Autor Wątek: Instalacja ML pod Vista  (Przeczytany 8064 razy)

Offline Avatar

• Gracze DM
Instalacja ML pod Vista
« dnia: 2007 08 28, 07:32:11 »
Oki zatem opisik z obrazkami dla nowych graczy, szczegolnie tych ktorzy sie nie do konca orientuja w zasadach UOG, jak to ma wygladac.

Caly proces instalacji wyglada dokladnie tak samo jak przy instalacji pod XP, czyli instalujemy UOG, a nastepnie Ultimke ML (ktora patchujemy do wersji odpowiedniej dla klienta uzywanego na DM, badz na maxa i sciagamy ze strony clienta przygotowanego pod DMa (na stan 28.08.07 - client 5.0.9.1). Od momentu wlaczenia UOG pod Vista postepujemy w ten sposob:

1. Klikamy ignoruj az do skutku, nie ma to zadnego wplywu na dzialanie ultimy po prostu UOG korzysta z pewnych zasobow ktorych nie ma w Viscie z racji innej konstukcji systemu.

2. Nastepnie przechodzimy do strony kreowania serwera "New Local Server", ktora wyglada tak.

3. Nastepnie wypelniamy odpowiednie puste pola danymi, efekt mniej wiecej bedzie podobny do tego co zaprezentowalem na obrazku. Niektorzy mowia ze jak wszystkie patchy do DMa sciagaja przez UOG (4 sztuki wyciete z linka) to wszystko dziala poprawnie, u mnie niestety tak nie jest, dlatego tylko verdata jest wrzucana przez UOG (aby miec pulpit i poprawne grafiki niektorych stworkow) a takie rzeczy jak mapa czy statici sa rozpakowywane z archiwow DMa i kopiowane recznie z nadstepowaniem do katalogu instalacyjnego Ultimki ML.

Calego procesu nie da sie uproscic z racji tego, ze klikanie na link DM2 na stronie nie daje porzadanego efektu (przynajmniej u mnie), czyli wrzucenia tego linku do UOG i jego interpretacji. Dlatego musimy nauczyc sie banalnej rzeczy - czytania linku.

uog://CUSTOM|201D86783E29459AA98ADDA703377A06|DM2:+Dziedzictwo+Mistrzow|Update:+2007.06.24|195.69.228.58|5001|0||http://www.dm-uo.pl/uog/arty.rar||http://www.dm-uo.pl/uog/mapa.rar||http://www.dm-uo.pl/uog/statics.rar||http://www.dm-uo.pl/uog/verdata.rar

uog://CUSTOM|201D86783E29459AA98ADDA703377A06|DM2:+Dziedzictwo+Mistrzow|Update:+2007.06.24 <-- odwolanie do programu UOG, dodanie serwera z jego S/N i nazwa - DM2: Dziedzictwo Mistrzow

195.69.228.58|5001 <-- numer IP serwera, oraz port przez ktory laczymy sie.

|0| <-- 0 (remove encryption - usuniecie szyfrowania klienta) 1 (keep encryption - pozostawienie szyfrowania klienta). Na shardzie DM2 uzywamy ustawienia "0".

http://www.dm-uo.pl/uog/verdata.rar <-- link z ktorego UOG sciaga plik verdata.rar nastepnie go integruje ze soba wrzucajac do katalogu instalacyjnego UO, katalog uog.
Kolejno ten sam link tylko zamiast verdata.rar jest map.rar, statics.rar, arty.rar

Wydaje mi sie ze to tyle. Jedni z Was natkna sie na wszystkie problemy z tego opisu, jedni na 1 a niektorym odrazu wszystko ruszy. Powodzenia!
LoA! I $%@#

Offline Avatar

• Gracze DM
Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #31 dnia: 2008 05 15, 07:44:01 »
U mnie pliki wgrane recznie, ze strony DMki, nie uzywam UOG, pulpit wrzucony z verdaty za pomoca vinuwin i wszystko na Viscie x64 smiga.
LoA! I $%@#

Offline Prorokpl

• Love is War
    • Radio Aoi
Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #32 dnia: 2008 05 15, 07:48:38 »
No ja już napisałem wyżej, UOGateway nie chciał wykryć. To wrzuciłem Verdate, clienta i nakładke graficzną i działa. Troche musiałem się z tym pobawić bo na początku nie wchodziło (troche sterowników i ustawień w UO) :razz:

Offline Sommer

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #33 dnia: 2008 05 15, 11:27:26 »
to bach: instaluje z gatewayem cos - uo sie wlacza przez cienta ale gate nie widzi uo i nic nie mam spatchowane... Instaluje z vinu - po calj instalacji gdy chce wlaczyc uo na chwile wlacza sie patchowanie ale cos tam przerywa wlaczam uo a tu komunikat ze mam za malo miejsca na dysku albo ramu - co jest niemozliwe.

Prosz epodac jakas jedyna sluszna droge uo pod viste.
Dzieki

Offline ^_^

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #34 dnia: 2008 05 15, 11:31:51 »
Sommer po prostu instalujesz gate, później uo. Restart i odpalasz gate. Jak widzi uo to patchujesz. Jak nie wywalasz z rejestru mrfixit i znowu sprawdzasz. Jak dalej nie odinstaluj wszystko i znowu powtarzasz wszystko. Za którymś razem załapie. Raz siedziałem pół dnia i sie nie udawało. Następnego dnia wyszło od razu. Wywaliłem mrfixit i zadziałało ;)

Offline Sommer

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #35 dnia: 2008 05 15, 12:18:02 »
nie pomogles mi. dalej nic.

Offline ^_^

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #36 dnia: 2008 05 15, 12:49:05 »
W rejestrze masz 2 katalogi z mr fixit. Oba trzeba wywalic. Ja tym sposobem kilka razy juz instalowałem u siebie. I dziala na pewno. Wszystko zalezy od szczescia :)

Offline Sommer

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #37 dnia: 2008 05 15, 13:27:20 »
mam tylko jeden katalog :) robie wszytko jak piszecie i nic :)

gg:447502 napisz prosze.

Offline ^_^

Windows Vista, a UOG.
« Odpowiedź #38 dnia: 2008 05 15, 13:53:34 »
Jak wroce z pracy to sie odezwe :d