje stamine bo resilience juz nie wyrabia mimo ze sie ma 1400 resilience to ciągle znajdzie sie kox pve który zrobi combo i zmiażdży arena mastera...

achivmenty? jak to kolega powiedział "zbierają je cioty komputerowe" ja sie z tym zgadzam po części ale tez nie mowie ze ma racje... bo ja lubię zrobić cos co jest trudne ale co z tego jak tych trudnych rzeczy jest tyle ze raczej ludzi interesuje smok z uldu czy icc niz kolejny achiv za pierdniecie przed ryjem demon,a który musi akurat mieć otwarta gębę... eh boring...

ta gra juz nie dzieli na ludzi wyjatkowych skillowych tylko na tych z gs`em i tych bez , tych z mountem z hc LK i tych znanych z kanalu /2 czyli trade popularnie znanymi maskotkami serwera...

fajnie sie gralo przez ostatnie 5 lat a nawet ponad ale ta gra to juz nie to samo co dawniej...

nawiązując do ultimy gdzie jest klimat to się zgodzę ze on jest ale sama gra już dawno umarła, pograłem parę godzin.... ludzi ciągnąc za język to nie klimat... pusty swiat temu nie pomaga, ircowe gierki tez nie ... co do samej gry to raczej dawno powinien silnik ewoluować np zeby savy nie trwały po 60sekund jak to czasem bywa! wiem ze to prywatny serwer i dzieki bogu bo na polskiej scenie juz dawno ta gra by umarła bo kto chciałby płacić za grę która stacza się jak warcraft... może tego nie widać dla nowych ale ja to wiem i chyba nie tylko ja ta gra jest robiona pod ilosć a nie na jakość...

wow też miał klimat szczególnie forsaken dla mnie to klimat + fajne osoby z którymi bawiłem się nie tylko raidując, dziś tylko zostało to co napisałem na początku, dziekuję bardzo kolesią za zniszczenie wowa wraz z wynalezieniem addonow dla dzieciakow jakim byl avr a aktualnie jego nastepcy sie juz ukazuja... dziekuje za addon zliczajacy gearscore, ktory jest dzis wyznacznikiem byc albo nie byc nie znaczy nie/ogarniac

w zasadzie to od czasow zakonczenia mojej gry na dm a wstapieniu do wowa szukam czegos co mnie wchlonie jak klimat uo + grywalnosc wowa...

zostaje czekac na ten dodatek... ktory ma nawrocic do poczatku.. ale jak slysze ze wow ma byc za darmo w przyszlosci to mysle sobie ile jeszcze bedzie badziejstwa wprowadzonego zeby wiecej ludzi wtopic w ta przykra gre jaka jest aktualnie....

to tyle ;P wlasnie przegralem wsg na ktore czekalem 24 min a gralem 16min :[

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #2435 dnia: 2010 07 26, 18:21:42 »
Sprzedaj konto, zostaw, podpal, skasuj. Świat gier ani świat realny nie kończy się na wowie. Z tego co się orientuje, Twoje konto pacia będzie dużo kosztowało - skończ ze schematami i ubolewaniami nad wszystkim i pozbądź się postaci. Kup sobie za to coś fajnego, ja nigdy nie mam problemów z wydaniem kasy na coś fajnego ; D. Aj gwarant You, że po pół roku jak nie krócej zatęsknisz i zaczniesz grać od nowa z dawnym zapałem. Do tego będzie już pewnie wtedy cataclysm. To że zakładasz nowe postacie to nic nie znaczy; bo masz i kase żeby je ubrać w trymigach i ziomali do pomocy we wszystkim, żaden wyczyn i żadne emocje. Ubierałem w ten sposób kilkanaście postaci i nigdy mnie to nie cieszyło tak jak ubieranie pierwszej postaci na koncie. Aktualnie mam kupionego wowa po raz enty, bo jak dochodzę do etapu roślinki do robienia HMów to zaczyna się sesja czy coś - zawsze pretekst do sprzedania konta za większą sumkę. Tylko raz w życiu byłem w hardkorowej raidującej gildi TOP X na servie i do tego faktycznie trzeba mieć masę czasu i pozbyć się "trochę" życia. Dlatego sprzedawanie konta nie wiąże się dla mnie z utratą ludzi znanych od 101390 lat czy tam gildi w której osiąga się sukcesy. Może to i żałosne ale należy pamiętać, że wow to nie ultima gdzie każdy, każdego zna i przeżywa rozstania i inne akcje tego typu akcje. W wowie jest się jednym z (12mln?) graczy i jedynymi osobami, których można żałować przy np. sprzedawaniu konta są znajomi z gildi czy inna garstka ludzi większa lub mniejsza, z która udało się nawiąząć stosunki nie kończące się na "Hi, wanna join raid?!". W zamian za to nie pamiętam żebym się skarżył na to jaki to wow jest nudny, zły, smutny a gram od bety a na mojej półce nadal stoją pierwsze retailowe pudełeczka wowa sprowadzane z za granicy w czasach kiedy w polsce na półkach go brakowało po 1 dniu od wejścia na rynek. Dla zapaleńców hordowskich/alianckich polecam też pomimo swoich uprzedzeń zmienić frakcję. Całe życie niby grałem aliantami a teraz dla odmiany gram na innym servie w hordzie i jest mi z tym bardo dobrze. A co najlepsze - to questy chociaż trochę się różnią od tych, które przerabiało się w kółko.
Lubieu grać w gry <3

