Autor Wątek: EVE  (Przeczytany 17718 razy)

Offline Kirvin

• LaZy Starcraft
EVE
« dnia: 2007 07 06, 23:51:59 »
Wiem ze są tu osoby które grają w EVE.
Zgłaszam sie z prośbą, jeśli ktoś gra juz długo i jest dobrze rozwinięty gospodarczo że mu nie bedzie żal rzuci darowizną na konto nooba ktory zaczął gra na trialu to będe dozgonnie wdzieczny.

Potrzeba mi 340milionów do zapłacenia za 3miechy gry, i nie ukrywam ze bardzo nie chce płacic PLNami. :)

Każda kwota sie przyda.
Info na priv
www.youtube.com/lazystarcraft - casy SC2 z mojej gry i ligi zawodowej.

Offline Dal

• Gracze DM
EVE
« Odpowiedź #1 dnia: 2007 07 07, 07:36:18 »
"Panie. Mógłbyś poratować młodzieńca?" :twisted:
"Ukarzę Cię w imieniu księżyca!" - anonimowy wilkołak

Offline Kirvin

• LaZy Starcraft
EVE
« Odpowiedź #2 dnia: 2007 07 07, 10:51:03 »
no cos w ten desen :P

Tylko ze te 340baniek dla doswiadczonego gracza to okolo 6-8h :P

Offline desdemon

• Gracze DM
    • http://www.sn-dm.prv.pl
EVE
« Odpowiedź #3 dnia: 2007 07 07, 10:55:53 »
hehe tez chcialem w to pograc dluzej ale tez placenie w pln nie usmechalo mi sie wiec sobie darowalem :P ale jak by co to ja rowniez poprosze :D

Offline Bloobik

EVE
« Odpowiedź #4 dnia: 2007 07 07, 13:18:03 »
Cytat: "bez glowa"
no cos w ten desen :P

Tylko ze te 340baniek dla doswiadczonego gracza to okolo 6-8h :P

A pozniej sie obudziles? :>
Polujac na NPC za porzadny uznaje sie zarobek 10m/h z samego bounty (nie liczac lootu), ale utrzymac 40-45m/h przez 8h to jakas fikcja (no chyba ze masz uber system tylko dla siebie;)

Oba konta mam zawieszone (brak porzadnego netu) do wrzesnia
We wrzesniu moze cos/komus sypne ;]

Btw, 340m? drogie te GTC ;]
Btw^2 aktywacja PLNami przez GTC to niecale 50 zeta (zostanie z 10 groszy; jak cos info na prv)

Offline Kirvin

• LaZy Starcraft
EVE
« Odpowiedź #5 dnia: 2007 07 07, 15:14:40 »
wiesz musi mi starczyc jeszcze na carriera + dobry build rozwalania npców ;PP

Nie no żartuje, tak mi ktos w grze sypnął ceną i sie tego trzymam, oczywiscie im mniej tym lepiej :)

Offline Bloobik

EVE
« Odpowiedź #6 dnia: 2007 07 07, 16:56:32 »
Cytat: "bez_głowa"
wiesz musi mi starczyc jeszcze na carriera + dobry build rozwalania npców ;PP

za 340m to ty ledwo mysliwce do lotniska kupisz ;>
sam carrier kosztuje w okolicy 1b (1b = 1000m), fit okolo 3b (liczac na mojego kalmarskiego klocka, nie wiem jak dla ozostalych)

Cytat: "bez_głowa"
Nie no żartuje, tak mi ktos w grze sypnął ceną i sie tego trzymam, oczywiscie im mniej tym lepiej :)

poczytaj forum eve-o. jest specjalny, nadzorowany przez ccp dzial do handlu GTC. tam mozesz spokojnie poszukac sprzedawcy, ktory cie nie oszuka. Spoza eve-o moge ci polecic jednego sprzedawce 30d GTC (pewny, sam od niego biore). trzydziestka na poczatek lepsza, bo watpie zeby ktos sypnal ci taka iloscia gotowki (dwa - trzy okrety t2 do pvp...) bez wyraznej nadzieji na splate.

BTW
Kirek, uproscili tutoriala i w koncy dales rade go przejsc? :D
Tylko czekac az soviet dolaczy; ten tez taki uzdolniony :]

Offline Kirvin

• LaZy Starcraft
EVE
« Odpowiedź #7 dnia: 2007 07 08, 00:36:25 »
ha! ukończyłem tego trudniejszego :P
Bloobik misq podaj mi imie postaci swojej na privie :P

hamham

• Gość
EVE
« Odpowiedź #8 dnia: 2007 07 18, 15:53:29 »
Czytalem sobie ten temat i powiem szczerze zainteresowalem sie gierka,

Dzisiaj zamierzam ja odpalic czy ma ktos moze jakies dobre porady na sam start? Czego unikac a czego nie ? jaka droge ?

Za kazde info z gory dzieki

Lenon

• Gość
EVE
« Odpowiedź #9 dnia: 2007 07 18, 16:07:39 »
Dobre porady na start?
Rob gornika, tyle, ze nei wiem jak ceny rud wygladaja. Ew jak masz sponsora niech Ci pomoze. Ja gralem rok niecaly i teraz musze zarobic na reaktywacje.
Dobrym pomyslem jest naukowiec, ale to fucha bardziej dla alta (tutejszy second). Ew pozostaje trade, ale na poczatku jak nie masz wytrenowanej postaci jest malo oplacalny i trzeba wiedziec gdzie latac;)
Jak chcesz walczyc to rob misje u npc i zbieraj zlom. Na misjach 2 levelu zarabisz jakos, ale do tego trzeba podszkolic socjologie (potrzebna do lepszych kontaktow z NPC = zadania wyzszego poziomu). Robiac 1lv nie zarobisz na time coda.
Walcze rakietami co nie jest takie zle jak masz dostep do tanich rakiet (tu sie klania czlonkostwo w konkretnym korpie), jeszcze drony sa dobre, nawet na poczatku, a od nich prosta droga do carriera.

