Autor Wątek: Jak zagrać na DM2? Total chaos!  (Przeczytany 9402 razy)

Michak

• Gość
Jak zagrać na DM2? Total chaos!
« dnia: 2007 04 25, 19:50:01 »
Więc witam ponownie. Pamiętam czasy kiedy była DM'ka 1 i było superowo. Teraz chcąc ponownie zagrać napotkałem się na masę problemów. Jaki? Taki że nie umiem poprawnie zainstalować UO pod wasz serwer. Macie trzy poradniki jak grać na waszym serwie:
http://www.dm-uo.pl/infopage.php?id=31
http://www.dm-uo.pl/infopage.php?id=126
http://www.dm-uo.pl/forum/viewtopic.php?t=5730
Tylko na hust 3 :?:
Który działa poprawnie. Powiem wam tyle że niektóre są bardzo dziwnie napisane. Nie wiem jak to zrobić. Powniien być jeden dobrze zrobiony. Wiele osób ma teraz problemy. Więc chcecie tracić nowych? Po co? Bardzo proszę oo pomoc dla mnie i innych. Niech ktoś napisze mnie jak naprawdę zainstalować ultime pod wasz serwer i jak sie logować i jak roboić postać. Bo czy robić przez ingognition old czy normalnie, czy logować się przez gateway czy też przez zricowanego clienta to ja Już nie WIEM  :evil:

Nie mam zamiaru na was bluzgać ale trochę lenicie mi się albo jestem nobkiem. Pozdrawiam iliczę na waszą pomoc :D

Offline Trawa

• Gracze DM
« Odpowiedź #1 dnia: 2007 04 25, 19:53:39 »
Tak naprawde to kazdy ma swoja wlasna metode na instalke ultimy pod DM :roll:
Jednemu pojdzie tak drugiemu inaczej i nikt nie wie czemu :lol:
Cytat: "Enkil"
Tak, są i takie perełki. Radzę uważać na napisy z frazą „wyjątkowej jakości”, to działa jak gówno na muchy.

Michak

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 2007 04 25, 19:54:51 »
To patrząc na twoją wypowiedź stwierdzic można że GM'i się lenią -.- Więc może naprawdę niech ktos pomoże O.O?

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #3 dnia: 2007 04 25, 20:07:23 »
Instalujesz uo, odpalasz autopatch, patchujesz do najwyzszej wersji klienta (5.0.9.1?), ricujesz klienta programem UOrice, zmieniasz nazwe nowopowstalego klienta na "client.exe" i wrzucasz do folderu z gra, instalujesz gatewaya, klikasz na link DM2 na tej stronie http://www.dm-uo.pl/infopage.php?id=126, instaluja sie patche, grasz.

Jak cos nie dziala, to robisz reinstall, zmieniasz kolejnosc instalacji, sprawdzasz czy napewno wszystko dobrze robisz, sprawdzasz login itp.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Michak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2007 04 25, 20:12:59 »
Doceniam że chciałeś mi pomóc. Jutro napiszę czy się udało.

Offline Thiass

• Gracze DM
« Odpowiedź #5 dnia: 2007 04 25, 20:23:25 »
Instalujesz uo, wklejasz do katalogu z uo clijenta na ktoryms ktos gra i mu dziala  :wink:
Potem z linka na stronie dodajesz uo do gatewaya klikasz na ikonke DMki i on automatycznie patchuje ci gre. W przypadku gdy nie patchuje wchodzisz w opcje i naciskasz reset patches po czym ponownie podlaczasz sie i tym razem juz powinno sie spatchowac.
W momencie gdy patche zgrywaja sie przez gatewaya radze byc cierpliwym i nie ruszac okienka bo sie wtedy wywala (przynajmniej mi)  :mrgreen:

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Michak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 2007 04 25, 21:02:45 »
Coś sie chrzani. Nie rozumiem zbytnio ricowania. Może spróbuje ktos inny mi jakoś pomóc?

Offline Spider

• Gracze DM
« Odpowiedź #7 dnia: 2007 04 25, 21:08:35 »
Zeby grac na dm trzeba miec zricowanego clienta, wiec raczej nikt inny nie powie czegos innego niz marvel. Ostatecznie mozesz wejsc na kanal na ircu #help-dm, gdzie byl podany link do zricowanego clienta ktorego wystarczylo wkleic do folderu z ultima ;p

Offline Marv

• Outsider
« Odpowiedź #8 dnia: 2007 04 25, 21:39:13 »
Boshe..   :roll:

Sciagasz program UO Rice. Odpalasz. Program powinien Ci stworzyc 2 pliki -> "no_crypt_client_2d" i analogiczny drugi tylko 3d. Pojawia sie one albo w folderze z programem albo w folderze z gra, nie pamietam. Zmieniasz nazwe tego z 2d na client.exe i wrzucasz do folderu z gra.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Borry

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 2007 04 25, 22:35:26 »
Cytat: "MarVel"
Sciagasz program UO Rice.

Wersja na www jest nieaktualna. I nie pytaj skąd go ściągnąć.

Offline Jasmine

• Gracze DM
  • Wiedźmy
« Odpowiedź #10 dnia: 2007 04 25, 22:52:56 »
Intalacja

Instal UO>>UOpatch>>wrzucenie klienta z #help-dm>>download UOG>>clik na link w poradniku na stronie>>patchowanie>>cieszysz sie gra.

Tworzenie Postaci:

wlaczasz UO>>wchodzisz na konta>>dajesz new (w menu wyboru postaci)>>wybierasz byle co>> masz postac w grze>>wybierasz na kmieniach skille i staty>>wchodzisz w poratl>>cieszysz sie gra.

mi tak poszło ;]

Offline Gofer

• Gracze DM
  • Ojciec, Maruda, Podcaster
    • Księgarnia Internetowa PIĘKNA KSIĄŻKA NET
« Odpowiedź #11 dnia: 2007 04 26, 06:29:49 »
To jest dodatkowy sposob na weryfikacje graczy. Jesli ktos nie potrafi znalezc pomocy/zrobic to sam odpada w przedbiegach... Ci co umieja, badz umieja odpowiednio pytac i szukac szybko sobie radza (u mnie dzialal kazdy sposob)...  :wink:
  . . . 

Offline ^_^

« Odpowiedź #12 dnia: 2007 04 26, 10:07:49 »
Jeśłi chodzi o link do sprawnego uo rice to prosze:
http://uo.pspace.at/UO_RICE.zip
Sam używałem więc działa na 100% :<

PS: Można by zaktualizować dział Pliki na stronce ;d Nie żeby coś ale jest mocno nieaktualny :<

Offline Gofer

• Gracze DM
  • Ojciec, Maruda, Podcaster
    • Księgarnia Internetowa PIĘKNA KSIĄŻKA NET
« Odpowiedź #13 dnia: 2007 04 26, 10:11:44 »
bedzie z nowa strona, chyba ze ktos bedzie mial czas ruszyc wczesniej
  . . . 

Offline ^_^

« Odpowiedź #14 dnia: 2007 04 26, 10:15:43 »
Nie wątpie ale i tak uważam że podmiana jednego czy tam 2 linków pomoże i dużo czasu nie zajmie a nowa stronka miała być jakiś czas temu ;) A że póki co jej nie ma to coś takiego by się przydało ;)