Offline Pacia

« Odpowiedź #2436 dnia: 2010 07 26, 19:15:10 »
Espen :* ( bez podtekstów )
dziękuje za słowa uznania... mam znowu  załamkę i chyba dlatego musiałem gdzieś to napisać :/
w zasadzie to to forum jest od początku mojej przygody z mmo no i chyba jedyne aktywne gdzie coś od czasu skrobne... a na pewno są tu ludzie, którzy pomagają a to mało spotykana rzecz w dobie gier gdzie chodzi o rywalizację i docinki...

świat realny jeśli chodzi o ten zwyczajny to raczej mnie nie interesuje - zbyt mało ludzi na poziomie a przynajmniej rozumiejących moje wymagania pozatym ostatnio co by nie zrobić kończyło się imprezką z alkiem :|
ucieczka do swiata realnego do gry? tylko mmo... dlaczego? jakoś się przyzwyczaiłem do mikrofonu i nocnych pogawędek bez zobowiązań oraz do dobrej zabawy bez potrzaskanej mordy ;P

Moje konto/a jak dla mnie są bezcenne wolę aby GM skasował jak ktoś je kupił co i tak odbiło by mi się na psychice :(
Kupić coś fajnego... nad samochodem myślę ;P kiedyś miałem ale służył tylko do wyrabiania się na raidy z progresową gildia a tak poza tym rdzewiało...
Może teraz będzie inaczej... któż to wie... oby dodatek nie wyszedł zaraz jak dostanę kierownicę w swe łapki ;P
Aliant... zawsze mówiłem Neva...eva...ONLY For The Horde ;P kiedyś jednak pograłem do 34 lvl magiem... inne questy inne miejsca fajni ludzie bo inny serwer no pewnie dlatego ze ludzie z dm...
Ubieranie levelowanie to nie to samo co main... dlatego się nazywa main... a reszta to juz rutyna HM,honor i voa...

Espen chyba wiem czego brakuje mi w tej grze czyli wowie... ludzi do gry, szczerych ludzi z którymi kiedyś mógłbym się napić ;)
Takich ludzi poznałem przez ultimę i to bez irca, którego to nigdy nie lubiłem :P
Jak na razie to ciągle siedzę na bl`u gdzie ludzie liczą się tysiącach, Polacy to już normalność to jak ludzie na ulicy coś tam mamroczący pod nosem...
no i w wowi, prawda to nie małe grono tylko cała społeczność różnych bezimiennych graczy, o których nawet nie będziemy pamiętać...

wracając do wątku o wowie... czy na innych serwerach/bg grupach tez macie kolejki do bg po 15 min?
czy to tylko wina w naszej zacofanej Bloodlust grupie ?
rozważam przeniesienie postaci jeśli gdzieś nie ma kolejek...

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #2437 dnia: 2010 07 26, 19:52:39 »
Na Argent Dawn ta sama battlegrupa więc raczej to samo =<
Lubieu grać w gry <3

Offline Pacia

« Odpowiedź #2438 dnia: 2010 07 26, 21:21:37 »
chyba jednak nasza battlegrupa jest w wielkim zadz#e ;P

Battlegrupy:
Reconing - postac 67 lvl 3-10 min bg
Blackout - 50 lvl - 4-8 min bg
               28 lvl - 2-7 min
Burning Legion - postacie na 80 do od 5 - 18 min
                      - ponizej 80 nieokreslony lub do 30 min

Offline krewetek

« Odpowiedź #2439 dnia: 2010 07 27, 08:24:36 »
Hellfire (bg Vindication) 1-5m (z reguly nie wiecej niz 2m)