Offline Bloobik

EVE
« Odpowiedź #10 dnia: 2007 07 18, 16:42:38 »
Cytat: "Lenon"
Dobre porady na start?
Rob gornika, tyle, ze nei wiem jak ceny rud wygladaja. Ew jak masz sponsora niech Ci pomoze. Ja gralem rok niecaly i teraz musze zarobic na reaktywacje.
Dobrym pomyslem jest naukowiec, ale to fucha bardziej dla alta (tutejszy second). Ew pozostaje trade, ale na poczatku jak nie masz wytrenowanej postaci jest malo oplacalny i trzeba wiedziec gdzie latac;)
Jak chcesz walczyc to rob misje u npc i zbieraj zlom. Na misjach 2 levelu zarabisz jakos, ale do tego trzeba podszkolic socjologie (potrzebna do lepszych kontaktow z NPC = zadania wyzszego poziomu). Robiac 1lv nie zarobisz na time coda.
Walcze rakietami co nie jest takie zle jak masz dostep do tanich rakiet (tu sie klania czlonkostwo w konkretnym korpie), jeszcze drony sa dobre, nawet na poczatku, a od nich prosta droga do carriera.

1) teraz gornik sie nie oplaca specjalnie. na trialu nei ma dostepu do mining barage i industriali (koparka i wywrotka), ceny minsow lataja jak szalone
2) naukowiec... to zdecydowanien ie na start ;] trzeba miec bpo (koszty rozne), a zabawa z inwencja tez wymaga duzych nakladow.
3) handel teraz jest bardzo oplacalny (zwlaszcza w zwiazku z zamieszaniem ze stuffem t2), jednak trzeba miec kapital poczatkowy oraz znac troche mechznike i tendencje
4) do misji ofc missile (oraz caldari z ich okretami rakietowymi)... tak przez ciekawosc spytam, co masz na mysli piszac 'tanie rakiety'? Naprawde duzo latwiej kupic te 50k wrathow (akurat po caldari space i gemiante sie szlajam), niz szukac kogos w korpie z obrobionym bpo na missile i z minsami w pogotowiu... a samemu mi sie nie4 chce budowac mimo pe na 5 ;]
dronki tez sa mile,a le trzeba sie umiec nimi poslugiwac (uniaknie aggro)... imho droga do carriera (i capitali generalnie) to nie dronki (drone interfacing dokladniej) a bsy 5 ;]

Offline Dal

• Gracze DM
EVE
« Odpowiedź #11 dnia: 2007 07 18, 17:14:03 »
Kirek też biorę się znowu za EVE, więc trzeba się będzie gdzieś wybrać na piratów ;)
"Ukarzę Cię w imieniu księżyca!" - anonimowy wilkołak

Lenon

• Gość
EVE
« Odpowiedź #12 dnia: 2007 07 19, 00:06:27 »
Cytat: "Bloobik"

2) naukowiec... to zdecydowanien ie na start ;] trzeba miec bpo (koszty rozne), a zabawa z inwencja tez wymaga duzych nakladow.
3) handel teraz jest bardzo oplacalny (zwlaszcza w zwiazku z zamieszaniem ze stuffem t2), jednak trzeba miec kapital poczatkowy oraz znac troche mechznike i tendencje
4) do misji ofc missile (oraz caldari z ich okretami rakietowymi)... tak przez ciekawosc spytam, co masz na mysli piszac 'tanie rakiety'? Naprawde duzo latwiej kupic te 50k wrathow (akurat po caldari space i gemiante sie szlajam), niz szukac kogos w korpie z obrobionym bpo na missile i z minsami w pogotowiu... a samemu mi sie nie4 chce budowac mimo pe na 5 ;]
dronki tez sa mile,a le trzeba sie umiec nimi poslugiwac (uniaknie aggro)... imho droga do carriera (i capitali generalnie) to nie dronki (drone interfacing dokladniej) a bsy 5 ;]

A do myśliwców i carrierow nie potrzeba skilli pośrednich z dron (zabawę z dronami skończyłem dosyć szybko stad moja niewiedza)?
Z rakietami chodzi mi o zasoby korpa. U mnie wyglądało tak, ze w magazynach zalegały rakiety i nie trzeba było tracić czasu na latanie w poszukiwaniu jakiś tanich, a im większe skille to rakiety i wyrzutnie droższe. Jeszcze do tego znajomy trader i za darmo miałem ;)
Z handlem jest ciężko bo w końcu by zarobić latasz po low secach i bez eskorty ani rusz (lub bez znajomości). Dlatego dla początkujących może być to trudne.

Offline ereb

EVE
« Odpowiedź #13 dnia: 2007 07 19, 00:10:54 »
sluchajcie ja nie widze zadnych ale to absoltunie zadnych napisow w tej grze, wlacznie z menu glownym, ma ktos jakies pomysl?
laptop toshiba 2.8GHz 512 RAMu ale niestety dupowata karta garficzna Trident cyber-Alladin 32 MB

pzdr
http://www.youtube.com/watch?v=hptXcwtSyJE

" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Lenon

• Gość
EVE
« Odpowiedź #14 dnia: 2007 07 19, 00:15:16 »
Ekhem karta 32MB? Zapomnij :wink:
Ja miałem problemy z napisami jak robiłem często alt+tab. Gra sie psuła i trzeba było resetnąć ja.