Offline Alkus

• Gracze DM
« Odpowiedź #2440 dnia: 2010 07 27, 18:52:11 »
Ja wiem powiem, ze mnie ogolnie do wowa strasznie ciagnie. Jedyna rzecz jest taka, ze to jest na prawde czasozerna kobyla - i nie wierze nikomu, kto mowi mi, ze wystarczy raz na wieczor/weekend wejsc na jakis raid i wszystko generalnie wspaniale sie uklada. Gowno prawda, bo raid trzeba uzbierac (bylem w kilku gildiach swego czasu i prawda jest, ze nawet te najbardziej ogarniete mialy chociazby i 30 minut spoznienia). Gdybym chcial grac, musialbym zerwac z dziewczyna i poswiecac te 3 godzinki dziennie, zeby to wszystko ogarnac. Najgorsze jednak jest to, ze wow daje Ci niesamowite, zludne uczucie osiagania czegos waznego. Sam pamietam, jak caly rok gralem i bylem wielce zafascynowany calym systemem, rozbudowaniem etc., ale potem zupelnie mi juz odbilo i wiem, ze w zadnym wybadku wow nie jest dla mnie rozrywka, nawet nie uzaleznieniem, ale jakas spoleczna koniecznoscia.
Oczywiscie, moze sie wydac, ze to troche demonizacja calej zabawy, po prostu wiem, ze wow w zadnym wypadku nie jest dla mnie. Wlasnie dlatego, ze bycie jednym z kilkunastu mln graczy mnie po prostu odrzuca - wyscig szczurow jest nieunikniony. I ilu wowowcow znam 'prywatnie', tak kazdy wlasnie tak do tego podchodzi.
Ale dalej, caly czas jakis jest taki.. zal, ze tak daleko rozwinalem postac, a ona teraz sie kurzy. I wiem, ze to jeszcze troche bedzie, choc juz rok minal ;) ale nie mam ochoty wracac.

Co do porownania UO do WoWa. Kiedys myslalem o perfekcyjnym MMORPG z chlopakami z Game Designu na moin uniwersytecie Teesside. Mniej-wiecej koncepcje opisac mozna w slowach symbiozy UO z WoWem. Oskryptowanie WoWa w kwestach + mozliwosc zmiany i wplywania na swiat, tak jak wlasnie w UO (i, oczywiscie, sens rozwoju postaci - w UO jest po prostu cudownie. Racja, z jednej strony masz skille zalecane, ale mozesz byc niemal zupelna hybryda, jakiej nie uzyskasz w zadnym innym MMORPG).
Tyle. Trochem popil i sie musialem wyzalic :P
the only thing worse than evil is apathy.

Offline dMN

• Pedobear funclub
« Odpowiedź #2441 dnia: 2010 09 12, 04:11:09 »
Pytanie w szczególności do DzikiHL, ale jak ktoś się zna to też może się wypowiedzieć.

Orientujesz się może na temat shadow priesta? Chodzi mi głównie o t10 bonus. Zachodzę w głowę czy jest on wart świeczki? Aktualnie mam gear do shadowa, taki jaki udało mi się na DISCI wyrolować na OS. Głownie icc25 normal stuff. Zbierając wiec i zamieniając je na t10 ogólnie pogorsze gear (w sensie GS, socketów itd) ale jestem ciekaw czy dps skoczy czy wręcz przeciwnie. Jest też opcja kupowania za frosty klaty, rekawiczek i naramów - są bardzo dobre, ale ten t10 bonus - hmm.
Lubieu grać w gry <3

Offline DzikiHL

• Gracze DM
  • Kasztelan Buccaneer's Den
« Odpowiedź #2442 dnia: 2010 09 13, 12:58:33 »
Na priestach się nie znam ani trochę niestety ale możesz w sumie pooglądać shadow priestów w innominate na armory. Myślę, że oni z regóły mają na sobie ten sam gear. Z resztą jak nie zapomnę to zapytam dziś na rajdzie i napiszę tutaj.

Swoją drogą, spodziewałem się Cataclysmu w grudniu a tu się szykuje 2 listopad. A chciałem więcej w uo pograc...

Edit: trzeba koniecznie
« Ostatnia zmiana: 2010 09 13, 21:11:47 wysłana przez DzikiHL »
Buccaneer's Den - dawniej Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Offline Korgail

« Odpowiedź #2443 dnia: 2010 09 18, 11:26:32 »
http://img545.imageshack.us/img545/7475/wowscrnshot091810122407.jpg for Niech mi ktoś tylko powie, że ubranka priesta nie wyglądają iście epicko.
« Ostatnia zmiana: 2010 09 18, 12:13:43 wysłana przez Korgail »

Offline wr

« Odpowiedź #2444 dnia: 2010 09 18, 12:30:01 »
Nie wygląda iście epicko, wygląda cieniacko. ;)

Offline Jasmine

• Gracze DM
  • Wiedźmy
« Odpowiedź #2445 dnia: 2010 09 18, 21:56:19 »